Πιάσε τέχνη...

Καιρό τώρα, ήθελα να κάνω ένα νήμα, που θα μας δίνεται η δυνατότητα να παρουσιάζουμε αγαπημένους καλλιτέχνες και να μοιραζόμαστε ιδέες, ονόματα και εικόνες μεταξύ μας.
Λόγος έγινε σε κάποια νήματα για τα κοινωνικά δίκτυα και ξαναθυμήθηκα ότι ακολουθούσα έναν αγαπημένο ζωγράφο στο ινσταγκραμ, αλλά από τότε που διέγραψα τον λογαριασμό ξέχασα το όνομα του. Απ' δω, από κει...άρχισα να τον ψάχνω και τελικά τον βρήκα.

Ο Roberto Ferri, είναι πλέον από τους αγαπημένους (μου) ζωγράφους του αιώνα μας. Είναι Ιταλός, το κυρίως έργο του βασίστηκε στη μυθολογία, εμπνευσμένος από τον (εξίσου αγαπημένο) Καραβάτζο. Η λεπτομέρεια στους ανθρώπινους μύες, ξεπερνάει κάθε φαντασία.

Αγαπημένη φωτογράφος η Natalia Drepina, τα γυναικεία πορτραίτα της είναι λες και βγήκαν από γοτθική λογοτεχνία. Όποιος δει το έργο της, ας κοιτάξει τη γκαλερί στο deviantart.

Αγαπημένος εικονογράφος/δημιουργός κόμικ ο Yehuda Devir. Χρόνια τώρα εικονογραφεί διάφορες φάσεις της ζωής του. Τα πρώτα χρόνια παρουσίαζε την σχέση του με τη κοπέλα του, η οποία τώρα είναι και γυναίκα του. Τον τελευταίο καιρό εικονογραφεί και τις οικογενειακές στιγμές τους, μαζί με την κορούλα τους. Χωρίς να έχω ενημερωθεί πέρα από βασικές πληροφορίες, ξέρω ότι είχε δύο συμμετοχές στα: comic con στη Βουλγαρία, και (το πιο πρόσφατο) comic con Baltics.

Η Soosh έγινε γνωστή για τις υδατογραφημένες εικονογραφήσεις της. Τα πρώτα έργα της "αφηγούνται" την σχέση ενός πατέρα με την κόρη του. (Την τελευταία φορά που έκανα βόλτα στους διαδρόμους του παμπλικ είχα δει ότι το βιβλίο της έχει κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα. Οπότε όσοι έχετε παιδιά...)

*Σκέφτηκα να μην μπουκώσω το φόρουμ με φωτογραφίες και να εμπλακούμε με Imgur κ.λπ. Όποιος θέλει να μοιραστεί αγαπημένους καλλιτέχνες ας περιοριστεί σε ονόματα ή κάποιο link.
ΥΓ: Εξάλλου, θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να είμαι αντικειμενική και να ανεβάσω ένα έργο του καθενός!

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Dinotomic, απλα απιστευτος, πειραματιζεται με διαφορα υλικα, ακομα και βελονα. Φτιαχνει αριστουργηματα ακομα και ζωγραφιζοντας αναποδα, χωρις προσχεδια, σχεδιαζοντας τμηματικα, με μουτζουρες κλπ κλπ

maryf.3d η μοναδικη στερεοφωτογραφος που ακολουθω. Δεν ξερω αν ειναι απο τους καλους στεροφωτογραφους η οχι, αλλα τη βρηκα τυχαια και την ακολουθω.

borisipsum φτιαχνει φτιαχνει τρισδιαστατα σχηματα με κομμενο χαρτονι.

kourafelkythros ουδεν σχολιο

Last edited:

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Vincent_bal, κανει γελοιογραφιες συνδιαζοντας σκιες ή αντανακλασεις αντικειμενων που τοποθετει πανω στο χαρτι 😵

@Αντέρωτας είδα όλους όσους πρότεινες. Δεν γνώριζα κανέναν.
Τον dinotomic τον κοίταξα στο κανάλι του...και είδα ένα έργο του, που κάνει τον Κρίστοφερ Γουόκεν με... αλάτι!!! Σοκ. Θυμήθηκα κάτι βιντεάκια που έβλεπα παλιά, όπου μια κοπέλα έφτιαχνε αριστουργήματα αλλά με άμμο στο AGT.

ούτε την λέξη στερεοφωτογράφος γνώριζα. Λίγο που το είδα, αν κατάλαβα καλά είναι τεχνική/μέθοδος για να αποτυπωθεί κάπως το 3d. (;;;;;;)

Για τον Vincent bal, είδα επίσης ένα βιντεάκι που δείχνει αρκετά μαζεμένα έργα του. Εκείνο, ειδικά, που ένα ποτήρι κρασιού κάνει σκιά/αντανάκλαση και απεικονίζει παράθυρο αεροπλάνου....φο-βε-ρο!!

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
ούτε την λέξη στερεοφωτογράφος γνώριζα. Λίγο που το είδα, αν κατάλαβα καλά είναι τεχνική/μέθοδος για να αποτυπωθεί κάπως το 3d. (;;;;;;)
Χαιρομαι που τα κοιταξες και που σου αρεσαν.

Δεν ειμαι σιγουρος αν υπαρχει η λεξη στερεοφωτογραφος στα ελληνικα, την αυτοσχεδιασα αν και σιγουρα την εχω δει καπου ή υπαρχει :Ρ στα αγγλικα το λενε stereoscopic photography. Ειναι ζευγαρι φωτογραφιων διπλα-διπλα που πρεπει να αλλοιθωρίσεις λιγο ωστε το καθε ματι να κοιταει μια φωτογραφια και να δινει την εντυπωση του βαθους. Ειναι πολυ παλια τεχνικη (απο τον 19ο αιωνα), και υπαρχουν και ειδικα κυάλια οπου προσαρμοζεις μια φωτογραφια για να τη βλεπεις πιο ευκολα (σε αυτη τη λογικη ειναι και το Viewmaster του '60), αλλα αν ξερεις πως να αλοιθωρισεις δε χρειαζεται (εγω θελω λιγο χρονο για να προσαρμοσω τα ματια μου καθε φορα)

Ριξε μια ματια στο προφιλ της κοπελιτσας και θα καταλαβεις

Ναι τον είχα ψάξει τον όρο. Επίσης, επειδή δεν έχω λογαριασμό, μου επιτρέπει μέχρι τρεις φωτογραφίες να δω ως εξωτερικός χρήστης.
Άσε που αυτό το αλληθώρισμα μου φαίνεται θα μας αφήσει κάνα κουσούρι. Όσο και να αλληθωρισω δεν μπορώ να καταλάβω αυτό το βάθος. Είμαι κασμάς... ξέρω.
Δεν ξέρω αν φταίει που είμαι από κινητό.

Εδώ και λίγες μέρες έχω αφήσει το μελάνι και το χαρτί, και έπιασα το χαρτί και το μολύβι (μετά από αρκετά χρόνια).

Στέφανος Κυριτσόπουλος θεωρητικό υπόβαθρο για αρχή. Από αυτόν συμβουλεύτηκα σχετικά με ποια μολύβια να πάρω. Λέει και άλλα θεωρητικά πραγματάκια (για μπούσουλα). Σοβαρός και κατανοητός.

επόμενο κανάλι του Richard Smitheman, βήμα βήμα για να μάθει κάποιος σχετικά με ανατομία και ανθρώπινους κορμούς

Bob Burridge εκεί μπαίνουμε σε χρώμα, αλλά χρησιμοποίησα περίπου την ίδια τεχνική σχετικά με τις φιγούρες (με τη διαφορά ότι χρησιμοποιώ μολύβι)

Το κανάλι "circle line art school" ειδικεύεται στην τεχνική της προοπτικής. Βήμα βήμα επίσης. Απλά να πω ότι ένας αρχάριος καλύτερα να χρησιμοποιεί χάρακα.

(Όποιος παρακολουθεί ανάλογα κανάλια, να τα προτείνει)