Πλάτων στο Βήμα

Από αυτή την Κυριακή το βήμα θα κυκλοφορήσει τα έργα του Πλάτωνα: Πολιτεία (4 τόμοι), Συμπόσιο, Απολογία Σωκράτους, Κρίτων
http://www.in.gr/2018/04/23/plus/medianews/vima-tis-kyriakis-politeia-tou-tou-platona/

Αγόρασα από το Βήμα όλη τη σειρά Ιστορία της Φιλοσοφίας, και είμαι ικανοποιημένος από την ποιότητά της (για έκδοση εφημερίδας πάντα).
Με ενδιαφέρει λοιπόν πολύ και αυτή η προσφορά, όμως επειδή τα συγκεκριμένα έργα τα θέλω σε πολύ καλή μετάφραση και παρουσίαση, θα ήθελα τις γνώμες όσων έχουν αγοράσει και άλλες προσφορές από το Βήμα.

Το σημαντικό είναι ότι θα υπάρχει και το πρωτότυπο κείμενο:
"Στους τόμους που προσφέρει «Το Βήμα» το αρχαίο κείμενο δίνεται αντικριστά με τη μετάφρασή του σε ζωντανά νέα ελληνικά και συνοδεύεται από εκτενή εισαγωγικά σημειώματα, φιλολογικά σχόλια, ερμηνευτικές αναλύσεις, θέματα-οδηγούς για τη διδασκαλία των κειμένων, χρήσιμα επίμετρα, πίνακες λέξεων και βιβλιογραφία, προσφέροντας τα έργα του Πλάτωνα σε έγκυρες φιλολογικές εκδόσεις χρηστικές και για τον αναγνώστη που τώρα επιχειρεί τη γνωριμία με το πλατωνικό έργο αλλά για εκείνον που θέλει να εμβαθύνει σε αυτό."
 
Καλημέρα Κόμη. :)

Είμαι και εγώ μια απο τους πολλούς που αγόρασαν την Ιστορία της Φιλοσοφίας. Μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρον η πολιτεία του Πλάτωνα που μάλλον θα την τιμήσω.
(Και τα αδιάβαστα θα αυξάνουν και θα αυξάνουν.) :διάβασμα10:

Για την Ιστορία της Φιλοσοφίας... διάβασα και θετικά και αρνητικά σχόλια... Ελπίζω κάποιος που διαβάζει φιλοσοφία να μας κατατοπίσει.

Σε ευχαριστούμε για την ενημέρωση.
 
Καλημέρα Βασίλισσα

Την Ιστορία της Φιλοσοφίας την έχω απλά βάλει στη βιβλιοθήκη. Το πότε θα τη διαβάσω είναι άγνωστο, οπότε μπορώ να κρίνω τα βιβλία μόνο ως προς την εμφάνιση και όχι ως προς το περιεχόμενο. Θα με ενδιέφερε λοιπόν να διάβαζα τα αρνητικά σχόλια όσον αφορά το περιεχόμενο της συγκεκριμένης έκδοσης.
 
Φαίνεται καλή η προσφορά. Έχω το "Συμπόσιο" και την "Απολογία" από μία αξιόλογη σειρά Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας που είχε κυκλοφορήσει προ 10ετίας περίπου, της "DeAgostini". Άλλους 3 διαλόγους του Πλάτωνα (Γοργίας, Πρωταγόρας, Λάχης) και διάφορα άλλα Τραγωδίας, Ιστορίας κλπ. Οπότε υπάρχει καλό προηγούμενο σχετικής θεματολογίας δοσμένο με εφημερίδες...


Σημαντική ευκαιρία για όλους να συμπληρώσουμε τα κενά μας !!!
 
Τώρα είδα το θέμα και βάζω και εδώ την απάντηση που έδωσα στο παιδί από το forum που με ρώτησε προσωπικά.

Η έκδοση του Βήματος πρέπει να είναι αυτή https://www.politeianet.gr/books/9789608437630-platon-zitros-platon-politeia-protos-tomos-194310 η οποία είναι δύο τόμοι και μπορείς να την ξεφυλλίσεις σε ένα βιβλιοπωλείο για να την αξιολογήσεις, η έκδοση ως ολοκληρωμένο έργο είναι πολύ καλή γιατί έχει πλούσια εισαγωγή και σχόλια, αν το Βήμα δεν συμπεριλάβει τα σχόλια και την εισαγωγή χάνει αρκετά την αξία της. Αν σε ενδιαφέρει μόνο η μετάφραση τότε η καλύτερη έκδοση θεωρείται αυτή https://www.politeianet.gr/books/9789608132719-platon-polis-platon-politeia-194568 αλλά δεν έχει μεγάλη εισαγωγή, μπορείς όμως να πάρεις και αυτό να συμπληρώσεις https://www.politeianet.gr/books/9789603542001-bormann-karl-kardamitsa-platon-181939 και θα σου βγει γύρω στα 45€, δεν ξέρω πόσο έχει το Βήμα με την προσφορά άλλα η Πολιτεία θα είναι σε τέσσερις τόμους άρα θα πληρώσεις επί 4.

Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολες εποχές αλλά αν είναι μικρή η διαφορά θα προτιμούσα να αγοράσω τις πρωτότυπες εκδόσεις για να ενισχύσω και λίγο τους εκδότες γιατί χωρίς αυτούς δε θα εκδίδονταν τέτοια έργα.
 
Καλημέρα. :)

Σημέρα αγόρασα τον Α τόμο. Όμορφο και περιποιημένο εξώφυλλο και αρκετά ζωηρό κόκκινο χρώμα.

Αμνήμων το βήμα θα πουλήσει 6 τόμους. Η εφημερίδα κοστίζει 4,25. 6Χ4,25=25,5.
Ο Πλάτων Πολιτεία που προτείνεις μόνο ο Α τόμος κοστίζει 22,26.

Σαν τιμή σίγουρα συμφέρει να το πάρει κάνεις απο εφημερίδα.
 
Καλημέρα!

Η πρόταση για την Πολιτεία ουσιαστικά είναι για αυτή την έκδοση: https://www.politeianet.gr/books/9789608132719-platon-polis-platon-politeia-194568
η οποία είναι σε έναν τόμο και στην Πρωτοπορία έχει 25 ευρώ. Οπότε σκέφτηκα ότι η Πολιτεία απ' το Βήμα θα έχει 17 ευρώ και θα είναι 4 τόμοι, και με 8 ευρώ διαφορά παίρνω την προτεινόμενη και σε έναν τόμο. Οπότε αποφάσισα να πάρω την κανονική.
 
Top