Ομοφυλόφιλοι και Υιοθεσία

Εγώ σκέφτομαι το εξής: Τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών, θα έχουν τέτοια προβλήματα;
Τώρα, αν θα ήθελα να βλάψω κάποιους. Την εποχή εκείνη ευχαρίστως θα τους έκανα κιμά. Θα τους ξέσκιζα.
Αν θα ήμουν άλλος άνθρωπος; Αυτό δεν θα το μάθουμε ποτέ.

Last edited:
Τα παιδιά θα τραμπουκίσουν και το ντροπαλό παιδί, και το παιδί με τα σιδεράκια, και το χοντρό παιδί, και το παιδί που έχει μόνο έναν γονιό (θυμάμαι στο δημοτικό να κοροϊδεύουν ένα αγοράκι επειδή δεν είχε μπαμπά), και το παιδί με κάπως παράξενο χτένισμα, κι αυτό που θα θεωρήσουν άσχημο, και τον καλό μαθητή, και αυτόν που κλαίει εύκολα, κι αυτόν που δεν συμμετέχει στα παιχνίδια και και και. Τα παιδιά θα προτιμήσουν να τραμπουκίσουν ένα θηλυπρεπές αγοράκι με στρέιτ γονείς, παρά ένα κοριτσάκι με γκέι γονείς. Άλλη μια αιτία για μπούλινγκ, που δυστυχώς συμβαίνει σε όλα τα σχολεία, τίποτα παραπάνω.

@Αντέρωτα, ο καθένας ορίζει την "ανωμαλία" όπως νομίζει. Για κάποιον μπορεί να είναι το στοματικό σεξ, για παράδειγμα. Αλλά ρε παιδί μου όταν βλέπεις τι κάνουν οι πιο κοντινοί συγγενείς μας στο ζωικό βασίλειο, οι πίθηκοι μπονόμπο, πώς να χαρακτηρίσεις "ανώμαλες" τις αντίστοιχες ανθρώπινες συμπεριφορές; Εκτός κι αν πούμε ότι κι οι μπονόμπο είναι "ανωμαλιάρηδες" ή "βιτσιόζοι" :χαχα: Τους μοιάζουμε στην έκφραση, στη συμπεριφορά, στο περπάτημα, στις κινήσεις των χεριών, γιατί όχι και στη σεξουαλικότητα; (Αν και κάποια απ' αυτά που κάνουν οι μπονόμπο είναι παράνομα ή ανήθικα στην ανθρώπινη κοινωνία).

Φοβάμαι ότι κάποια ερωτήματα δεν θα βρουν ποτέ απάντηση. Όπως αν πρέπει να κάνουν παιδιά οι κληρικοί (άλλα λένε οι καθολικοί και άλλα οι Ορθόδοξοι, αιώνες τώρα).
"Αυτά, δεν τα είπε ο Ζαρατούστρα. Και έτσι, ο καθένας λέει τα δικά του" (Μάνος Χατζιδάκις: Ο Οδοιπόρος, το μεθυσμένο κορίτσι και ο Αλκιβιάδης).
[video=youtube;Xrk3gkQtWNA]https://www.youtube.com/watch?v=Xrk3gkQtWNA[/video]

Last edited:

Διατσέντα

Λαίδη Βιβλιοδέτρα
Να κάνουν όπως θέλουν οι άνθρωποι και όπως νομίζουν πως θα κάνουν ο ένας τον άλλον ευτυχισμένο νομίζω εγώ με την καλή μου διάθεση...Χαίρετε φίλοι! Και οι παπάδες να κάνουν όπως νομίζουν αυτοί γιατί έναν λόγο παρά πάνω έχουν να είναι πλήρεις για να επικοινωνούν μαζί μ’ εμάς τους αμαρτωλούς σοφά κι ανθρώπινα...η στέρηση είναι τρομακτικό πράγμα...

Αλλά ρε παιδί μου όταν βλέπεις τι κάνουν οι πιο κοντινοί συγγενείς μας στο ζωικό βασίλειο, οι πίθηκοι μπονόμπο, πώς να χαρακτηρίσεις "ανώμαλες" τις αντίστοιχες ανθρώπινες συμπεριφορές;
Μα τι ακριβώς κάνουν οι μπονομπο;;;;:εεε;:

Φοβάμαι ότι κάποια ερωτήματα δεν θα βρουν ποτέ απάντηση. Όπως αν πρέπει να κάνουν παιδιά οι κληρικοί (άλλα λένε οι καθολικοί και άλλα οι Ορθόδοξοι, αιώνες τώρα).
Αυτό που λες έχει να κάνει με το δόγμα της κάθε Θρησκείας και όχι βέβαια με την εξωτερική εμφάνιση του κάθε ιερωμένου...

Όσο για τα παιδιά των γκέι ζευγαριών μπορεί στην αρχή να έχουν κάποια τέτοια προβλήματα, μπορεί όμως και όχι. Σε αυτό το σημείο μιλάμε υποθετικά και οι δύο! Αν πάντως γίνει κάποια στιγμή η αρχή με την υιοθεσία μετά από λίγα χρόνια δεν θα ασχολείται κανείς με αυτό...

Last edited by a moderator:
Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι που δεν κάνουν. :χαχα:

Στην πλοκή αντιγράφω από wiki

Sexual activity generally plays a major role in bonobo society, being used as what some scientists perceive as a greeting, a means of forming social bonds, a means of conflict resolution, and postconflict reconciliation.[40] Bonobos are the only non-human animal to have been observed engaging in all of the following sexual activities: face-to-face genital sex (though a pair of western gorillas has been photographed performing face-to-face genital sex[41]), tongue kissing, and oral sex.[42]

Bonobos do not form permanent monogamous sexual relationships with individual partners. They also do not seem to discriminate in their sexual behavior by sex or age, with the possible exception of abstaining from sexual activity between mothers and their adult sons. When bonobos come upon a new food source or feeding ground, the increased excitement will usually lead to communal sexual activity, presumably decreasing tension and encouraging peaceful feeding.[43] This quality is also described by Dr. Susan Block as "The Bonobo Way" in her book of the same title "The Bonobo Way: The Evolution of Peace Through Pleasure"[44]

Bonobo clitorises are larger and more externalized than in most mammals;[45] while the weight of a young adolescent female bonobo "is maybe half" that of a human teenager, she has a clitoris that is "three times bigger than the human equivalent, and visible enough to waggle unmistakably as she walks".[46] In scientific literature, the female–female behavior of bonobos pressing genitals together is often referred to as genito-genital (GG) rubbing,[43][47] which is the non-human analogue of tribadism, engaged in by human females. This sexual activity happens within the immediate female bonobo community and sometimes outside of it. Ethologist Jonathan Balcombe stated that female bonobos rub their clitorises together rapidly for ten to twenty seconds, and this behavior, "which may be repeated in rapid succession, is usually accompanied by grinding, shrieking, and clitoral engorgement"; he added that it is estimated that they engage in this practice "about once every two hours" on average.[45] Because bonobos occasionally copulate face-to-face, "evolutionary biologist Marlene Zuk has suggested that the position of the clitoris in bonobos and some other primates has evolved to maximize stimulation during sexual intercourse".[45] On the other hand, the frequency of face-to-face mating observed in zoos and sanctuaries is not reflected in the wild, and thus may be an artifact of captivity. The position of the clitoris may alternatively permit GG-rubbings, which has been hypothesized to function as a means for female bonobos to evaluate their intrasocial relationships.[48]

Group of bonobos
Bonobo males occasionally engage in various forms of male–male genital behavior,[43][49] which is the non-human analogue of frotting, engaged in by human males. In one form, two bonobo males hang from a tree limb face-to-face while penis fencing.[43][50] This also may occur when two males rub their penises together while in face-to-face position. Another form of genital interaction (rump rubbing) occurs to express reconciliation between two males after a conflict, when they stand back-to-back and rub their scrotal sacs together. Takayoshi Kano observed similar practices among bonobos in the natural habitat.

More often than the males, female bonobos engage in mutual genital behavior, possibly to bond socially with each other, thus forming a female nucleus of bonobo society. The bonding among females enables them to dominate most of the males. Although male bonobos are individually stronger, they cannot stand alone against a united group of females.[43] Adolescent females often leave their native community to join another community. This migration mixes the bonobo gene pools, providing genetic diversity. Sexual bonding with other females establishes these new females as members of the group.

Bonobo reproductive rates are no higher than those of the common chimpanzee.[43] During oestrus, females undergo a swelling of the perineal tissue lasting 10 to 20 days. Most matings occur during the maximum swelling.[citation needed] The gestation period is on average 240 days. Postpartum amenorrhea (absence of menstruation) lasts less than one year and a female may resume external signs of oestrus within a year of giving birth, though the female is probably not fertile at this point. Female bonobos carry and nurse their young for four years and give birth on average every 4.6 years.[5] Compared to common chimpanzees, bonobo females resume the genital swelling cycle much sooner after giving birth, enabling them to rejoin the sexual activities of their society. Also, bonobo females which are sterile or too young to reproduce still engage in sexual activity. Adult male bonobos have sex with infants.[51] Frans de Waal, an ethologist who has studied bonobos remarked, "A lot of the things we see, like pedophilia and homosexuality, may be leftovers that some now consider unacceptable in our particular society."[52]

It is unknown how the bonobo avoids simian immunodeficiency virus (SIV) and its effects

Με όλη μου την καλή διάθεση:)):
Μπορεί κανείς να δίδει και να παίρνει απαντήσεις ες αεί.
"Να κάνει ο κάθε ένας όπως αρέσκεται" Βεβαίως, αλλά το ζητούμενο είναι να μη βλάπτεται ή ενοχλείται κάποιος άλλος. Ας πούμε ότι εμένα μου αρέσει να κρατάω αγκαλιά τη γυναίκα του συναδέλφου μου και της αρέσει και αυτής. Ο συνάδελφος όμως ενοχλείται. Άλλοι λένε πως δεν είναι κακό για τα παιδιά η υιοθεσία και άλλοι ότι είναι. Βρες άκρη. :χμ:
«Είναι το δόγμα της εκκλησίας». Όταν οι αρχαίοι Έλληνες μαθηματικοί δεν μπορούσαν να αποδείξουν ότι δυο παράλληλες ευθείες δεν τέμνονται, ζήτησαν την άδεια από τους Θεούς (γιαυτό λέω εγώ ότι ήταν έξυπνοι άνθρωποι) να το κάνουν αποδεκτό και έτσι προχώρησε η Γεωμετρία:γιούπι:. Γιαυτό είναι ακόμη και σήμερα αξίωμα και όχι θεώρημα.
«Τι είναι φυσιολογικό και τι όχι». Από τότε που άρχισα να ασχολούμαι με τις βιολογικές επιστήμες αυτό ακούω και άκρη δεν έβγαλα. Σήμερα οι ψυχίατροι (για παράδειγμα) δημιουργούν δόγματα για το τι είναι φυσιολογικό, για να προχωρήσουν (DSM).:)
«Σε μερικά χρόνια κανείς δεν θα ασχολείται με τις υιοθεσίες αυτές». Ναι, όπως και με τα παιδιά των κληρικών.:χαχα:
Για όλους αυτούς τους λόγους προσπάθησα να βάλω μια σταλιά κουλτούρα στη συζήτηση με το Χατζιδάκι (και ομοφυλόφιλος ήταν και παιδί είχε υιοθετήσει, αν δεν κάνω λάθος), αλλά ο Νικόλας ρωτά τι κάνουν οι μπόνομο και ξαναρίχνει τη συζήτηση.:χαχαχα:
Επιμένω λοιπόν με Χατζιδάκι (και Μάνο Ελευθερίου):
«Μια στέρνα, ένα πηγάδι, απαιτεί προσήλωση και αφοσίωση και κοίταγμα προσεκτικό μέσα στ΄ ακίνητο νερό…»
«Βλέπω πλήθος κόσμο να κυλά
μα ψυχή δε μου χαμογελά
στα κρεβάτια τ’ άρρωστα παιδιά
και στα δέντρα ξερά τα κλαδιά.

Την αγάπη πέταξα σ’ ένα βυθό
και το φόβο μου έστρωσα να κοιμηθώ.
Βρίσκω τάφους κι έναν κόσμο
που δεν πονά.
Όπου πάω κι ένα λάθος
με τυραννά.

Ποιος προφήτης τώρα θ’ ακουστεί
σα φωνή σε στέρνα κλειστή;

Σ’ έναν κόσμο άδειο κι ορφανό
ποια κραυγή απ’ τον ουρανό;

Τα πουλιά παράτησα στις ερημιές
και το φως σπατάλησα στις γειτονιές
Δεν τον θέλω και φοβάμαι
το γυρισμό.
Δες ποιος είμαι πού πηγαίνω
για το χαμό.»

Τελικά: Μόνο η τέχνη έχει όλες τις απαντήσεις…

Last edited:
Πλέον τίθεται και το ζήτημα του γάμου , εφόσον ψηφίστηκε το σύμφωνο συμβίωσης , σε λίγα χρόνια θα βλέπουμε ομοφυλόφιλους να ανεβαίνουν τα σκαλιά της εκκλησίας
Αυτό δεν νομίζω ότι είναι δυνατό. Η Εκκλησία έχει τους δικούς της κανόνες και θα ήταν φασιστικό να της επιβληθεί να τους αλλάξει. Άλλο αυτό όμως και άλλο οι απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί εναντίον των ομοφυλόφιλων από εκπροσώπους της, που υποτίθεται ότι δέχονται όλους τους ανθρώπους, κηρύττουν την αγάπη κτλ.
Αυτό όμως που πραγματικά δεν μπορώ να χωνέψω είναι να ακούω πολιτικούς όπως ο Τζιτζικώστας που πρόσφατα είπε ότι στο ζήτημα της υιοθεσίας από τους γκέι θα ταχθεί με την άποψη της Εκκλησίας. Εντάξει, απέχουμε παρασάγκας από το να γίνουμε κοσμικό κράτος, το έχουμε κάνει τουμπεκί αυτό – όσοι από εμάς το έχουμε καταφέρει, δηλαδή, - αλλά τέτοιες δηλώσεις δεν σου αφήνουν καμία ελπίδα ότι κάτι θα αλλάξει.

Θεωρω παντως πιθανο σε καποιες περιπτωσεις η ομοφυλοφιλια να αποτελει παραφιλια και οχι σεξουαλικο προσανατολισμο. Δηλ. καποιος που γενηθηκε ετεροφυλοφιλος να εχει "βιτσια" και μεσα σε αυτα να ειναι και η ομοερωτικη επιθυμια (σε αντιθεση με καποιον που γεννηθηκε ομοφυλοφιλος και νιωθει ερωτικη ελξη, συναισθηματα κλπ για καποιον ομοφυλο).

Επισης το οτι εμπιπτει σε "μη συμβατικη σεξουαλικη συμπεριφορα" (και αρα "ανωμαλια") δε σημαινει οτι οποιος ειναι ομοφυλοφιλος ειναι και "ανωμαλος" (δηλ. διεστραμμένος, αντικοινωνικος ή δυσλειτουργικος).

Και γιατί να μην είναι απλά αμφισεξουαλικός;

Μάλλον εννοείς, «μη ομαλή σεξουαλική συμπεριφορά», γιατί κάθε τι μη συμβατικό, δηλαδή έξω από τα συνηθισμένα, δεν είναι κατ’ ανάγκη ανώμαλο.

Όμως, λυπάμαι που το λέω, δεν μου αρέσει να βλέπω άντρες να σαχλαμαρίζουν. Αν ήμουν παιδί και κάποιο κρατικό ίδρυμα με ανάγκαζε να το βλέπω και να το ζω καθημερινά δεν νομίζω ότι θα ήμουν πολύ ευχαριστημένος.
Αν με το σαχλαμαρίζουν εννοείς να ερωτοτροπούν μεταξύ τους , το «πρόβλημα» λύνεται εύκολα. Μπορούν να μην το κάνουν μπροστά στο παιδί. Δεν θυμάμαι οι γονείς μου να ερωτοτροπούσαν μπροστά μου. Όχι ότι θα πάθαινα κάτι αν το έκαναν αλλά δεν είναι ανάγκη να γίνεται με τον τρόπο που υποθέτω ότι το εννοείς.

Γιατι πρεπει να το πηγαινουμε στα ακρα;
Εσύ το πας στα άκρα και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα. Η διαστρεβλωμένη εικόνα που έχει πολύς κόσμος για το τι είναι ομοφυλόφιλος, που έχει συντηρηθεί βέβαια τόσα χρόνια και από την τηλεόραση. Άλλο ομοφυλοφιλία και άλλο θηλυπρεπής εμφάνιση, δεν συμπίπτουν πάντα. Δεν νομίζω ότι ο Χατζησάββας και ο Σεργιανόπουλος έμοιαζαν σε τίποτα με την ενήλικη εκδοχή του αγοριού της φωτογραφίας. Και σίγουρα, είναι τελείως άτοπο να θεωρούμε ότι δυο γκέι γονείς, θα έντυναν σώνει και ντε με φτερά και πούπουλα τον υιοθετημένο γιο τους.

Μεταλλαγμένη, τα λες θαυμάσια! Προσυπογράφω και με τα δυο μου χέρια την απάντησή σου! (Αν και στο ζήτημα της υιοθεσίας το βλέπω πιο αυστηρά, λόγω της συμπεριφοράς που θα αντιμετωπίσουν αυτά τα παιδάκια στο σχολείο αλλά και στην κοινωνία γενικά. Ήδη υπάρχουν άφθονες αφορμές για μπουλινγκ στα σχολεία, μην προστεθεί και άλλη μία!)

Γενικά δεν είμαι της άποψης να μην κάνουμε πράγματα επειδή το κατεστημένο θα αντιδράσει άσχημα. Να αλλάξει το κατεστημένο, όχι το θέλω του ανθρώπου. Αλλού είναι ο προβληματισμός μου και έχω ήδη τοποθετηθεί. Είναι λεπτό το θέμα και δεν ξέρω αν καταλήγει κάπου.

Επειδή για την συγκεκριμένη χώρα τυχαίνει να έχω πολύ καλή εικόνα και άποψη, δεν είναι καθόλου "δήθεν" προοδευτική. Υπάρχει μια ουσιαστική δημοκρατία όσον αφορά την έκφραση και την διαφορετικότητα και μακάρι να τους πλησιάσουμε σε αυτό, κάποτε. Η αντιμετώπιση της πορνείας και του χασισιού είναι όχι μόνο προοδευτική και δημοκρατική αλλά και εξυπνότερη.
Δεν έχω προσωπική άποψη , αλλά ένα ταξίδι προς τα εκεί είναι στα απώτερα σχέδιά μου . (Ελπίζω και ως φοιτητής)
Γιατί είναι π.χ. "ανωμαλία" το να κάνεις σεξ με το ίδιο φύλο κι όχι το να κάνεις σεξ πασχίζοντας να μην γονιμοποιήσεις;
Τη λέξη αυτή την έβαλα εντός εισαγωγικών , εννοούσα την παρεκκλίνουσα από το σύνηθες φυσιολογικό συμπεριφορά . Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό , τουναντίον μάλιστα. Και φυσικά όταν έγραψα ανωμαλία δεν το εννοούσα με την έννοια που το λέμε για ένα παιδεραστή λχ .Προς Θεού

Εσύ το πας στα άκρα και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα. Η διαστρεβλωμένη εικόνα που έχει πολύς κόσμος για το τι είναι ομοφυλόφιλος, που έχει συντηρηθεί βέβαια τόσα χρόνια και από την τηλεόραση. Άλλο ομοφυλοφιλία και άλλο θηλυπρεπής εμφάνιση, δεν συμπίπτουν πάντα. Δεν νομίζω ότι ο Χατζησάββας και ο Σεργιανόπουλος έμοιαζαν σε τίποτα με την ενήλικη εκδοχή του αγοριού της φωτογραφίας. Και σίγουρα, είναι τελείως άτοπο να θεωρούμε ότι δυο γκέι γονείς, θα έντυναν σώνει και ντε με φτερά και πούπουλα τον υιοθετημένο γιο τους.
εχεις σκεφτει τι bullying θα φαει το υιοθετημενο παιδακι στο σχολειο του; Και ας μην το εχουν ντυσει με φτερα και πουπουλα, κι ας ειναι μια χαρα παιδι, κι ας οι γκει γονεις του ειναι υποδειγμα πατερα/μητερα.
Θα καταντησει περιγελος (κακως φυσικα, αλλα ποια κοινωνια θεωρεις ετοιμη να υποδεχτει κατι τετοιο; 2015 κι ακομα κοροιδευουν αλβανακια, μαυρακια κλπ).

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Πάντως στο "Modern Family" παρουσιάζεται μια αστική οικογένεια δύο ομοφυλόφιλων (ανδρών) των οποίων η υιοθεσία φαίνεται να δουλεύει μια χαρά.
:)

Επίσης, για να τα αφορίζει η θρησκεία όλα αυτά, μάλλον είναι προς την σωστή κατεύθυνση. :ρ

εχεις σκεφτει τι bullying θα φαει το υιοθετημενο παιδακι στο σχολειο του; Και ας μην το εχουν ντυσει με φτερα και πουπουλα, κι ας ειναι μια χαρα παιδι, κι ας οι γκει γονεις του ειναι υποδειγμα πατερα/μητερα.
Θα καταντησει περιγελος (κακως φυσικα, αλλα ποια κοινωνια θεωρεις ετοιμη να υποδεχτει κατι τετοιο; 2015 κι ακομα κοροιδευουν αλβανακια, μαυρακια κλπ).
Εσύ έχεις σκεφτεί ότι μία από τις αιτίες του bullying είναι ο εγκλωβισμός στα στερεότυπα, από τα οποία είναι διάχυτη τόσο η φωτογραφία που ανέβασες όσο και το σχόλιο που έκανες από κάτω, το οποίο προφανώς είχε αρνητική πρόθεση; Πως λες να αισθανόταν το παιδάκι της φωτογραφίας αν κατά τύχη έβλεπε το σχόλιό σου; Όχι πολύ καλύτερα, ενδεχομένως, από αυτό που υφίσταται bullying από συμμαθητές του. Αν δεν μπορείς εσύ ή ο οποιοσδήποτε ενήλικος να σταθεί πάνω από αυτά τα στερεότυπα, εννοείται ότι δεν θα μπορέσει να τα ξεπεράσει ένα παιδί.

Επίσης, πουθενά από το σχόλιό μου προς εσένα, δεν υπονόησα ότι η κοινωνία είναι έτοιμη να δεχτεί κάτι τέτοιο. Νομίζω ότι οι προβληματισμοί μου είναι αρκετά εμφανείς στην δεύτερη ανάρτηση αυτού του νήματος και μοιάζουν σε κάποιο βαθμό με αυτούς που εξέφρασαν κι άλλα μέλη όπως ο Χρήστος Π. και η Διχασμένη. Το θέμα επιδέχεται συζήτησης, δεν είναι το ίδιο με το ερώτημα αν πρέπει οι γκέι να παντρεύονται με πολιτικό γάμο, στο οποίο μόνο η θετική απάντηση θα ήταν αυτονόητη χωρίς καμία περαιτέρω συζήτηση και ανάλυση.

Το πρόβλημα, τελικά διαπιστώνω, ότι δεν είναι τόσο αν η κοινωνία είναι έτοιμη να δεχτεί αυτή την στιγμή αυτές τις υιοθεσίες αλλά το ότι δεν κάνει και πάρα πολλά (μην πω τίποτα) για να προλειάνει το έδαφος γι’ αυτές στο μέλλον. Εδώ γίνεται τόσος ντόρος για το αν θα επεκταθεί ή όχι το σύμφωνο συμβίωσης στους γκέι (κάτι που δεν είναι καν γάμος – μια που οι λέξεις γάμος και γκέι στην ίδια πρόταση, προκαλούν φλύκταινες σε κάποιους – αλλά μοιάζει με γάμο), πολύς κόσμος ακόμα και εν έτει 2015 αντιδρά στην σκέψη δύο αντρών που φιλιούνται στον δρόμο, συνεχίζουν τα σχολεία να μην εντάσσουν την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στην ύλη τους, ώστε πρωτίστως να μάθουν τα παιδιά να αποδέχονται την διαφορετική σεξουαλική συμπεριφορά κτλ κτλ.

Δεν ξέρω πως θα αλλάξουν τα μυαλά αυτής της κοινωνίας. Ενδεχομένως να αναγκαζόταν να αλλάξει αν ξεκινούσαν να γίνονται αυτές οι υιοθεσίες. Δεν πρόκειται να το δούμε στην πράξη όμως, αν δεν το τολμήσουμε ή αν δεν έχουμε την διάθεση να αλλάξουμε τα δεδομένα.

Δεν είχα σκοπό να γράψω κάτι άλλο σε αυτό το νήμα, αλλά τα δάχτυλά μου με τρώνε. Ξεκινάω με κάτι που με ενοχλεί και είναι χαρακτηριστικό της εποχής μας. Θα ακολουθήσω μια μάλλον εναλλακτική μέθοδο, ελπίζοντας ότι θα γίνω καλύτερα κατανοητός...

Περίπτωση 1η:
Εγώ(ή οποιοσδήποτε): Οι χρυσαυγίτες είναι φασίστες και ρατσιστές, κάνουν κακό στην κοινωνία και πρέπει να αφανιστούν!
Οχλος: Ναι! Πες τα! Μπράβο! Ουουου(επιδοκιμαστικά)!

Περίπτωση 2η:
Εγώ(ή οποιοσδήποτε): Παρατηρώ ότι πολλοί ομοφυλόφιλοι είναι κομπλεξικοί και ίσως κάνει κακό στα παιδιά η υιοθεσία.
Οχλος: Είσαι φασίστας! Είσαι ομοφοβικός! Είσαι ρατσιστής! Ουουου(αποδοκιμαστικά)!

Ελπίζω να καταλαβαίνετε τι θέλω να πω. Βλέπω πολλούς εδώ μέσα να εκφράζουν φιλελεύθερες ιδέες αγνοώντας το γεγονός ότι μόνο υπο συνθήκες ελευθερίας δεν ζούμε. Κοριτσάκια γυμνασίου "παίζουν" μεταξύ τους για να ανάβουν αγοράκια και "αγοράκια". Τι σας λέει αυτό για την κοινωνία μας; Μια κοινωνία όπου ο έρωτας καθορίζεται από συμβόλαια και υπογραφές και κοκορομαχίες; Προκατασκευασμένες ιδέες, προκατασκευασμένες πράξεις, προκατασκευασμένοι άνθρωποι.

Θέλετε τη γνώμη μου; Είμαι υπέρμαχος της απόλυτης ατομικής ελευθερίας. Μια θέση για την οποία θα δεχόμουν επίθεση από πολλούς "φιλελεύθερους" ψηφοφόρους εδώ μέσα σε άλλο νήμα. Κατά τη γνώμη μου, ο καθένας θα έπρεπε να είναι ελεύθερος να ερωτεύεται όποιον γουστάρει. Χωρίς φραγμούς, όρους και σύμφωνα συμβίωσης. Το σύστημά μας όμως βιβλιοσύντροφοι δεν προβλέπει κανένα είδος ελευθερίας. Η ομοφυλοφιλία είναι υγιής (όσο κάθε άλλο είδος έρωτα) όσο γίνεται ενστικτωδώς και υπο συνθήκες ελευθερίας. Κατά τη γνώμη μου οι ανθρώπινες σχέσεις (ετερο/ομο-φιλικές) σήμερα δεν είναι υγιείς. Γιατί; Γιατί τα λουλούδια δεν ανθίζουν στο τσιμέντο. Δύσκολα βλέπεις παιδιά ετερόφυλων γονιών να μεγαλώνουν υγιώς. Γιατί να μεγαλώνουν υγιώς αυτά των ομόφυλων;

Ωραίο να παπαγαλίζουμε νεωτεριστικές ιδέες, αλλά να κοιτάνε λίγο γύρω μας. Μεγάλο ποσοστό γκέι γίνονται γκέι για όλους τους λάθος λόγους.Είτε για αντίδραση, είτε για μόδα είτε για ότι μπορείς να φανταστείς. Συγχωρέστε με αλλά εγώ αυτό δεν το λέω ελευθερία επιλογής. Και το βλέπεις ότι δεν είναι υγιείς απ' τον τρόπο που μιλάνε, φέρονται και πράττουν.Οσο λοιπόν δεν θέλω να δω παιδιά να υιοθετούνται από αντίστοιχα ανεύθυνους ετερόφυλους γονείς, τόσο δεν θέλω και από αυτούς.

Συμπέρασμα; Ας εξυγιάνουμε την κοινωνία, ας καλλιεργήσουμε συνθήκες ελευθερίας για όλους τους ανθρώπους και πιστέψτε με, ούτε σύμφωνα συμβίωσης θα χρειαζόμαστε, και θέματα σαν αυτό εδώ θα θεωρούνται γελοία. Σ' αυτόν τον κόσμο που έχει πια μπει σε κουτάκι, ας αρχίσουμε επιτέλους να σκεφτόμαστε... out of the box.
Over and out.

@Χρήστο δεν θα σχολιάσω αυτά που έγραψες, είναι η σεβαστή γνώμη σου, όμως

Ωραίο να παπαγαλίζουμε νεωτεριστικές ιδέες, αλλά να κοιτάνε λίγο γύρω μας.
εδώ είσαι λάθος. Όσοι εκφράζουμε προοδευτικές θέσεις δεν "παπαγαλίζουμε". Είναι άκρως προσβλητικό αυτό. Εκφράζουμε τη γνώμη μας που έχει σχηματιστεί μετά από προβληματισμό, όπως όλοι. Και κοιτάζουμε, όχι λίγο, αλλά πολύ γύρω μας. Πολύ φιλικά :)

@Μεταλλαγμένη, μαζί σου. :πάνω:

@Φάρε, όχι και "μια χαρά". :ρ Τέτοιο κακομαθημένο και παραχαϊδεμένο παλιοπαιδάκι καιρό έχω να δω σε σειρά. :χαχαχα:

@Χρήστο δεν θα σχολιάσω αυτά που έγραψες, είναι η σεβαστή γνώμη σου, όμως

εδώ είσαι λάθος. Όσοι εκφράζουμε προοδευτικές θέσεις δεν "παπαγαλίζουμε". Είναι άκρως προσβλητικό αυτό. Εκφράζουμε τη γνώμη μας που έχει σχηματιστεί μετά από προβληματισμό, όπως όλοι. Και κοιτάζουμε, όχι λίγο, αλλά πολύ γύρω μας. Πολύ φιλικά :)
Πόσο σίγουρη είσαι γι' αυτό; Αν χρησιμοποιούσες α ενικό, δεν θα έλεγα κουβέντα, καθώς έχεις κάθε δικαίωμα να υπερασπιστείς την αυθεντικότητα των απόψεών σου. Με λίγη προσοχή όμως, ξεχωρίζουν οι καλά μελετημένες απόψεις που προέρχονται από εσωτερικό ψάξιμο και εκφράζουν με μοναδικό τρόπο το άτομο που τις εκφράζει, από εκείνες που αποτελούν "παπαγάλισμα".
Επίσης φιλικά (που εξυπακούεται, παρά το γεγονός ότι ο διάλογος δεν γίνεται από κοντά).

Αν μιλάμε για τους συνομιλητές μας σ' αυτήν εδώ την κουβέντα, απόλυτα σίγουρη. Διαβάζω απόψεις σκεπτόμενων, καλλιεργημένων ανθρώπων. Αν μιλάς γενικότερα τότε ναι, υπάρχουν και παπαγάλοι, οι οποίοι βέβαια παπαγαλίζουν διάφορες θέσεις, τόσο προοδευτικές όσο και οπισθοδρομικές.

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
@Φάρε, όχι και "μια χαρά". :ρ Τέτοιο κακομαθημένο και παραχαϊδεμένο παλιοπαιδάκι καιρό έχω να δω σε σειρά. :χαχαχα:
@Ίζι, αυτό σκεφτόμουν όταν έγραφα "μια χαρά". Πως είναι εξίσου κακομαθημένο όπως όλα τα άλλα. :ρ

Τώρα σχετικά με αυτό:

Ωραίο να παπαγαλίζουμε νεωτεριστικές ιδέες, αλλά να κοιτάνε λίγο γύρω μας. Μεγάλο ποσοστό γκέι γίνονται γκέι για όλους τους λάθος λόγους.Είτε για αντίδραση, είτε για μόδα είτε για ότι μπορείς να φανταστείς. Συγχωρέστε με αλλά εγώ αυτό δεν το λέω ελευθερία επιλογής. Και το βλέπεις ότι δεν είναι υγιείς απ' τον τρόπο που μιλάνε, φέρονται και πράττουν.
Δεν καταλαβαίνω γιατί το να κάνεις κάτι από αντίδραση ή από μόδα να θεωρείται "λάθος" λόγος. Αν και στην τελική όλα αυτά είναι συνήθως μοναχά προφάσεις για να βγάλεις κάτι βαθύτερο δικό σου. Πραγματικά, ποιος κάθεται τώρα να... στηθεί μόνο από "μόδα" κι όχι γιατί το έχει αληθινά μέσα του.

Η δική μου επαφή με άνδρες γκέι μού λέει πως όσοι το κάνουν (ακόμα κι οι "επισκέπτες" του... αθλήματος) το έχουν μέσα τους πραγματικά έως πολύ πραγματικά.

Βλέπω τον Χρήστο να υποτιμά την επιλογή του άλλου ("είναι γκέη από μόδα κι από αντίδραση... οι λόγοι τους δεν είναι σωστοί") αλλά και την άποψή μας (αφού "παπαγαλίζουμε νεωτεριστικες ιδέες") και προσωπικά σκέφτομαι πως η εξυγίανση της κοινωνίας μπορεί να ξεκινήσει ακριβώς από αυτό το τόσο στοιχειώδες: τον σεβασμό στην επιλογή και τα πιστεύω του διπλανού.

Η πίστη πως η επιλογή κι η άποψη του διπλανού έχουν τον ίδιο βάθος ή αντίκρυσμα με τις όποιες δικές μας.

Απλά σε τέτοιου είδους λεπτά και πολυεπίπεδα ερωτήματα, θεωρώ το ωμό, στεγνό "ναι" και το ωμό, στεγνό "όχι" (και χωρίς κάποιο στέρεο επιχείρημα κιόλας), επιπόλαιες απαντήσεις και λίγο επιτηδευμένες. Οταν κιόλας γίνεται η περίπτωση 2 του παραδείγματός μου, επιβεβαιώνομαι. Αν θυμάσαι, στην αρχή υπήρχαν έντονες αντιδράσεις στις απαντήσεις που έτειναν προς το όχι. Μόνο ο Νικόλας έδειξε την διάθεση να ακούσει και να θέσει υπο σκέψιν τα αντεπιχειρήματα.

Ο/Η Φαροφύλακας;195968[B έγραψε:
]Δεν καταλαβαίνω γιατί το να κάνεις κάτι από αντίδραση ή από μόδα να θεωρείται "λάθος" λόγος.[/B] Αν και στην τελική όλα αυτά είναι συνήθως μοναχά προφάσεις για να βγάλεις κάτι βαθύτερο δικό σου. Πραγματικά, ποιος κάθεται τώρα να... στηθεί μόνο από "μόδα" κι όχι γιατί το έχει αληθινά μέσα του.

Η δική μου επαφή με άνδρες γκέι μού λέει πως όσοι το κάνουν (ακόμα κι οι "επισκέπτες" του... αθλήματος) το έχουν μέσα τους πραγματικά έως πολύ πραγματικά.

Βλέπω τον Χρήστο να υποτιμά την επιλογή του άλλου ("είναι γκέη από μόδα κι από αντίδραση... οι λόγοι τους δεν είναι σωστοί") αλλά και την άποψή μας (αφού "παπαγαλίζουμε νεωτεριστικες ιδέες") και προσωπικά σκέφτομαι πως η εξυγίανση της κοινωνίας μπορεί να ξεκινήσει ακριβώς από αυτό το τόσο στοιχειώδες: τον σεβασμό στην επιλογή και τα πιστεύω του διπλανού.

Η πίστη πως η επιλογή κι η άποψη του διπλανού έχουν τον ίδιο βάθος ή αντίκρυσμα με τις όποιες δικές μας.

Για να μεγαλώσεις στοιχειωδώς υγιώς ένα παιδί (που είναι και το θέμα μας εδώ), χρειάζεται μια άλφα συναισθηματική και γενική ωριμότητα. Η επιλογή όταν γίνεται από αντίδραση ή για μόδα ή από κόμπλεξ, δεν είναι ώριμη. Με απλά λόγια δεν είσαι ώριμος ρε αδερφέ όταν επιλέγεις σύντροφο με αυτά τα κριτήρια. Εχω πολύ κοντινό μου παράδειγμα γυναίκας που παντρεύτηκε έναν άντρα κατά πολύ μεγαλύτερό της όχι από έρωτα, αλλά για ψυχολογικούς λόγους. Ο γάμος απέτυχε και μαζί και η ανατροφή των παιδιών. Οι συνέπειες αυτά τα παιδιά βαραίνουν τώρα. Νομίζω απάντησα σε όλη σου την ένσταση.

Edit: Και φυσικά αν η επιλογή δεν περιλαμβάνει την δημιουργία οικογένειας, δεν με ενοχλεί καθόλου. Οπως είπα, ο καθένας πρέπει να μπορεί να κάνει ότι θέλει με το σώμα του.

Last edited: