Πληροφορίες βιβλίων ή εναλλακτικοί τίτλοι των ίδιων συγγραφέων

Άλλο έψαχνα, άλλο κατέληξα να κοιτάω και τελικά βρέθηκα με μια λίστα βιβλίων κι αναρωτιόμουν αν ξέρετε κάποιο απ' τα βιβλία ή το ύφος γραφής των συγγραφέων ώστε να προτείνατε κάτι δικό τους να έχω κατά νου.

Κόσμος - Gombrowicz
Μαγεμένοι - Gombrowicz
Υπόγειος κόσμος - DeLillo
Πως τελειώνει ο κόσμος - Ξυλούρη
Η άβυσσος - Yourcenar
Φωτιές - Yourcenar
Ο γύρος της φυλακής - Yourcenar
 

Έλλη Μ

Κοινωνός
Κόσμος - Gombrowicz
Μαγεμένοι - Gombrowicz
H Γιουρσενάρ ειναι στα μελλοντικά σχέδια.
Ο Γκομπρόβιτς ειναι γνήσιος εκφραστής της Κεντροευρωπαϊκής λογοτεχνίας, σαν τον Μουζιλ, τον Μπροχ κλπ
Ο ΝτεΛιλλο δε με ενθουσίασε, αν και δε διαβασα κάποιο από τα χαρακτηριστικά του (Underworld, Cosmopolis ? και White Noise)
Οι Μαγεμένοι είανι απο τα αγαπημένα μου βιβλία, αλλά ειναι εξαντλημένο.
 
Last edited:
Ευχαριστώ κι εμένα οι Μαγεμένοι μου έκαναν κλικ αλλά είδα το όνομα του συγγραφέα και θυμήθηκα που μου είχαν προτείνει τον Κόσμο παρότι απ' την περίληψη δε με προκάλεσε και πολύ. Όσο για τους Μαγεμένους μια πρόσφατη γνωριμία με ένα παλαιοβιβλιοπωλείο έχει αποδειχτεί άκρως επικοδομητική κι ευελπιστώ πως ίσως και να το βρω. Το DeLillo πρώτη φορά τον άκουσα σήμερα. Και για τη Yourcenar μονίμως πέφτω πάνω στο ίδιο άρθρο για τις Φωτιές και μου 'χει κινήσει την περιέργεια και απ' την άλλη η περίληψη του Γύρου της φυλακής με την Καβαφική αναφορά με γοητεύει.
 

Έλλη Μ

Κοινωνός
Τον Μεντελ γνώρισες;
(Κρυάδα, το ξερω)
Αν εισαι Αθηνα, δοκιμασε στη στοα του Μπρόντγουέη. Ο κυριουλης εκει κρυβει θησαυρους. Αρκει να ειναι ακόμη εκει.
 

Τζόνκαν

Όμορφο Νιάτο
Οι Μαγεμένοι ως τρόπος γραφής δεν έχουν καμιά σχέση με το Κόσμος .Συνδιάζουν το ρεαλιστικό με το υπερφυσικό γοτθικού τύπου ,ένα αμάλγαμα υπαρξιακών αναζητήσεων με ήρωες εγκλωβισμένους μεταξύ πραγματικότητας και μυστηριωδών δυνάμεων που τους κατατρέχουν συνεχώς .Πολλοί το θεωρούν το καλύτερο μυθιστόρημα του Γκομπρόβιτς - προσωπικά καλύτερα του θεωρώ το Φέρντυτούρκε και την πορνογραφία -παράξενο έργο που έχαιρε μεγάλης εκτίμησης στο χώρο της προπολεμικής Γαλλικής διανόησης .Ο Κόσμος είναι αρκετά περίεργο έργο στο οποίο όλος ο κόσμος φανερώνεται ως ένα σύστημα αδιαίρετο μεταξύ σημείων και σημαινόντων από τον οποίο δεν μπορεί κανείς να ξεφύγει .Ο Υπόγειος κόσμος του ΝτεΛίλο είναι το καλύτερο βιβλίο του ,όμως είναι ένα βιβλίο πολύ Αμερικανικό .Οι αναφορές του σε ένα συγκεκριμένο αγώνα μπέιζμπολ ,πολύ σημαντικός για τους Αμερικανούς και άγνωστος σε εμάς ,η λατρεία και η αναζήτηση αντικειμένων από το συγκεκριμένο παιχνίδι ως σκοπός ζωής και ανασύστασης της μνήμης , νομίζω ότι καθιστούν το θέμα του εντελώς ξένο για μας .Αν όμως θέλεις να διαβάσεις οπωσδήποτε ένα έργο του ΝτεΛίλο αναμετρήσου με αυτό .
 
Ευχαριστώ Τζόνκαν, πολύ αναλυτικός και γοητευτικότατη ανάλυση. Οι μαγεμένοι μοιάζουν σε στιλ με το Στρίψιμο της βίδας;
 

Τζόνκαν

Όμορφο Νιάτο
Καλημέρα Παράδοξε ,όχι δεν έχουν καμιά σχέση ,είτε ως τρόπος γραφής ,είτε ως θεματολογίας με το Στρίψιμο της βίδας .
 
Top