Ο Μ. Καραγάτσης στην "Ελευθερία του Τύπου" της Κυριακής

Μ' ενα "Μητσος", ξεμπερδευουμε.
Μήπως ήταν τίτλος; Π.χ. Μεσιέ Καραγάτσης; :χμ:
Στα λόγια μου έρχεσαι :σαςευχαριστώ:
Το Μιχάλης Καραγάτσης ακούγεται σαν Νώντας Καζαντζάκης...
:μουάχαχα::μουάχαχα: Άσχετο αλλά το όνομα Μιχάλης μ'αρέσει.
[video=youtube;1zSXODvA5po]https://www.youtube.com/watch?v=1zSXODvA5po[/video]

Κουακέρος

Ευγενής Δαγεροτύπης
Αχ,Καραγάτσης!Μακάρι να μην τα είχα διαβάσει ποτέ και να ξανάρχιζα απ΄την αρχή!!!

Αυτή τη σειρά δίνει προς το παρόν η εφημερίδα αγαπητή φίλη, θα δούμε βέβαια αν θα ισχύσει στο τέλος...

Έχω πάρει το πρώτο (Κίτρινος Φάκελος 1). Εξωτερικά είναι με σκληρό εξώφυλο καλής ποιότητας και οι σελίδες είναι αρκετά καλές ποιοτικά. Πολύ ικανοποιημένος για έκδοση εφημερίδας, θα έλεγα.
Και αν και είμαι ακόμα στο 1/3 του βιβλίου και η ιστορία είναι καλή!

Πράγματι, η γραμματοσειρά είναι μεγάλη. Νομίζω ότι είναι μέρος της συνομωσίας για να βγαίνει πάντα αυτό το βιβλίο σε 2 τόμους. :χμχμ:

Σαώρη

Θεραπεύτρια Μαγικών Πλασμάτων
Το συγκεκριμένο μυθιστόρημα και από την εστία σε 2 τόμους εκδίδεται. Όλο και κάποιος λόγος θα υπάρχει. Μπορεί και κανένας, βέβαια. Αλλά εφόσον έκαναν καλή έκδοση του μυθιστορήματος, αξίζει να το πάρετε από την εφημερίδα. :ρ

Last edited:
Υπάρχει κάποιος που έχει διαβάσει και τις δύο εκδοχές του έργου; Ποιές είναι οι διαφορές άραγε;
Οι περισσότεροι έχουμε διαβάσει την "Μεγάλη" του 1953. Αυτήν εδώ προφανώς είναι η αρχική του 1936.

Μπου ο κίτρονος φάκελος και η μεγάλη χίμαιρα είναι πολύ καλά, έχουν και γυναικείο ενδιαφέρον το τελευταίο τι λέει καλό; ο κοτζαμπάσης αξίζει;

Αριάδνη μου ειλικρινά δεν ξέρω τίποτα για τον "Κοτζάμπαση". Η υπόθεση είναι ενδιαφέρουσα, ίσως πρέπει να το εμπιστευτούμε...

Ακριβώς Κόρτο, έδωσαν σ'αυτήν την προσφορά την πρώτη προπολεμική μορφή του έργου. Όλοι νομίζω έχουν διαβάσει τη δεύτερη, την εμπλουτισμένη, αφού αυτή κυκλοφορεί χρόνια από την "Εστία".

Πω πω εχασα το πρωτολειο της χιμαιρας ωιμε διαφορες; καλυτερη η πρωτη εκδοση η χειρότερη;

είναι πολύ μικρότερη σε έκταση (204 σελίδες έναντι 442 -και για τα δυο μιλάω για τις εκδόσεις που κυκλοφορούν στην αγορά) οπότε υποθέτω ότι θα υπάρχουν σημαντικές διαφορές... Τώρα το καλύτερο ή χειρότερο είναι υποκειμενικό. Εγώ δεν έχω διαβάσει κανένα ακόμα οπότε δεν μπορώ να έχω άποψη.