Πέτρος Βενέτης: "Αφού μεγάλωσες...καλά να πάθεις!"
Τίτλος: Αφού μεγάλωσες...καλά να πάθεις!
Συγγραφέας: Πέτρος Βενέτης
Εκδόσεις: Μοντέρνοι Καιροί
Έτος έκδοσης: 1996
Αριθμός σελίδων: 353
ISBN: 960-8488-01-Χ


Από το οπισθόφυλλο: Το βιβλίο αυτό είναι απλά ένα φρέσκο κοίταγμα σε όλα τα κοινότοπα πράγματα που επηρεάζουν την ποιότητα της ζωής μας. Το ζουμί της ιστορίας είναι, πως όλοι μας είμαστε από γεννησιμιού μας εγωιστικά όντα και πως, ακόμη και οι πιο αλτρουιστικές μας ενέργειες, έχουν εγωιστική βάση.
Επίσης, αν βγάλουμε από μπροστά μας το δάχτυλό μας, θα δούμε ότι αυτό που επιδιώκουμε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, είναι η ικανοποίησή μας η σωματική, η ψυχική, η πνευματική. Σύμφωνα με τη μοντέρνα θεωρία, ακόμη και το παρασυμπαθητικό λειτουργεί με εκκρίσεις που ικανοποιούν τον εγκέφαλο μέχρι μερακλώματος. Γι' αυτό, ακόμη και οι θυσίες που κάνουμε συμβάλλουν σ' αυτή την επιδίωξη. Όπως φαίνεται από τα πολλά ρητά που ξέθαψα στην πορεία, οι δοξασίες είναι πολύ παλιές. Για τη συστηματοποίηση, το ύφος και την παρουσίαση ευθύνομαι εγώ. Και καλά να πάθω.Πρόκειται για ένα βιβλίο που περιέχει αρκετά ρητά, μικρές ιστοριούλες, λίγα ποιήματα και αρκετά εύστοχα σχόλια για την καθημερινότητά μας.
Είναι χωρισμένο σε κεφάλαια με τους κάτωθι τίτλους:
Αν είσαι...
Αν έχεις....
Αν φροντίζεις...
Αν μπορείς....
και το καθένα συμπληρώνεται και από κάτι π.χ αν είσαι...δίκαιος, αν μπορείς...να πολεμάς την τεμπελιά κ.τ.λ.
Είναι χωρισμένο σε μικρά ευανάγνωστα κεφάλαια, με χρώματα σε σελίδες για να ξεκουράζεται το μάτι, αρκετή δόση χιούμορ και χωρίς δυσνόητα σημεία. Το είδα στην βιβλιοθήκη μου και το προτείνω για δώρο ανεπιφύλακτα μιας και είναι και γιορτές.


Αγαπημένα μου ρητά από το βιβλίο:
-Υπάρχουν δύο ειδών εγωιστές: Αυτοί που το παραδέχονται και εμείς οι υπόλοιποι.

- Υπάρχουν πολλοί που παρακαλούν να παραμεριστούν τα βουνά απ' τις δυσκολίες, όταν αυτό που χρειάζονται πραγματικά, είναι το κουράγιο να τ' ανεβούν.
 
Top