Παράξενα τεύχη Σουρή -Βιζυηνού, την γνώμη σας.

Στεφανής

Όμορφο Νιάτο
Έχω στη κατοχή μου μια σειρά από τεύχη του Σουρή του 1967 με 32σελ. τα οποία μέσα περιέχουν και ενα 16σελ του Βιζυηνου.
Η απορία μου είναι η εξής για όποιον ξέρει , θέλει κ μπορεί να βοηθήσει .
Όσο κ να το έψαξα στο διαδίκτυο ( και ως εικόνα κ ως έκδοση) δε βρήκα αύτα τα τεύχη σε κατάσταση εβδομαδιαίου περιοδικού όπως αυτά που έχω , όχι τουλάχιστον με αυτό το χάρτινο εξώφυλλο.
Ότι βρήκα σχετικά με "άπαντα Σουρή " , τα περισσότερα είναι σε τόμους με σκληροδετο εξώφυλλο κ όσα βρήκα σε στυλ περιοδικού είναι με εντελώς διαφορετικά εξώφυλλα.
Και πουθενά Σουρή με Βιζυηνό μαζί σε κάποια έκδοση.
Εκτός αυτού όμως , αυτά τα τεύχη είναι ακοπα εντελώς κ ακαρφιτσωτα,( όλα τα τεύχη.)
Δηλαδή δε πέρασαν από κάποια μηχανή να κοπούν περιμετρικά με αποτέλεσμα οι σελίδες να είναι κολλημένες μεταξύ τους , ούτε από κάποιο μηχάνημα ώστε να καρφιτσωθει το εξώφυλλο με το κυρίως σώμα , είναι εντελώς ακεταργαστα .
Οπότε θεωρώ απίθανο αυτή η συλλογή να κυκλοφόρησε κ να πουλήθηκε έτσι σε αυτή τη κατάσταση.
Είναι σαν να έχουν παρθεί απ' το βιβλιοδετειο πριν την επεξεργασία τους .
Δεδομένου αυτού κ ότι δεν βρίσκω πουθενά κάτι παρόμοιο ως έκδοση με βάζει σε σκέψεις ότι η συγκεκριμένη σειρά για κάποιο λόγο ( λάθος - οικονομικός παράγοντας , οτιδήποτε ) δε κυκλοφόρησε πότε έτσι με αυτά τα χαρακτηριστικά ( με αυτό το εξώφυλλο , μέγεθος , γραμματοσειρά, σελίδες κτλ ) κ παρέμεινε μισοτελειωμένη στο βιβλιοδετειο .
Η απορία μου είναι, ότι εάν είναι ( πιθανότατα) ακυκλοφόρητα κ απουλητα , εάν αυτό ανεβάσει την σπανιότητα τους κ κατά επέκταση την τιμή τους, η εντελώς το αντίθετο .
Όποια γνώμη ευπρόσδεκτη , ευχαριστώ!
 

Σαώρη

Θεραπεύτρια Μαγικών Πλασμάτων
Προσωπικό λέσχης
Θα μπορούσες να μας δώσεις και κάποια εικόνα αυτών που περιγράφεις; Η οπτική επαφή μπορεί να δώσει περισσότερα στοιχεία, ώστε να απαντηθεί το ερώτημά σου.
Επίσης, μπορείς να εντοπίσεις στα τεύχη (κυρίως στις τελευταίες και και τις πρώτες σελίδες) πληροφορίες για τον τόπο της έκδοσης ή ό,τι παρεμφερές;
 

Στεφανής

Όμορφο Νιάτο
Ενώ δείχνει ότι τις φορτώνει τις φώτο κανονικά , στο τέλος βγάζει μια γραμμή πάνω στα στοιχεία του αρχείου κ δε τις αναρτηζει .
Έψαξα στους κανονισμούς του φόρουμ για τυχόν επιτρεπόμενο μέγεθος ότι αφορά φωτογραφίες , αλλά δε βρήκα κάτι .
Γνωρίζεται κάτι που θα βοηθούσε;
 
Top