Νήμα για εφήμερα μηνύματα (που όμως θα μείνουν για πάντα στην καρδιά μας)

αδυνατώ να κατανοήσω το λόγο που επιλέγει να εκτεθεί τόσο πολύ και τόσο απροκάλυπτα.
Δεν ανήκω στην ακαδημαϊκή κοινότητα, ούτε καν στην εκπαιδευτική. Αυτό που περιγράφεις όμως το βλέπω σε πολλούς τομείς της κοινωνίας! Στην εποχή της πλήρους δημόσιας έκθεσης μέσω των κοινωνικών δικτύων, ακόμα και η κουτσή Μαρία μπορεί να δηλώνει απροκάλυπτα οτι θέλει με σκοπό τι άλλο; να κινήσει τη προσοχή. Όλα για το θεαθήναι! Πάντα υπάρχει ένας απώτερος σκοπός στην εποχή της απόλυτης έκθεσης....
 
Παιδιά, μέσα Ιουνίου θα είμαι στην Ερμούπολη για πέντε μέρες περίπου (15 με 20), και ο αγαπητός φίλος @Αντέρωτας πώς και πώς περιμένει συνάντηση της Λέσχης στα μέρη του. Αν τυχόν σας βγάζει ο δρόμος σας προς τα κει εκείνες τις μέρες, θα μπορούσαμε να κάνουμε μια κοπητηπίτα για τον δόλιο Αντέρωτα που τόσο λαχταρά τις μαζώξεις κι όλο κάτι πιθανά κι απίθανα συμβάντα βάζουν τρικλοποδιές στην επιθυμία του να βρεθούμε. Προς παρότρυνση όσων αμφιταλαντεύονται, να πω ότι ήδη έχω πάρει κι ένα βιβλίο για μια ενδεχόμενη ανταλλαγή, οπότε fingers crossed, μακάρι κάποιοι/ες να το δείτε ως ευκαιρία για εκδρομή.
 

Χρυσένια

Αρχαιολόγος του Φόρουμ
Πλέον η χρήση μάσκας θεωρειται προαιρετικη. Ακόμη και στα μέσα μαζικής συγκοινωνίας , που είναι υποχρεωτική, αρκετοί είναι αυτοί, που δε φορουν. Από την άλλη κάποιοι φορούν ακόμη και σε σουπερμάρκετ, εμπορικά, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους κλειστούς χώρους, στους οποίους πλέον δεν είναι απαραίτητη.
Εσεις φοράτε μασκα? Και αν ναι, σε ποιούς χώρους;
 

Χρυσένια

Αρχαιολόγος του Φόρουμ
Αν και το πρώτο μου ερώτημα πήγε άπατο , έχω να θέσω και ένα δεύτερο. :))))
Έχετε ποτέ οργανώσει τις διακοπές σας στο εξωτερικό με ταξιδιωτικό πρακτορείο; Αν ναι, ποιά είναι τα θετικά ενός τέτοιου ταξιδιού και ποιές οι δυσκολίες του;
 
Ορίστε @Χρυσένια , μιας και "μας την είπες" θα προσπαθήσω να απαντήσω και στα δυο ερωτήματα (σε ένα):
1. Φοράω μάσκα σε μετρό και σουπερ μάρκετ (δηλαδή μόνο σε συνωστισμένες καταστάσεις) αφού τότε αυξάνεται η πιθανότητα έκθεσης. Κατά τα άλλα όχι - έχοντας βέβαια εμβολιαστεί τετράκις (και νοσήσει μία φορά).
2. Ταξιδεύω μόνος και ελεύθερος μια και έχω το κολάι. Ωστόσο αξίζει η οργάνωση σε περιπτώσεις μακρινών ή περίεργων (από άποψη μετάβασης) προορισμών. Το να ταξιδεύεις με γραφείο είναι λίγο σαν, πώς να το πω, το έτοιμο φαγητό. Γρήγορο, ευκολία, αποδεκτή ποιότητα (δυνητικά) αλλά σε καμία περίπτωση δεν φτάνει σε ποιότητα και γεύση το σπιτικό αντίστοιχο.
 
@Χρυσένια θα σου απαντήσω στο πρώτο ερώτημα αφου το επιθυμείς περισσότερο απ όσο φαντάστηκα αρχικά.

Φορώ μάσκα πλέον μόνο σε χώρους υγειονομικής μορφής (νοσοκομεία, ιατρεία, φαρμακεία). Επίσης θα φορέσω ξανά παντου μόνο αν νοσησω, για να προστατέψω τους γύρω μου. Είμαι πλήρως εμβολιασμένη και έχω στο περιβάλλον μου άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Παρόλα αυτά φορούμε πλέον μάσκα μόνο στους χώρους που προανέφερα.

Κατά την έναρξη της πανδημίας ανήκα στη κατηγορία των ατόμων που ήξεραν, δυστυχώς, τι θα πει να χρησιμοποιείς μάσκα και γιατί. Αφού τήρησα ευλαβικά όλα όσα έπρεπε για να προστατέψω τον εαυτό μου και έπειτα τους συνανθρώπους γύρω μου, μετά απο τη χρήση εμβολίων που έκανα, την γενική ανοσία και τις μεταλλάξεις του ιού, θεωρώ ότι πρέπει να σταματήσω να φορώ μάσκα παντού (!), γιατί πρέπει να ενδυναμωθεί το ανοσοποιητικο μου!

Εχει λήξει η πανδημία σε παγκόσμιο επίπεδο και ο καθένας θα πρέπει πλέον να λειτουργεί υπεύθυνα μόνος του, χωρίς τις υποδείξεις κανενός. Δύσκολο βέβαια να γίνει αυτό, αλλά τα πράγματα έτσι ήταν μετά από τέτοιες καταστάσεις και έτσι θα είναι και τώρα.
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Έχω να φορέσω μάσκα, από όταν ήταν υποχρεωτική.

Επειδή ταξιδεύω, σας διαβεβαιώ πως δεν φοράει κανείς. Ακόμη και στο αεροπλάνο φοράει ένας ανά 25 άτομα.
 

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
Δεν νομίζω ότι είναι δόκιμο να πολιτικολογεί (με κομματική χροιά και έπαρση) οποιοσδήποτε στο φόρουμ - και ίσως πρέπει να το κοιτάξουν λίγο οι συντονιστές.
Πάντως βάσει της δικής μου αντίληψης, η ουσία της λαϊκής ετυμηγορίας δεν είναι η νίκη του ενός αλλά η ήττα του άλλου. Και αν ο νικητής δεν το αντιληφθεί αυτό (όπως και ο ηττημένος άλλωστε) δεν θα είναι και πολύ νικητής. Ο νοών νοείτο.
 

Δούρης

Διαχειριστής
Νενικήκαμεν .... ΞΑΝΑ !!!
άλλα 4 χρόνια προόδου μπροστά μας
Ένα τέτοιο σχόλιο θεωρείται κακόβουλο (τρολ) με μόνο σκοπό να ξεκινήσει καβγά ανάμεσα στα μέλη.

Το σχόλιο θα μείνει ως έχει, για την ιστορία.

Το μέλος @Νιικος θα χρεωθεί με κίτρινη κάρτα.

Ευχαριστώ τα υπόλοιπα μέλη τα οποία δεν τσίμπησαν.
 
Έχετε ποτέ οργανώσει τις διακοπές σας στο εξωτερικό με ταξιδιωτικό πρακτορείο; Αν ναι, ποιά είναι τα θετικά ενός τέτοιου ταξιδιού και ποιές οι δυσκολίες του;
Αεροπορικώς ή οδικώς;
Πήγα οδικώς πρόσφατα...φουλ ευχαριστημένη.
 
Ένα τέτοιο σχόλιο θεωρείται κακόβουλο (τρολ) με μόνο σκοπό να ξεκινήσει καβγά ανάμεσα στα μέλη.

Το σχόλιο θα μείνει ως έχει, για την ιστορία.
Κακώς θεωρείται έτσι επειδή δεν είναι έτσι
μοιράστηκα την αγαλλίαση που ένιωθα στην ψυχή μου εκείνη την ώρα
τι πιο σύνηθες να σχολιάζει κανείς τα αποτελέσματα των εκλογών την ημέρα που αυτά ανακοινώνονται ?
 
Μετά από κάμποσα χρόνια, αγόρασα υπολογιστή. Κλασσικά πλέον με το κινητό, ούτε καν ένιωθα την ανάγκη να κάτσω σε υπολογιστή ούτε να περάσω χρόνο μπροστά στην οθόνη του. Η επαφή μου με την οθόνη ήταν you tube στην τηλεόραση, κλασσικά με τις ενοχλητικές διαφημίσεις και αποβλάκωση στο κινητό. Πρόσφατα, επειδή έχουν τιγκάρει οι μνήμες στα τηλέφωνα, πάρθηκε η απόφαση στο οικογενειακό συμβούλιο να πάρουμε υπολογιστή (εγώ ήμουν που γκρίνιαζα να μην πάρουμε γιατί "την κάνουμε τη δουλειά μας" με τα τηλ και τη smart tv) και έχω ξεκινήσει ξανά να απολαμβάνω την εμπειρία του να σουλατσάρω στο ιντερνετ (λτβ κτλ :χαχα::χαχα:) ακούγοντας μουσική χωρίς διαφημίσεις, να τακτοποιώ φωτογραφίες και λοιπές εργασίες. Πόσο τέλειο :αγαπώ::αγαπώ::αγαπώ:
 
Ποιος φταίει που νέοι επιστήμονες αγνοούν τα βασικά της έρευνας;
Δεν είναι επιστήμονες. Όσον αφορά το βιβλιογραφικό κομμάτι, επειδή είναι ανθρώποι που δεν μπορούν να διαχειριστούν το σπουδαίο υλικό που τους έχουν αφήσει οι προηγούμενοι είτε το καταστρέφουν κατεβάζοντάς το στα δικά τους -χαμηλά- μέτρα είτε το αγνοούν πλήρως.
 
Top