Ντροπή τώρα κοτζάμ άντρας που ζει στην Ελλάδα να μην κατεχω ακομα τα μυστικα του φραπέ αλλα εχω κενα.
Εχουμε και λέμε, βαζω καφε ζαχαρη, νερακι, χτυπαω με το μιξερ, κανει ενα μεγαλο αφρο, μετα ριχνω γαλα εβαπορε και απογιομίζω με νερο, και ανακατεβω δυνατα με το καλαμακι, ωστε να ενωθουν, οσο γινεται, καλυτερα τα υλικα.
Στην αρχη ο φραπες μου οπως τον κανω ειναι υπεροχος, αψογη ισορροπια γευσης, γλυκυτητας και γαλατίλας. Κατοπιν ομως, μενει ο αφρος ο οποιος ειναι σκετος καφες, με ολη την πικριλα του. Το εβαπορε συγκεντρωνεται ολο στον πατο και το πινω ολο απο την αρχη, και στο τελος μενει ο δυσαρεστος αφρος.
Ειμαι σιγουρος οτι κατι κανω λαθος, επειδη ο φραπες της καφετεριας διατηρει ομοιομορφη αφρωδη υφη και γευση απο την αρχη μεχρι το τελος, για να μη πω οτι στο τελος ειναι πιο νοστιμος και γλυκος! Γιατι λοιπον σε μενα γινεται το αναποδο, οεο;
Εχουμε και λέμε, βαζω καφε ζαχαρη, νερακι, χτυπαω με το μιξερ, κανει ενα μεγαλο αφρο, μετα ριχνω γαλα εβαπορε και απογιομίζω με νερο, και ανακατεβω δυνατα με το καλαμακι, ωστε να ενωθουν, οσο γινεται, καλυτερα τα υλικα.
Στην αρχη ο φραπες μου οπως τον κανω ειναι υπεροχος, αψογη ισορροπια γευσης, γλυκυτητας και γαλατίλας. Κατοπιν ομως, μενει ο αφρος ο οποιος ειναι σκετος καφες, με ολη την πικριλα του. Το εβαπορε συγκεντρωνεται ολο στον πατο και το πινω ολο απο την αρχη, και στο τελος μενει ο δυσαρεστος αφρος.
Ειμαι σιγουρος οτι κατι κανω λαθος, επειδη ο φραπες της καφετεριας διατηρει ομοιομορφη αφρωδη υφη και γευση απο την αρχη μεχρι το τελος, για να μη πω οτι στο τελος ειναι πιο νοστιμος και γλυκος! Γιατι λοιπον σε μενα γινεται το αναποδο, οεο;
Last edited: