Ο Μ. Καραγάτσης στην "Ελευθερία του Τύπου" της Κυριακής

Από αυτήν την Κυριακή 7 Μαίου 2017 ξεκινάει στη συγκεκριμένη εφημερίδα η προσφορά 6 μυθιστορημάτων του γνωστού συγγραφέα σε πολυτελείς, σκληρόδετους τόμους ήτοι :

- "Ο Κίτρινος Φάκελος" (Α,Β τόμοι)
- "Ο Συνταγματάρχης Λιάπκιν"
- "Η (Μεγάλη) Χίμαιρα"
- "Αίμα Χαμένο και Κερδισμένο"
- "Ο Κοτζάμπασης του Καστρόπυργου"
- "Τα Στερνά του Μίχαλου"

Πρώτη Κυριακή ξεκινάμε με τον "Κίτρινο Φάκελο" (Α τόμος)

http://www.parapolitika.gr/article/eleftheria-tou-tipou-kiklofori-tin-kiriaki-7-maou-me-dio-megales-prosfores

[video=youtube;6twxVYHhywk]https://www.youtube.com/watch?v=6twxVYHhywk[/video]

Last edited by a moderator:
Καλή φάση :μπράβο: λογικά βέβαια θα πεθάνω πριν προλάβω να διαβάσω όλα τα αδιάβαστα της βιβλιοθήκης μου αλλά οκ τρεις μέρες μετά θα το κανονίσω ν' αναστηθώ

Σαώρη

Θεραπεύτρια Μαγικών Πλασμάτων
Μ. Καραγάτσης, περικαλώ. Το Μιχάλης και το Μίτια είναι απλά υποθέσεις. Δεν θα χαλάσουμε εμείς το μυστήριο γύρω από το όνομά του, εφόσον δεν το επιβεβαίωσε ο ίδιος. :ρ

Τώρα που το σκέφτομαι λείπουν ο "Γιούγκερμαν" και το "10", ίσως λόγω ακριβών ή μπερδεμένων δικαιωμάτων. Μπορεί όμως και να τα βγάλουν μετά αν η σειρά πουλήσει...

@ Σαώρη, αγαπητή φίλη, "Μιχάλης" έτσι ολόκληρο αναφέρεται στις παλιές ανθολογίες που διαθέτω. Σίγουρα δε θα τον πειράξει τώρα νομίζω!!! :θρρρ:

Να αλλάξει το Μιχάλης ΤΩΡΑ!!!

Το είδα και εκνευρίστηκα!!! :οργή:

Σε ποια ακριβώς ανθολογία ο Καραγάτσης έγινε Μιχάλης;;

Τόσο άσχετοι ήταν...

Δεν νοείται σε ένα βιβλιοφιλικό φόρουμ ο Μ. Καραγάτσης να αναφέρεται ως Μιχάλης Καραγάτσης... Είναι στα όρια του γελοίου..

Το πραγματικό όνομά του ήταν Δημήτριος Ροδόπουλος και το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο Μ. Καραγάτσης. Το Μιχάλης είναι μια αυθαιρεσία κάποιου άσχετου.
Ο ίδιος ο Καραγάτσης ποτέ δεν αποκάλυψε αρχικό γράμμα ποιανού ονόματος ήταν το Μ.
Μάλιστα στην Λάρισα και στον Τύρναβο υπάρχουν άτομα που λεν πως φίλοι και γνωστοι τον πίεζαν να τους το αποκαλύψει αλλά αυτός πάντα έκανε πλάκα και το απέφευγε...

Οπότε καλό είναι να γίνει "Ο Μ. Καραγάτσης στην Ελευθεροτυπία...".
Αν δεν μπορείς εσύ Μπου, ας το κάνει ένας υπερσυντονιστής.

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Μήπως ήταν τίτλος; Π.χ. Μεσιέ Καραγάτσης; :χμ:

πάντως στην Βικιπέδεια αναφέρει:
Το γεγονός ότι υπέγραφε τα έργα του ως «Μ. Καραγάτσης» προκάλεσε σύγχυση σε αρκετούς φιλολόγους, που συχνά ερμήνευαν το «Μ» ως Μιχάλης, λόγω των ηρώων του, Μιχάλη Καραμάνου (στον Γιούγκερμαν) και Μιχάλη Ρούση (στον Μεγάλο ύπνο), που θεωρούνται περσόνες του συγγραφέα. Παρόλα αυτά σύμφωνα με πρόσφατη προφορική μαρτυρία της κόρης του Μαρίνας Καραγάτση το αρχικό γράμμα «Μ.» μπροστά από το ψευδώνυμο Καραγάτσης πράγματι παραπέμπει στο όνομα Μιχάλης. Όμως το μυστήριο του γράμματος «Μ» δεν θα μπορέσει ποτέ να εξαλειφθεί, διότι ο Καραγάτσης δεν δήλωσε δημόσια ποια η σημασία του
από την άλλη στο ΕΚΕΒΙ

Ψευδώνυμο: Καραγάτσης Μ[ίτια]
Αν θέλει ο Μπου το κάνω εγώ το νήμα Μ. Καραγάτσης

Ακόμα και στην εφημερίδα που έχει προσφορά ως Μ. Καραγάτσης αναφέρεται...

Το Μιχάλης Καραγάτσης ακούγεται σαν Νώντας Καζαντζάκης...

Εγώ έτσι κι αλλιώς δεν μπορώ, αν οι συντονιστές κρίνουν πως είναι κάτι τόσο σημαντικό ας το αλλάξουν, δε θα σκάσουμε κιόλας!!! Η ουσία είναι τα βιβλία που δίνονται, τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα κατά τη γνώμη μου...

Εμένα θα μου ακουγόταν όχι σαν Νώντας Καζαντζάκης (αν και μάλλον ο Καζαντζάκης θα προτιμούσε το Νικόστρατος ή κάτι πιο επιβλητικό) αλλά σαν το Ιωάννης Μιχαήλ Παναγιωτόπουλος. Είναι όντως το πραγματικό όνομα του Παναγιωτόπουλου, αλλά αφού ο ίδιος υπέγραφε σαν Ι.Μ. ποιος ο λόγος να τον αναφέρεις διαφορετικά;

Εδιδ: Συμφωνώ Μπου σημασία έχει η λογοτεχνική του παραγωγή το Μ. ό,τι και να σημαίνει (αν σημαίνει όντως κάτι) δεν έχει σημασία.

Εδώ πέρα, ο Τσίπρας μπέρδεψε δημόσια σε ξένο τύπο την Ναόμι Κλάιν με την Ναόμι Κάμπελ βρε παιδιά, εδώ θα κολλησουμε?

Πολύ ωραίες εκδόσεις φαίνονται πάντως! Ευχαριστώ Μπου. :μπράβο:

Χαλαρώστε με το Μ. Για τον φουκαρά το Γιου Νέσμπε που τον κάνετε Τζο Νέσμπο δε βλέπω να σκίζεται κανα ημάτιο. :ρ