Νέα συνανάγνωση;

Καλημέρα σας! Να έχετε όλοι σας μια όμορφη Κυριακή.
Σκέφτομαι να προτείνω δύο βιβλία για συνανάγνωση.

Α. Άννα Καρένινα Λέων Τολστοϊ (επανακυκλοφορεί οπότε μπορείτε να το βρείτε στα βιβλιοπωλεία).
Β. 2666 Roberto Bolano

Τι λέτε; Βέβαια αν υπάρχουν συμμετοχές... ας αναλάβει κάποιος να χωρίσει τα κεφάλαια και ημερομηνίες γιατί εγώ δεν το έχω με αυτά.

Εχοντας διαβασει το βιβλιο, δεν μου ταιριαζει για συναναγνωση. Εμενα.
Τι θελω και μιλάω, μηπως θα επαιρνα μερος;; :)))):)))):))))

Last edited:
Καλημέρα σας! Να έχετε όλοι σας μια όμορφη Κυριακή.
Σκέφτομαι να προτείνω δύο βιβλία για συνανάγνωση.

Α. Άννα Καρένινα Λέων Τολστοϊ (επανακυκλοφορεί οπότε μπορείτε να το βρείτε στα βιβλιοπωλεία).
Β. 2666 Roberto Bolano

Τι λέτε; Βέβαια αν υπάρχουν συμμετοχές... ας αναλάβει κάποιος να χωρίσει τα κεφάλαια και ημερομηνίες γιατί εγώ δεν το έχω με αυτά.
Έχοντας μια κάποια σχετική εμπειρία από +αναγνώσεις (:φιρουλί:), απλά να πω πως βιβλία τέτοιου μεγέθους δεν είναι και ό,τι καλύτερο για ομαδική ανάγνωση.
Οι τίτλοι / συγγραφείς εκ πρώτης δημιουργούν ενθουσιασμό και υπάρχουν πολλές συμμετοχές, αλλά δυστυχώς όσο κυλάει η +ανάγνωση υπάρχουν απώλειες και στο τέλος μένουμε 3 και ο κούκος!
Νομίζω ότι τα βιβλία που προτείνονται για +ανάγνωση πρέπει να είναι πιο "συμμαζεμένα".

Βέβαια, όλα τα παραπάνω είναι απλώς θεωρίες.
Αν υπάρχει διάθεση όλα γίνονται! :))))

@Νικόλας Δε Κιντ Το γνωρίζω... είσαι πολύ καλός πάνω σε αυτό το κομμάτι. Μια ιδέα έγραψα. Θα τα διαβάσω όπως και να έχει φέτος... Απλά είπα μήπως τώρα που αλλάζει ο καιρός υπάρχει και φλόγα για διάβασμα. Θυμάμαι παλιά είχατε διαβάσει στην λέσχη το πόλεμος και ειρήνη και μάλιστα ήταν πάνω από 10 άτομα... οπότε θα συμφωνήσω μαζί σου σε αυτό.

Αν υπάρχει διάθεση όλα γίνονται! :))))
:πάνω:

@Ιαβερης για μενα αποτελει προσωπικό Βατερλω η πρωτη φορα που το επιχειρησα. θυμαμαι να το παραταω μετα τους φονους ή καπου εκει, αλλά εγκυμονουσα (κινδυνους) τότε και καπως με δικαιολογησα...

Αφενός, με συγκινει το κοπέλα, θα κλάψω :ντροπή:
Αφετέρου, ερμηνευοντας προς τα πίσω, δεν ειναι τυχαίο μαλλον οτι μεγαλώνω τον μελλοντικό υπόκοσμο, βεβαιως με στυλ, αγγλικά, κάλτσα μεχρι τη μεση της γαμπας, λευκα σνηκερζ, κλπ :))))

2666
Καρένινα

Last edited:
Δεν θα πάρω μέρος αλλά σκέφτηκα να σας προτείνω ένα τέλειο βιβλίο για συνανάγνωση που πιστεύω θα ενθουσιάσει όσους το διαβάσουν για πρώτη φορά. Ο μαύρος πρίγκηπας - Iris Murdoch.

Επίσης σας προτείνω ένα βιβλίο με ατελείωτο γέλιο, καταπληκτικό πραγματικά. Ο Καρφοχάφτης- Albert Cohen.

Το 2666 το έχω αν και το είχα ξεκινήσει κάποτε, το παράτησα...Αν κάποιος θέλει συνανάγνωση για το συγκεκριμένο είμαι μέσα, το μόνο θέμα είναι ότι αυτή την περίοδο δεν έχω το βιβλίο μαζί μου.

Κάποτε νομίζω είχε προταθεί και για συνανάγνωση το From Hell του Alan Moore, βέβαια υπάρχει θέμα το ότι δεν ξέρω εαν έχει μεταφραστεί στα ελληνικά.

Εγώ έχω πολλά χρόνια την Άννα Καρένινα στη βιβλιοθήκη μου αλλά δεν την έχω πιάσει. Αν γίνει η συνανάγνωση, ίσως φιλοτιμηθώ. Θυμάμαι ότι έχω μια αρχαία έκδοση βέβαια, Δαρέμα; Κάπως έτσι.

Παιδιά, απ' όσο βλέπω, το 2666 δεν έχει πολλές πιθανότητες, αλλά αν καταλήξετε στην Άννα ή και σε καμιά άλλη παράλληλη πρόταση (ή και στο 2666, αν τελικά πείσει κάποιο κοινό), θα βάλω ανακοινώσεις στα κοινωνικά μέσα της Λέσχης, για να το μάθει πιο πολύς κόσμος και να υπάρχουν περισσότερες συμμετοχές, όπως συνήθως γίνεται με αυτές της πρωτοβουλίες εδώ.

Αν κατάλαβα καλά οι πιο πολλοί τα έχουν διαβάσει τα βιβλία και για κάποιο λόγο που δεν γνωρίζω ( ο όγκος μάλλον) το 2666 δεν είναι κατάλληλο για ομαδική ανάγνωση. Δεν βλέπω ζεστό κοινό οπότε μάλλον ο καθένας μόνος του θα τα διαβάσει.

@Βάγγυ νομίζω τώρα που κρυώνει ο καιρός είναι οτι πρέπει για την Καρένινα. Και εγώ επίτηδες δεν την διάβασα καλοκαίρι.

Παντως εδω που τα λέμε αυτα τα ογκώδες και δυσβατα βιβλία δεν είναι πιο καταλληλα για συναναγνωση; Ετσι ωστε με τις αναλύσεις του καθενος να διευκολύνεται και η αναγνωση των υπόλοιπων; Δεν ξέρω δεν συμμετεχω σε συναναγνώσεις αλλά καπως έτσι το σκέφτομαι.

Και τα δυο μου άρεσαν... Βέβαια δε ξέρω αν ακολουθήσω (ή μπορεί να τα διαβάσω καθυστερημένα). Είχα ταλαιπωρηθεί με την άλλη συνανάγνωση για να προλαβαίνω τα κεφάλαια της εβδομάδας. Παρόλο που διαβάζω γρήγορα είμαι αναγνώστης με βάση τη διάθεση και αν κάτι μου έρθει βαρύ ή δε με τρελαίνει το λιβανίζω...