Νήμα για εφήμερα μηνύματα (που όμως θα μείνουν για πάντα στην καρδιά μας)

Χρυσένια

Αρχαιολόγος του Φόρουμ
@Αντέρωτας, κάπου το είχα διαβάσει αυτό, πώς δηλαδη αντί να μας θυμίζει το βιβλίο κάποια φάση της ζωής μας , οι εκάστοτε φάσεις μάς θυμίζουν κεφαλαια από βιβλία που έχουμε διαβάσει.
Είμαι σύνηθες και κατ'εμέ δεν έχει ούτε θετικό ούτε αρνητικό πρόσημο.

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Ύστερα από πάρα (πάρα) πολύν καιρό έβαλα να δω ταινία, το Heretic (2014) με τον Χιου Γκραντ.

Ξεκίνησε σαν ψυχολογικό θρίλερ, πράγμα που μαζί με την θρησκευτική θεματολογία (υπό το πρίσμα της αμφισβήτισης) ήταν για μένα τραβηχτικό. Μια αμαρτία του από νωρίς ήταν η μουσική που πάσχιζε να βαρύνει το κλίμα. Δυστυχώς, πάνω στην ώρα το σενάριο χόντρυνε και γύρισε σε παντελώς απίστευτο. Το έτρεξα, ίσα από περιέργεια να δω πώς θα τελειώσει.

εχ!

(να πω για την ιστορία πως αυτό το νήμα το λέγαμε "εφήμερα" διότι το ρίχναμε κάθε τόσο. Κάποια στιγμή το αφήσαμε να μακραίνει κι βαστά από το 2018 :)))) )

Πολύ σπάνια πλέον μπαίνω ή συμμετέχω στα σοσιαλ καθώς έχω παρατηρήσει ότι η αρνητίλα με την οποία έχουν διαποτιστεί μου προκαλεί θυμό, απογοήτευση, λύπη κι ένα σωρό ακόμα συναισθήματα. Φαντάζομαι ότι όλοι θα έχετε ακούσει για τις ταραχές στο Νεπάλ όπου όλοι οι νέοι έχουν ξεσηκωθεί εναντίον της κυβέρνησης ( διεφθαρμένης ή μη δεν έχει σημασία , αλλού θέλω να καταλήξω ) και στις πλατφόρμες παίζουν βιντεάκια με τρομακτικές εικόνες όπου βλέπει κανείς μια πόλη στις φλόγες κι ένα αγριεμένο πλήθος το οποίο με το δίκιο του ή χωρίς , πάλι δεν εχει και τόση σημασία , έχει δώσει τόπο στην οργή του και σκορπίζει το χάος . Το τελευταίο που είδα είναι που έκαψαν ζωντανή τη σύζυγό κάποιου υπουργού ή κάτι τέτοιο , ενώ επίσης έπιασαν κάποιον άλλον υπουργό και τον έσερναν γυμνό στους δρόμους. Κι εδώ έρχονται οι δικοί μας που στήνουν πάρτι κάτω από τα ποστ με σχόλια του τύπου « μπράβο τους, καλά έκαναν «, « κι εμείς εδώ κοιμόμαστε ενώ αφήνουμε το 41% να μας κάνει ότι θέλει « και άλλα πολλά τέτοια από επαναστάτες του κώλου- άτομα που πιθανόν βαριούνται να κατέβουν κάτω να πάρουν έναν καφέ από τον φούρνο της γειτονιάς τους και παραγγέλνουν να τους το φέρουν σπίτι, όμως μου ονειρεύονται και εξεγέρσεις. Δηλαδή αυτό ονειρεύονται αυτοί ; Να βυθιστεί μια χώρα στο χάος και τις φλόγες , να κάψουν ζωντανο τον Μητσοτάκη ή οποιονδήποτε άλλον τέλος πάντων ; Δεν είμαι πολιτευμένος και από πολιτική και κόμματα ξέρω τόσα όσα ξέρω κι από τεχνικές ψαρέματος στον Βόρειο Πόλο, όμως σίγουρα ξέρω ότι το χάος δεν φέρνει πρόοδο και όσοι ονειρεύονται τέτοια σκηνικά για να «στρώσει η χώρα « είναι για λοβοτομή . Καλά έλεγε ο Έκο ότι τα σοσιαλ έχουν δώσει πλατφόρμα στις πανταχού ηλίθιους ενώ παλιότερα ήταν τουλάχιστον περιορισμένοι στον τόπο τους και συνήθως δεν τους έπαιρνε κανένας στα σοβαρά , ενώ τώρα είναι παντού και δεν υπάρχει σωτηρία για την βλακεία τους , ίσα -ίσα γίνεται μεταδοτική .

η αρνητίλα με την οποία έχουν διαποτιστεί μου προκαλεί θυμό, απογοήτευση, λύπη κι ένα σωρό ακόμα συναισθήματα.
Γι΄αυτό το λόγο δεν υπάρχουν τα social; ή μήπως δεν έχω καταλάβει κάπου καλά;

Δηλαδή αυτό ονειρεύονται αυτοί ; Να βυθιστεί μια χώρα στο χάος και τις φλόγες , να κάψουν ζωντανο τον Μητσοτάκη ή οποιονδήποτε άλλον τέλος πάντων;
Ναι.
Μιας και είμαστε σε φόρουμ για το βιβλίο, επιτρέψτε μου να σας παραπέμψω σε αυτό που μιλά, μεταξύ άλλων, και για τις πανάκειες. Κι αν κάτσω να το ψάξω λίγο παραπάνω θα διαπιστώσουμε ότι ανέκαθεν ο όχλος αγαπούσε τη βία και το αίμα και έβρισκε ικανοποίηση στην απο-διαπόμπευση των πολιτικών (και όχι μόνο) προσώπων.

όσοι ονειρεύονται τέτοια σκηνικά για να «στρώσει η χώρα « είναι για λοβοτομή
Θα πρότεινα να μας χτυπήσει ένας μετεωρίτης να μην μείνει κολυβμηθρόξυλο. Και πιο εντυπωσιακό θα είναι, και πιο οικονομικό (τους λοβοτομημένους πρέπει να τους ταϊζεις...)

Καλά έλεγε ο Έκο ότι τα σοσιαλ έχουν δώσει πλατφόρμα στις πανταχού ηλίθιους ενώ παλιότερα ήταν τουλάχιστον περιορισμένοι στον τόπο τους και συνήθως δεν τους έπαιρνε κανένας στα σοβαρά , ενώ τώρα είναι παντού και δεν υπάρχει σωτηρία για την βλακεία τους , ίσα -ίσα γίνεται μεταδοτική
Μας λείπει άφθονο, απενοχοποιημένο σεξ.

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Last edited:

Φαροφύλακας

Προσωπικό λέσχης
Ο Τραμπ λέει πως μάλλον τον πιάσανε τον δολοφόνο.

Όπως μιλούσε, σκεφτόμουν πως κι αυτός έχει πυροβοληθεί με ολόιδιο τρόπο και την γλίτωσε στο εκατοστό και το κλάσμα.

έντιτ: Όντως τον πιάσανε. Κάποιος Tyler Robinson. Προφανώς άλλος ένας από την άπειρη σάρα και μάρα που κατηγορεί τους άλλους για μίσος ενώ είναι βουτηγμένη πολλαπλασιαστικά σε μίσος η ίδια.

Last edited:

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Πως μπορεις να ομορφυνεις λιγο τη ζωη καποιου ατομου ποιυ δεν συναντησες ποτε, μιλια μακρυα
1547

Πεταλούδα

Το ότι πριν λίγες μέρες ψηφίστηκε η κατάργηση του 8ωρου και η θέσπιση του 9ωρου, 10ωρου και ότι βολεύει τον εργοδότη, είναι η απόδειξη ότι πάμε ολοταχώς προς τα πίσω. Η έλλειψη χρόνου και χρήματος είναι τα υπαρκτά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι (και όχι μόνο) άνθρωποι..
Κάπου θυμόμουν ότι το είχα γράψει και να τη, έπεσε μπροστά μου η ανάρτηση από το 2021 αλλά σαν να μην πέρασε μια μέρα, άντε, προσεχώς και στο 13ωρο, ανυπομονώ..! :χμ::))))

Last edited:

Φαροφύλακας

Προσωπικό λέσχης
Σε ποιον νόμο αναφέρεσαι για να τον δω λίγο από περιέργεια;

Διαβάζω κάπου: "Η βασική αλλαγή αφορά την εφαρμογή ευέλικτου ωραρίου σε εβδομαδιαία βάση. Οι εργοδότες θα μπορούν να αυξάνουν τις ώρες εργασίας για συγκεκριμένες ημέρες και να τις επιστρέφουν μέσα στην ίδια εβδομάδα είτε ως μειωμένο ωράριο, είτε με ρεπό ή άδεια."

Σε αυτό είναι η αναφορά;

Φαροφύλακας

Προσωπικό λέσχης
Μπερδεύω σταθερά τις κεντροευρωπαϊκές χώρες (εκει Ουγγαρία, Σλοβακία, Σλοβενία κτλ.) και μου κακοφαίνεται διότι καθότι Ευρωπαίος, παρότι οι Ευρωπαϊκές χώρες πολλές, θεωρώ πως θα έπρεπε να μπορώ να τις τοποθετήσω όλες. Πόσο μάλλον που έχω ταξιδέψει σε μερικές χώρες εκεί (Ουγγαρία, Τσεχία κτλ)

Οπότε βρήκα στο ίντερνετ έναν χάρτη της Ευρώπης με σύνορα όμως δίχως ονόματα και άρχισα να γράφω μέσα τα ονόματα των χωρών, σαν παιχνίδι και για να διαπιστώσω το μέγεθος της αστοχίας μου. Όντως, τα θαλάσσωσα εκεί που περίμενα. :)))) Επίσης, Λιθουανία, Λετονία, Εσθονία, τις έβαλα και τις τρεις σε λάθος σειρά, όπως επίσης περίμενα.

Στα θετικά, πέτυχα όλον τον υπόλοιπο ευρύτερο χάρτη (με Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Γεωργία αλλά και Ανδόρα κτλ.)

Αύριο λέω να δοκιμάσω να γράψω την πρωτεύουσα δίπλα στο όνομα κάθε ευρωπαϊκής χώρας. :))))

Εκεί που πραγματικά νομίζω πως πατώσω είναι η υποσαχάρια Αφρική. :μπρ:

Εσείς πώς θα τα πηγαίνατε σε ένα τέτοιο τεστ Γεωγραφίας;

Φαροφύλακας

Προσωπικό λέσχης
Αύριο λέω να δοκιμάσω να γράψω την πρωτεύουσα δίπλα στο όνομα κάθε ευρωπαϊκής χώρας. :))))
(51 χώρες, σύμφωνα με την Βικιπαίδεια.)

Πωπω, τί Βατερλό! Βέβαια, φταίει που το έκανα μόλις ξύπνησα και ο εγκέφαλος είναι ακόμη στο ρελαντί. Στην Γερμανία έβαλα Μόναχο αντί για Βερολίνο. Όλη μέρα ντοκιμαντέρ για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο βλέπω. :))))

Φαροφύλακας

Προσωπικό λέσχης
(ήταν απόσπασμα από μια ειδησεογραφική ιστοσελίδα)

Η αναφορά στο "8ωρο" είναι διαχρονικά και μια έμμεση αναφορά στο εβδομαδιαίο 40ωρο. Όταν έγραψες πιο πάνω για "10ωρο" υπέθεσα λανθασμένα πως μιλούσαμε για εβδομαδιαίο 50ωρο.

Από όσο βλέπω τώρα στο νομοσχέδιο η ιδέα είναι πως εάν π.χ. την Τετάρτη γίνεται για κάποιον λόγο πανικός στο μαγαζί ενώ οι Πέμπτες είναι χαλαρές, επιτρέπεται ο εργαζόμενος να δουλέψει 10 ώρες την Τετάρτη και 6 ώρες την Πέμπτη με διασφαλισμένο το εβδομαδιαίο 40ωρο. Στο μυαλό μου δεν είναι ό,τι πιο παράλογο.

Πεταλούδα

Δεν το ζητάει ο εργαζόμενος για να επιτρέπεται, εμμέσως επιβάλλεται, είναι δύσκολο να αρνηθεί, μπαίνουν δικλείδες και γίνεται κανονικότητα, όπου κάθε βδομάδα δεν θα ξέρεις τι δουλεύεις και ούτε να προγραμματίζεις την ζωή σου μετά την δουλειά (από το να πας το παιδί σου στο φροντιστήριο μέχρι να κοιτάς ανάσκελα το ταβάνι). Οι πανταχού επιχειρήσεις πόσα θέματα έχουν πια που δεν μπορούν να τα λύσουν με τους part time πχ; Ή με την υπερωρία / υπερεργασία που συνεχίζει και υφίσταται, ακόμα και με το 13ωρο;

Έλλη Μ

Συντονιστής
Εμενα ξερεις τι άλλο με ξενιζει και με κάνει να απορώ με όλα αυτά;
Τα αυτονόητα.
Δηλαδή, ΑΝ και ΕΦΟΣΟΝ, αυτό παρει την τροπή που καποιοι -δικαιως-φοβούνται, σοβαρό πληγμα δεχεται και η ιδια η επιχειρηση.
Ειναι σχεδόν αδύνατο να διατηρησει ενα μεσο επιπεδο παραγωγικότητας ενας εργαζόμενος ο οποίος δουλευει αρκετά πανω απο το κανονικο και σε ρυθμο όχι απαξ εβδομαδιαιως ή δισεβδομαδιαίως.
Κρινοντας από τον εαυτό μου (γιατι δουλευω μεσα στο οκταωρο, δεν καθαριζω φασολάκια), σταδιακα μεσα στη μέρα -κι αν υπαρχει εργασιακος φόρτος- πεφτω, αδειαζουν οι μπαταριες μου, Ι'm worn off. Δεν αποδίδω και όταν εχω κουραστει πολυ, δεν πολυκαταταλαβαινω, κανω ευκολοτερα λαθη κλπ κλπ.

Τι να πω...