Με όλη μου την καλή διάθεση

):
Μπορεί κανείς να δίδει και να παίρνει απαντήσεις ες αεί.
"Να κάνει ο κάθε ένας όπως αρέσκεται" Βεβαίως, αλλά το ζητούμενο είναι να μη βλάπτεται ή ενοχλείται κάποιος άλλος. Ας πούμε ότι εμένα μου αρέσει να κρατάω αγκαλιά τη γυναίκα του συναδέλφου μου και της αρέσει και αυτής. Ο συνάδελφος όμως ενοχλείται. Άλλοι λένε πως δεν είναι κακό για τα παιδιά η υιοθεσία και άλλοι ότι είναι. Βρες άκρη.

«Είναι το δόγμα της εκκλησίας». Όταν οι αρχαίοι Έλληνες μαθηματικοί δεν μπορούσαν να αποδείξουν ότι δυο παράλληλες ευθείες δεν τέμνονται, ζήτησαν την άδεια από τους Θεούς (γιαυτό λέω εγώ ότι ήταν έξυπνοι άνθρωποι) να το κάνουν αποδεκτό και έτσι προχώρησε η Γεωμετρία

. Γιαυτό είναι ακόμη και σήμερα αξίωμα και όχι θεώρημα.
«Τι είναι φυσιολογικό και τι όχι». Από τότε που άρχισα να ασχολούμαι με τις βιολογικές επιστήμες αυτό ακούω και άκρη δεν έβγαλα. Σήμερα οι ψυχίατροι (για παράδειγμα) δημιουργούν δόγματα για το τι είναι φυσιολογικό, για να προχωρήσουν (DSM).

«Σε μερικά χρόνια κανείς δεν θα ασχολείται με τις υιοθεσίες αυτές». Ναι, όπως και με τα παιδιά των κληρικών.

Για όλους αυτούς τους λόγους προσπάθησα να βάλω μια σταλιά κουλτούρα στη συζήτηση με το Χατζιδάκι (και ομοφυλόφιλος ήταν και παιδί είχε υιοθετήσει, αν δεν κάνω λάθος), αλλά ο Νικόλας ρωτά τι κάνουν οι μπόνομο και ξαναρίχνει τη συζήτηση.:χαχαχα:
Επιμένω λοιπόν με Χατζιδάκι (και Μάνο Ελευθερίου):
«Μια στέρνα, ένα πηγάδι, απαιτεί προσήλωση και αφοσίωση και κοίταγμα προσεκτικό μέσα στ΄ ακίνητο νερό…»
«Βλέπω πλήθος κόσμο να κυλά
μα ψυχή δε μου χαμογελά
στα κρεβάτια τ’ άρρωστα παιδιά
και στα δέντρα ξερά τα κλαδιά.
Την αγάπη πέταξα σ’ ένα βυθό
και το φόβο μου έστρωσα να κοιμηθώ.
Βρίσκω τάφους κι έναν κόσμο
που δεν πονά.
Όπου πάω κι ένα λάθος
με τυραννά.
Ποιος προφήτης τώρα θ’ ακουστεί
σα φωνή σε στέρνα κλειστή;
Σ’ έναν κόσμο άδειο κι ορφανό
ποια κραυγή απ’ τον ουρανό;
Τα πουλιά παράτησα στις ερημιές
και το φως σπατάλησα στις γειτονιές
Δεν τον θέλω και φοβάμαι
το γυρισμό.
Δες ποιος είμαι πού πηγαίνω
για το χαμό.»
Τελικά: Μόνο η τέχνη έχει όλες τις απαντήσεις…