Νήμα για εφήμερα μηνύματα (που όμως θα μείνουν για πάντα στην καρδιά μας)

@Ιαβέρης μια από τα ίδια. Ειδικά στις επιχειρήσεις οι Διευθυντές και οι Μάνατζερ γενικώς το χρησιμοποιούν ευρέως.
Πχ. να επικοινωνηθεί σε όλους πως σε όλους τους εργαζόμενους πως η επιχείρηση κλπ κλπ
Είναι ένας νεολογισμός που επίσημα έχει καταγραφεί από το Γραφείο Νεολογισμών της Ακαδημίας Αθηνών, οπότε σιγά-σιγά παίρνει την θέση του στο καθημερινό μας λεξιλόγιο. Και επειδή ακούγεται κάπως λόγιο, όλο και πιο πολύ το χρησιμοποιούν σε, ας πούμε, πιο "επίσημες" εκφρασεις.
Όπως είπε και ο Κρίτων, μάλλον είναι αγγλισμός ο οποίος μετετράπη σε νεολογισμό και πλέον προσδίδει στο ρήμα επικοινωνώ και μια διαφορετική σημασία, πέραν της γνωστής.

Κι εμένα δεν μου κάθεται καλά στο αφτί! 😁

Η φράση "...θα/να σου επικοινωνήσω κτλ κτλ" μου θυμίζει κάτι σαν προειδοποίηση ή προσταγή, για να μη πω κάτι σαν απειλή. Πολύ αυστηρό μου κάνει πάντως. Προτιμώ να "επικοινωνώ με...", είναι πιο...επικοινωνιακό!

θα μου επιτρέψετε να διαφωνησω με Γιαδικιάρογλου, που μιλούσε με την Ξανθοπούλου την ώρα που χαιρετουσε την Παπασταυρου και να καταθεσω οτι και την εχω συνηθίσει αυτη την έκφραση, και την εχω αφομοιώσει με τρόπο φυσικο, τη χρησιμοποιώ και δεν με ενοχλει. Τ' οργίζομαι. :ναι:

Φαροφύλακα άνοιξα ένα θέμα που απασχολεί την κοινή γνώμη αυτές τις μέρες στην ενότητα Επικαιρότητα
που είναι το μεμπτό ?

Φυσαρμόνικα, μπάσο, μπαγλαμά και λίγο φλογέρα!
Κάνουν αυτά;;:ντροπή:
Το μονο βεβαιο ειναι οτι δεν θα πεινάσεις ποτε (όχι οτι θα τρως τα όργανά σου) αλλά κάλλιστα μπορείς να το ριξεις στην παραπαιδεία και να κανεις ιδιαιτερα σε αυτά τα μουσικά όργανα. :)))) + :θρρρ:
true story: οταν πήρα αποφαση να ξεκινησω μαθηματα σε καποιο όργανο (κι όχι με καποιον φοροφυγά ιδιαιτερά μουσικο αλλά σε ωδείο), τα κριτήριά μου ήταν παρα πολύ σοβαρα (ούτε καν) και το διλημμα που ετέθη ήταν: Διαλεξτε τι θελετε να μπει εδώ μέσα: Ακορντεόν ή κοντραμπάσο; :))))

Last edited:
@Έλλη Μ θα περιμένω να γίνεις πολύ καλή στο ακορντεόν και θα βγούμε μαζί στο δρόμο.
Stassenkuenstler!!
Νομιζω οτι εχεις ταραχτει με το νομοσχεδιο για την παιδεία
Καλή δεν θα γινω ποτέ, καλυτερη θα γινω.

Νομίζω ένα μεροκάματο θα το βράζουμε!
κι αν δεν το βραζουμε, θα το ψηνουμε, σε καλο μου πρωινιάτικα...

YΓ. Δεν εχω καμία σχεση με ισολογισμους, ποτέ δεν είχα και θα επρεπε να κοκκινίζεις που το σκέφτηκες..(Ντόινγκ!)

A πα πα!! Να κάνω κανενα λάθος (που θα κάνω) και να μου κουνας δαχτυλο (που θα κουνάς) ή να ειρωνευεσαι ευγενικα (που θα) και να κανεις "τσκ τσκ τσκ...:όχιόχι::όχισουλέω:";; Μετα εγώ θα κάνω :αντιπαράθεση: και ρίζα 25. :αγκαλιά:

Εγω χρειάζομαι ειδικο χειρισμό και υπομονή, τσκ τσκ τσκ μου κανω κι απο μόνη μου. :))))

οικονομία!! :σαςευχαριστώ:
και αποταμιευση...
να σου πω οτι τα χερια μου ειναι τρυπια και δεν θα σταυρωνεις δεκάρα.

Φταίνε καί οι καθηγητές.
Εγω, παντως, (<--- πανελιστρια σε μεσημεριαναδικο) πιστεύω οτι για ολα, εκπαιδευτικό, προσφυγικό, δημοσιονομικό κλπ φταιει ο θεσμος της ελληνικης οικογένειας :σαςευχαριστώ:

:)))):)))):)))):))))

Οτι, μετά ενα χρόνο απο τα Τεμπη, συζητάμε για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.
Εντάξει δεν είναι και μικρές οι αλλαγές αυτές, νομίζω δηλαδή.
Είναι η πρώτη ουσιαστική αλλαγή που γίνεται στην Παιδεία εδώ και πολλές δεκαετίες. Επίσης, η νομιμοποίηση του γάμου ομόφυλων ζευγαριών είναι κάτι που αλλάζει σελίδα στο συντηρητικό προφίλ της χώρας μας.

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Κι εγώ, αυτά τα δύο τα βρίσκω πιο σημαντικά από το σημαντικότατο, κατά τ' άλλα, δυστύχημα των Τεμπών.