με τον ίδιο τρόπο βλέπω κι εγώ τα περιοδικά.Αυτή που έχει όντως περίεργη συνήθεια, είναι η μητέρα μου, η οποία (σε περιοδικά μόνο) ξεφυλλίζει ΠΑΝΤΑ από το τέλος προς την αρχή!![]()

με τον ίδιο τρόπο βλέπω κι εγώ τα περιοδικά.Αυτή που έχει όντως περίεργη συνήθεια, είναι η μητέρα μου, η οποία (σε περιοδικά μόνο) ξεφυλλίζει ΠΑΝΤΑ από το τέλος προς την αρχή!![]()

και εγώ το ίδιο απο τότε που ανακάλυψα τα βιβλίαΕγώ προσωπικά δεν έχω καμία παράξενη συνήθεια. Εκτός αν θεωρείται παράξενο το ότι διαβάζω κάθε αράδα που είναι γραμμένη από τη αρχή, και εννοώ στο εξώφυλλο, εσώφυλλο, εκεί όπου παρατίθενται τα ονόματα των μεταφραστών, η έκδοση, οι αφιερώσεις κτλ.. Τα παίρνω όλα με τη σειρά, χωρίς να παραλείψω ούτε τόνο...
Αυτή που έχει όντως περίεργη συνήθεια, είναι η μητέρα μου, η οποία (σε περιοδικά μόνο) ξεφυλλίζει ΠΑΝΤΑ από το τέλος προς την αρχή!Αφού δει το εξώφυλλο, πάει στην τελευταία σελίδα και πηγαίνει προς τα πίσω! Ήμαρτον...
![]()
Κάνω και γω το ίδιο :DΣυχνά, την στιγμή που διαβάζω την αριστερή σελίδα ξεφυλλίζω με το δεξί χέρι τις επόμενες σελίδες και ενώ συνεχίζω να διαβάζω, παράλληλα κοιτάζω κι εκεί ώστε να δω πόσες σελίδες έχω ακόμα για να τελειώσω το κεφάλαιο.
Αυτό βολεύει και τον καθένα που θα πιάσει έπειτα το βιβλίο στα χέρια του καθώς θα είναι... "δικό του" !!Με το που πάρω το βιβλίο στα χέρια μου αν το έχω αγοράσει θα γράψω στην πρώτη σελίδα "Δικό Μου!"

Εμένα αυτό μου φαίνεται λιγάκι...εγωιστικό. Κι αν το χαρίσεις σε κανέναν κάποτε;Γιατί να βάλεις σώνει και καλά τη σφραγίδα σου, προς τι η πρεμούρα;Αυτό βολεύει και τον καθένα που θα πιάσει έπειτα το βιβλίο στα χέρια του καθώς θα είναι... "δικό του" !!![]()

)
καλα αν ησουν αγοράκι , θα ησουν το ετρον μου ημισυΤι ακριβώς εννοώ....Στα περισσότερα βιβλία που έχω διαβάσει, μόλις τα παίρνω στα χέρια μου διαβάζω την τελευταία παράγραφο και μετά συνεχίζω απ'την αρχή..Δεν έχω ιδέα πως καθιερώθηκε αυτή η συνηθεια...Ισως φοβάμαι πως θα αυτοκαταστραφεί το βιβλίο, θα πεθάνω ή θα με απαγάγουν εξωγήινοι και δεν θα μάθω τι γίνεται στο τέλος.....
Εχει κάποιος άλλος περίεργες συνήθειες ή τελικά είμαι μόνο εγώ;
α, αυτο θέλει ενέργεια..και δεν διαθέτω τόση, μπράβο πάντως αντέρωτα!Διαβάζω κυρίως ξαπλωμένος, καθιστός με δυσκολεύει.
Επίσης παραξενιά μου είναι όταν διαβάζω λογοτεχνία, να κρατάω σημειώσεις στον υπολογιστη :Ρ
χαχαχα όποτε θέλεις Αριάδνη!!!!!!Πάντως βλέπω ότι πράγματα που έκανα και δεν τα θεωρούσα παραξενιές εσείς τα θεωρείται...Πλάκα έχει!!!!καλα αν ησουν αγοράκι , θα ησουν το ετρον μου ημισυ) τετοια ομοιοτητα, τετοια ταυτιση απόψεων, πρεπει να συναντηθούμε
))
εγω ειμαι λάγνε, με ξέχασεςΜία δική μου παράξενη συνήθεια, που όμως ξέρω ότι την έχουν και πολλοί άλλοι, είναι να ανοίγω ένα νέο βιβλίο σε μια τυχαία σελίδα, να το φέρνω πολύ κοντά στο πρόσωπό μου και να το μυρίζω.
!!
ώσπου τρελαινομαι να ψαχνω και ενα ντεπόν αναβραζον το πίνω σιγουρα!! το εχει κανείς αυτο;
Είναι μια συνήθεια που την έχω κι εγώ... Κι ας είναι κιτρινισμένα και σαρακοφαγωμένα. Έτυχε να πάω σε ένα (συγγενικό) σπίτι με ένα σωρό (σε στήλες) παλιά βιβλία, περιοδικά και εφημερίδες. Δεν ξέρω τι συμμετοχή στη μυρωδιά είχε η σκόνη, αλλά ήταν κάτι το πολύ ξεχωριστό (αν και όχι τόσο ηδονικό όπως σε άλλες περιπτώσεις). Κάποια από τα περιοδικά (δεκαετίας '60) τα έχω κρατήσει.Μία δική μου παράξενη συνήθεια, που όμως ξέρω ότι την έχουν και πολλοί άλλοι, είναι να ανοίγω ένα νέο βιβλίο σε μια τυχαία σελίδα, να το φέρνω πολύ κοντά στο πρόσωπό μου και να το μυρίζω. Όχι ότι θα αλλάξει η γνώμη μου για κάποιο βιβλίο αν μυρίζει δυσάρεστα - απλώς είναι σαν ένα μέρος τής όλης τελετουργίας (από την πρώτη ματιά μέχρι το τέλος τής ανάγνωσης). Φυσικά αυτό δεν το κάνω σε παμπάλαια, κιτρινισμένα και σκοροφαγωμένα βιβλία...

Συχνά, την στιγμή που διαβάζω την αριστερή σελίδα ξεφυλλίζω με το δεξί χέρι τις επόμενες σελίδες και ενώ συνεχίζω να διαβάζω, παράλληλα κοιτάζω κι εκεί ώστε να δω πόσες σελίδες έχω ακόμα για να τελειώσω το κεφάλαιο.
![]()
Πλάκα κάνεις...Το κάνω κι εγώ αυτό.Πολύ χαίρομαι!
Εγώ, επίσης, διαβάζω διακοπτόμενα: 5 σελίδες τώρα, διάλειμμα λίγα λεπτά, άλλες 10 μετά, και πάει λέγοντας.