Πάμε για τζόκινγκ;

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Μόλις γύρισα από τρέξιμο στο γήπεδο. Έχω, λοιπόν, θέμα με το μέτρημα των γύρων που κάνω. Όταν, περνώντας από το σημείο εκκίνησης, λέω το νούμερο τής γύρας (μία, δύο, τρείς κτλ.) τότε μπερδεύομαι γιατί συνήθως δεν είμαι σίγουρος τί αρίθμησα τελευταία. Είπα πέντε; Ή ήμουν στην έξι;

Οπότε έχω πια ανακαλύψει πως όταν πω μια χαρακτηριστική φράση τότε θυμάμαι. Έτσι π.χ. ξεκινώντας την 2η γύρα λέω "έρχεται δεύτερος γύρος, δεν αντέχει πια ο τσίρος" από ένα παιδικό τραγουδάκι. Στην 5η λέω "πέντε ποντικοί βαρβάτοι, μού ξεστρώσαν το κρεβάτι (κι άλλοι τρεις μαστουρωμένοι μου το στρώσαν οι καημένοι)" από ένα παλιό ρεμπέτικο. Στην 7η λέω "καί οι επτά ήταν υπέροχοι" που είναι τίτλος ταινίας. Στην 8η "μπάλα παίζουν τα χταπόδια καί με τα οχτώ τους πόδια" από το ίδιο παιδικό τραγουδάκι με τον τσίρο, πιο πάνω. Στην 10η τραγουδάω "δέκα μάγισσες τα δάχτυλά σου" από ένα λαϊκό τραγουδάκι που μου αρέσει. Στην 12η "καί οι δώδεκα ήταν καθάρματα", τίτλος ταινίας ξανά. Στην 14η λέω "ας έχω τα μάτια μου δεκατέσσερα!" κτλ. κτλ.

Όμως μου λείπουν κάμποσα νούμερα. Θέλετε να με βοηθήσετε και να μου δώσετε χαρακτηριστικές φράσεις από το 1 μέχρι το 20; και για να είμαστε στην θεματολογία τού φόρουμ, φράσεις παρμένες από βιβλία, ποιήματα κτλ. Π.χ. για την 7η ενίοτε λέω "Εφτά. Σε παίρνει αριστερά, μην το ζορίζεις!" από το ποίημα τού Καββαδία.

Ιδέες;

Λορένα

Πολεμίστρια του Φωτός
Ημουν ετοιμη βλεποντας τον τιτλο να πω, οτι μενεις πολυ μακρια και μεχρι να ερθουμε να σου κανουμε παρεα (με τα ποδια εννοειται).. την βαψαμε!

Δευτερον : κανεις 20 γυρους στο γηπεδο; :ααργκ:

Ειχα ακριβως τις ιδιες σκεψεις με την Λορι και εγω....και δευτερον για καποιον λογο γελασα πολυ...
Στο 10 μπορεις να λες 10 μικροι νεγροι απο το βιβλιο της Κριστι....

στον 3ο μπορείς να λές "τρία παιδιά βολιώτικα" και στον 20ο το "είκοσι χρονών και κλαις" (από χαρά που έφτασες σ αυτόν τον γύρο) :)

(εγω στον ενα γυρο δεν την παλευω και εσυ μιλας για 10 και βαλε???????καταραμενο τσιγαρο....)

Φαροφύλακας

Προσωπικό λέσχης
Δευτερον : κανεις 20 γυρους στο γηπεδο; :ααργκ:
Ναι, όμως τις πρώτες γύρες με πολύ αργό τζόκινγκ (μετά πιο γρήγορο). Βέβαια, κατά την 16η γύρα συνήθως βαριέμαι, κι εκεί πατάω ένα κατοστάρι και το κλείνω.

στον 3ο μπορείς να λές "τρία παιδιά βολιώτικα"
Το λέω απλά δεν θυμόμουν πώς συνεχίζει. :ρ Τώρα που έψαξα στον ιστό θυμήθηκα αλλά θα είμαι λίγο γραφικός να τρέχω μέσα στο ημίφως και να ξεδίνω: "μας κλέεεεεεψαν την Αννού- Αννούουουουουουουλα, Αννούλα μας γλυκειά! χάι!"
:χαχα:

(εγω στον ενα γυρο δεν την παλευω και εσυ μιλας για 10 και βαλε???????καταραμενο τσιγαρο....)
Μην το σκέφτεσαι καθόλου. Κόψ' το τώρα. :ναι:

Αυτό θα έπρεπε να το βιντεοσκοπήσει κάποιος. Ειδικά αυτούς που θα αρχίσουν να ψάχνουν την Αννούλα!!

Λορένα

Πολεμίστρια του Φωτός
Το λέω απλά δεν θυμόμουν πώς συνεχίζει. :ρ Τώρα που έψαξα στον ιστό θυμήθηκα αλλά θα είμαι λίγο γραφικός να τρέχω μέσα στο ημίφως και να ξεδίνω: "μας κλέεεεεεψαν την Αννού- Αννούουουουουουουλα, Αννούλα μας γλυκειά! χάι!"
Δηλ Φαρε, για να καταλαβω : οχι μονο βρισκεις και εναν στιχο σε καθε γυρο που κανεις, αλλα... λες ολοκληρο το ποιημα ή το τραγουδι ή οτι αλλο, σε ολοκληρο τον γυρο; (και εδω δεν σου καθεται το τραγουδι πχ; ) :μουάχαχα:

Στην αριθμηση δεν εχω να σου δωσω απαντηση σορι..:ουχ:

Last edited:
Κλαίω από τα γέλια! Απαιχτο, Φάρε, μπράβο! Σιχαίνομαι το τρέξιμο, στο σχολείο- αν και αθλήτρια- κρυβόμουν κατά την προθέρμανση, περίμενα να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενοι γύροι από τις συναθλήτριές μου και εμφανιζόμουν τελευταία στιγμή από τους θάμνους (ξεκούραστη και δροσερή). Μαζί σου όμως, θα έτρεχα ευχαρίστως, για να σ' ακούσω να τραγουδάς αυτά τα απίθανα άσματα. Εχουμε και λέμε. Εφτά τραγούδια θα σου πω, για να διαλέξεις το σκοπό... Σε μια ρόγ' από σταφύλι, έπεσαν οχτώ σπουργίτες... Αχ, Αννούλα του χιονιά, δε θα είμαι πια μαζί σου, στου Δεκέμβρη τις εννιά...Δέκα παλληκάρια στήσανε χορό, στου Καραισκάκη το κονάκι... Η συνέχεια αργότερα...

Φαροφύλακας

Προσωπικό λέσχης
Στο Ραδιο Φαρος να ανεβει το ρεμπετικο.
μιας και το ζητάς, βρήκα εδώ μια εκτέλεση.. :))))

Μαζί σου όμως, θα έτρεχα ευχαρίστως, για να σ' ακούσω να τραγουδάς αυτά τα απίθανα άσματα.
Να μην παρεθηγηθώ, κατά το τρέξιμο δεν κάνω τίποτα άλλο από το να ανασαίνω ρυθμικά. Απλά, όταν περνάω από την εκκίνηση λέω μέσα στο μυαλό μου τον αριθμό της γύρας που ξεκινά ώστε να ξέρω πόσο τρέχω.

Ρίξτε μερικές ιδέες ακόμα και θα κάνω αριθμημένη λίστα.

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
Μια μικρή συνεισφορά:

Πέντε χρόνια δικασμένος μέσα στο γεντί κουλέ..

Κοντεύει έξι, ας πούμε αυτή τη λέξη, που 'χει στα χείλη μπλέξει.. ( Χορν)

:))))

Ένα τραγούδι που δεν σου συνιστώ είναι Τα παιδιά του Πειραιά. Θα χάσεις το μέτρημα των γύρων :χαχα:
:μουάχαχα: :μουάχαχα: :μουάχαχα:
Φαντάζομαι τον Φάρο με τρελά γκάζια για να μη τον προσπεράσει το τραγούδι :μουάχαχα:

Πάντως Φάρε τίποτα δεν κάνεις φυσιολογικά... τίποτα!

Και η δικιά μου βοήθεια για τους τρεις πρώτους γύρους σου .
Ελίνα Κωνσταντοπούλου - Όταν το τηλέφωνο χτυπήσει

Last edited:
Ανακεφαλαίωση (με μερικές προσθήκες)
1. μία είναι η ουσία, δεν υπάρχει αθανασία...
2. δυό- δυό, στη μπανιέρα δυό, δυό...
3. όταν το τηλέφωνο χτυπήσει...
4. τέσσερεις πήγε...
5. πέντε χρόνια δικασμένος...
6. κοντεύει έξι, ας πούμε αυτή τη λέξη...
7. εφτά τραγούδια θα σου πω...
8. σε μια ρόγια από σταφύλι, έπεσαν οχτώ σπουργίτες
9. στου Δεκέμβρη τις εννιά...
10. δέκα παλληκάρια στήσανε χορό...
11. ?
12. δώδεκα κι ούτ' ένα τηλεφώνημα...

Αν τα καταφέρεις να τρέξεις ενώ τραγουδάς όλα αυτά, είσαι για Ολυμπιακούς !

Φένια έντεκα παρά (πριν φτάσει στον 11ο όμως) έχεις ό,τι πεις... για να είναι για Ολυμπιακούς

Λορένα

Πολεμίστρια του Φωτός
Σε περιπτωση που φτασεις τους 40 γυρους, σου εχω το : σαραντα παλικαρια απο την Λιβαδεια.. κτλ κτλ :))

Last edited: