Καλά παιδια, ας ηρεμήσουμε λίγο. Ομολογώ ότι αυτό με τα εσώψυχα που πρέπει να πληρώνονται διατυπώθηκε με έναν τρόπο ελαφρώς παρεξηγήσιμο αλλά μέχρι εκεί. Χωρίς να ξέρουμε τον άνθρωπο βγάλαμε συμπέρασμα ότι θα "εκπορνεύσει" τις συγγραφικές αρχές του στον βωμό του χρήματος.
Κανένας δεν νομίζω ότι συμφωνεί με έναν συγγραφέα που τον ενδιαφέρει μόνο να είναι μηχανή παραγωγής βιβλίων με αποκλειστικό σκοπό το κέρδος. Δεν είναι όμως παράλογο να θέλει κάποιος να βιοπορίζεται αποκλειστικά από κάτι που αγαπάει πολύ και να μην αναγκάζεται να κάνει χίλια δύο άλλα πράγματα παράλληλα για να επιβιώσει, που μπορει να μην τον γεμίζουν.
Κι εγω έτσι αισθανομαι. Νομιζω οτι η αντίθεση προς την αναρτηση του Καλαμαρά -στα όρια του κραξιματος- ειναι απολύτως δυσανάλογη με το πνευμα και το ύφος που έγραψε ο άνθρωπος, που τουλάχιστον εξέφρασε απορίες τίμιες και βρισκω τελειως υγιές να επιθυμει κάποιος να ζει απο αυτό που κάνει, εαν μπορεί να το καταφέρει.
Έτσι ακριβώς και εμένα με χάλασε άσχημα αυτή η συζήτηση, μέχρι και που σκέφτηκα ν' αποχωρήσω για ένα διάστημα από το φόρουμ για να μη χαλαστώ με κανέναν. Μπήκε ένας άνθρωπος να του πούμε δυο κουβέντες για το έργο του και έφαγε τρελή επίθεση, αφού δεν μπορούσα να χωνέψω αυτά που διάβαζα.Διατσέντα, απορώ αληθινά πώς μπορείς και τον κρίνεις σαν "τετράγωνη προσωπικότα" (που δεν φαίνεται κιόλας να είναι). Πραγματικά, απορώ και στεναχωριέμαι.
Με χάλασε αυτό το νήμα. Αποτραβιέμαι.
Πόρνος, εκμεταλλευτής, μικράνθρωπος και αναλύσεις περί του τι εστι τέχνη. Και εγώ ήξερα πως όταν σε παιδιά που είχαν ταλέντο άφηναν ανέμελα να ζωγραφίζουν έφτιαχναν αριστουργήματα και όταν τους έλεγαν θα σας ανταμείψουμε να μας ζωγραφίσετε κάτι κολλούσαν. Αυτό όμως ήταν το ζητούμενο εδώ; Να τον βάλουμε στη θέση του; ή να τον ενθαρρύνουμε σαν νέο συγγραφέα να συνεχίσει; Ακόμα και την μεγαλύτερη πατάτα να έχει γράψει, από ευγένεια δεν μιλάς έτσι. Ειδικά σε έναν άνθρωπο που δεν ξέρουμε και που ούτε καν το περιεχόμενο και τον τίτλο του βιβλίου του γνωρίζουμε. Και να μην συνεχίσω και για σχετικά με της πώλησης του βιβλίου, δεν ξέρετε ότι άμα σου δίνουν κάτι τζάμπα υπάρχει η πιθανότητα να το θεωρήσεις κάτι το ευτελές ενώ άμα στερηθείς και δώσεις απο τα χρήματα σου να το πάρεις απευθείας ανεβαίνει στα μάτια σου;
Εν πάσι περίπτωσή για μένα ήταν ατόπημα αυτό που έγινε και δεν είχα ούτε σκοπό να απαντήσω. Περίμενα τον ίδιο τον Καλαμαρά να πάρει θέση γιατί ήθελα να τον αφήσω να υπερασπιστεί ο ίδιος τον εαυτό του αλλά επειδή δεν έχει μπει και ήδη άλλα μέλη εξέφρασαν τις ίδιες αντιρρήσεις, έγραψα κι εγώ.
υγ: Μεταλλαγμένη να ξέρεις πολύ σε εκτίμησα με αυτά που έγραψες την ώρα που όλοι ήταν "ενάντια". Respect απλά.