Μ' αρέσει… Δεν μ' αρέσει…

Χρυσένια

Αρχαιολόγος του Φόρουμ
Μου αρεσει η τζακ ντάνιελς σος. Παντα παραγγελνω 2.
Να κανω μπανιο και να γεμιζει αρωματισμενο ατμο το δωματιο.
Η σουπα γκούλας.
Οτι τελειωσαν οι γιορτες και παμε παρακατω. :φρύδια:
 

Τσίου

Μύστης
Μου αρέσει το αβοκάντο. Είχα δοκιμάσει παλιά στο εξωτερικό γκουακαμόλε, σε BLT sub, δεν με τρέλανε. Πάλι όταν δοκίμασα εδώ αβοκάντο, ήμουν σε φάση, αυτό δεν μου αρέσει, αλλά υποψιάζομαι πως αν συνεχίσω, θα μου αρέσει, και εδώ είμαστε να το τρώω με λεμόνι, αλάτι, και πιπέρι, ή να το συνοδεύω με αυγό. Acquired taste το αβοκάντο, σαν τη φέτα.
Μου αρέσει να φτιάχνω γκιφάκια.
 

Βάγγυ

Κοινωνός
Μου αρέσει πάρα πολύ η κρεμμυδοσουπα. Η γαλλική. Δεν ξέρω αν έχει κι άλλες γενικά αλλά το θυμήθηκα τώρα που είπε η Τσίου για το εξωτερικό. Όταν είχα πάει στο Παρίσι μου έλεγαν να δοκιμάσω και δεν ήθελα αλλά λέω Αντε μωρέ καλά. Κι έπαθα πλάκα. Να σκεφτείτε ότι μέχρι τότε δεν έτρωγα κρεμμύδια και τώρα τα αγαπώ σε κάθε τους μορφή.
 

Ιπποπόταμος

Κοινωνός
Μου αρέσει το αβοκάντο. Είχα δοκιμάσει παλιά στο εξωτερικό γκουακαμόλε, σε BLT sub, δεν με τρέλανε. Πάλι όταν δοκίμασα εδώ αβοκάντο, ήμουν σε φάση, αυτό δεν μου αρέσει, αλλά υποψιάζομαι πως αν συνεχίσω, θα μου αρέσει, και εδώ είμαστε να το τρώω με λεμόνι, αλάτι, και πιπέρι, ή να το συνοδεύω με αυγό. Acquired taste το αβοκάντο, σαν τη φέτα.
Μου αρέσει να φτιάχνω γκιφάκια.
Καλά ρε παιδιά δεν υπάρχει κανένας διαχειριστής ή έστω μοντεράτορας;;;;
Είναι δυνατόν να συνυπάρχει το αβοκάντο με την φέτα σε πρόταση εκτός από την "Η φέτα σε αντιδιαστολή με το αβοκάντο είναι το καλύτερο πράγμα στον κόσμο!"

Παρακαλώ πολύ να διαγραφεί η παραπάνω ανάρτηση για προπαβοκάντα και προσβολή των ηθών και των εθίμων μας. Ευχαριστώ.
 

Ιαβερης

Μύστης
Περί φαγητού και προτιμήσεων :
Σιχαίνομαι μαγειρεμένο κρεμμύδι που δεν είναι περασμένο πρώτα από μπλέντερ ή τουλάχιστον σούπερ ψιλοκομμένο. Μου έχει μείνει τραύμα από τον παιδικό σταθμό όπου οι μαγείρισσες το έκοβαν σε κάτι νααα κομματάρες και μάλλον το έβαζαν τελευταία στιγμή οπότε ήταν και χοντροκομμένο και έκανε κρατς-κρουτς. Ειλικρινά μου έρχεται αναγούλα κάθε φορά από τότε όταν βλέπω μεγάλα κομμάτια κρεμμυδιού σε φαγητό. Δεν ισχύει για το φρέσκο όμως, το τρώω άνετα στις σαλάτες.
Τρώω ρωσική σαλάτα αλλά δεν τρώω μαγιονέζα σε οποιοδήποτε άλλο φαγητό.
Πολύ δύσκολα δοκιμάζω καινούργια φαγητά αν δεν μου αρέσουν οπτικά. Μπορεί να είναι νόστιμα, να μυρίζουν υπέροχα αλλά αν δεν μου γεμίσουν το μάτι ΔΕΝ. Μια φορά έτυχε σε μια παρέα να παραγγείλουμε από ινδικό εστιατόριο και το ένα από τα πιάτα ήταν κοτόπουλο με κάποια σάλτσα η οποία ενώ μύριζε υπέροχα είχε αυτό το αξεπέραστο βατραχί χρώμα οπότε το προσπέρασα..
Και τελευταίο, το κρέας το θέλω πάντα ξηρό ψημένο, αυτά τα γαλλικά ντεμί-ξεμί είναι για κανίβαλους, τέλος. :χαχα:
 

Χρυσένια

Αρχαιολόγος του Φόρουμ
Το κρεμμύδι το αγαπώ.
Μου αρέσει στο στιφάδο πολύ. Μου αρέσει στα γεμιστά, σε σάλτσες. Πάντα ψαχνω να το βρω .
Και ώμο το θέλω σε σαλάτες, αλλά να είναι γλυκό γιατί τα πολύ καυτερά με καίνε.
Από την άλλη εχω θέμα με την υφή του φαγητού.
Τα νια νια δεν τα έτρωγα ποτέ μου.
Ήμουν από τα μωρά που δεν έφαγαν ποτέ φρουτόκρεμα, γιατί αηδιαζα.
Το ίδιο αηδιαζω με το πλιγούρι και τον πουρέ.
Προτιμώ τις στερεές τροφές. Που θα τις τεμαχισω εγώ.
Με το αυγό έχω σχέση αγάπης- μίσους.
Ενώ το αποζητώ , μπορεί και να με αηδιάσει.
 

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
@Χρυσένια τι ειναι το τζακ ντανιελς σως; @Τσίου τί ειναι το BLT sub?

@Βάγγυ μου θυμίζεις εμενα πριν χρονια, λιγο πριν γινω παμφαγο, ειχαμε παει ενα βραδυ σε ενα ξενοδοχειο για χλιδατο δειπνο κλπ. Σαν παιδι κι εγω ειχα την προκαταληψη για τα νεροβραστα, τα κουνουπιδια κλπ και με εκπληξη ειδα οτι για πιατο μας ειχαν μπροκολοσουπα και μπροκολο ογκρατεν. "Γουαδαφακα;" λεω, αν ηθελα κουνουπιδια κλπ θα πηγαινα στον Καντακουζηνο.

Τελικα την ομορφια δεν τη φανταζομουν με τιποτα. Να τα λιωμενα τυρια και οι κρεμες γαλακτος και η βελουτε υφη της σουπας σαν παραμυθι φαντασιας να χαιδευει γλυκα τον ουρανισκο του μικρου Ζμπρούγκλπφ (εγω ειμαι αυτος) . Ε ρε τι εχανα τοσα (οχι πολλα) χρονια. Εκεινο το χειμωνα καμια φορα ζητουσα μπροκολοσουπα απο τη μητερα μου, η οποια δεν ειχε ξανακανει, αλλα την πετυχαινε εξαιρετικα.

Συντομα εξαλειψα ολες τις υπολοιπες προκαταληψεις.
(προσωπικοι και μονο λογοι με εμποδισαν ως τωρα να παω σε εκεινο το μπεργκεραδικο με κρεας κροκοδειλου)
 
Last edited:

Χρυσένια

Αρχαιολόγος του Φόρουμ
@Αντέρωτας
Έχει μέσα ουίσκι, χυμό ανανά, κομματάκια ανανά, λεμόνι , πιπέρι καγιέν κλπ. Στα φράιντεις την έχω δει στην Ελλάδα και σε μερικά ψητοπωλεία που στο έχουν ως επιλογή ακόμη και για μέσα στο σουβλάκι.
Έχω τρέλα με την συγκεκριμένη.
Παραγγέλνω μασρουμ μπέικον τσιζμπεργκερ που την έχει ως συνοδευτικό και παίρνω και μια έξτρα!
Άμα δοκιμάσεις , κολλάς ! Είναι έρωτας! :αγαπώ:
 

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Μονο με ουισκι τζακντάνιελς γινεται;

Ειχα παρει μια μπριζολα στα παλια Applebee's (δεν ξερω αν υπαρχουν ακομα) και ειχε λεει σως ουισκιου, αλλα δεν ξερω αν ηταν απαφτό.
 

Ιπποπόταμος

Κοινωνός
@Τσίου τί ειναι το BLT sub?
Επειδή μάλλον -ελπίζω- την μπάναραν την Τσίου σ' απαντάω εγώ:
BLT sub= BLiax Tost
(Σάντουιτς με βασικά υλικά Bacon, Lettuce (iceberg), Tomato || sub= μακρόστενο ψωμι για σαντουιτς σαν SUBmarine)
 

Χρυσένια

Αρχαιολόγος του Φόρουμ
@Αντέρωτας

Τα φράιντεις, που λενε, πως κάνουν την αυθεντική Τζακ Ντάνιελς, βάζουν μπέρμπον ουίσκι, δηλ ένα αμερικανικό.
Από απλμπιιις δεν έχει τύχει να φάω ποτέ.
Μου αρέσει πολύ το αλκοόλ στα φαγητά
 

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
Επειδή μάλλον -ελπίζω- την μπάναραν την Τσίου σ' απαντάω εγώ:
Δεν νομίζω να συνέφερε και κανέναν αν παίζαμε ένα παιχνίδι του στυλ "Πες μας το πιο μη νορμάλ πιάτο σου", γιατί δεν ξέρω αν θα γλίτωνε και κανείς την διαγραφή. :χαχα:

Τελικα την ομορφια δεν τη φανταζομουν με τιποτα. Να τα λιωμενα τυρια και οι κρεμες γαλακτος και η βελουτε υφη της σουπας σαν παραμυθι φαντασιας να χαιδευει γλυκα τον ουρανισκο του μικρου Ζμπρούγκλπφ (εγω ειμαι αυτος) .
Κρύβεις έναν ποιητή μέσα σου, τι ωραία που περιέγραψες το δείπνο!! :αγαπώ:
 

Τσίου

Μύστης
Έχω γενέθλια, αγαπητέ @Ιπποπόταμος, γι' αυτό άργησα! Και επειδή πρέπει να φτιάξω νύχια, στα γρήγορα θα πω ότι την φέτα την αγάπησα με τα χρόνια. Την αγάπησα όμως, μη βάζεις ιδέες για μπανάρισμα.
Από κρέατα μου αρέσει μόνο το μοσχάρι, όλα τα άλλα μου βρωμάνε. Τον κιμά τον αγοράζω από συγκεκριμένο κρεοπώλη, για να μη μου το μπερδέψει με χοιρινό και χρειαστεί να το παστώσω με κνορ για να καλύψω την βρώμα.
@Αντέρωτας, κι εγώ όλα τα τρώω, αν εξαιρέσεις από την κατηγορία κρέατα ό,τι δεν είναι μοσχάρι, όλα μου αρέσουν, εκτός από τον αστακό και τα δόλια τα σαλιγκάρια. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την φορά που άνοιξα την κατσαρόλα της πρώην του θείου μου και είδα το καπάκι γεμάτο σαλιγκαράκια :οργή:. Τον αστακό, ενώ ήξερα ότι μαγειρεύεται με τον ίδιο απάνθρωπο τρόπο, τον δοκίμασα αναγκαστικά, για να μη προσβάλλω τους άλλους και αρχίσουν τα "μίζερη", μου κλέψουν το διαβατήριο και γίνω επεισόδιο στο "Φυλακισμένοι στο εξωτερικό". Άγευστος, τον πασάρισα στον Τσίου, ούτε τον στερήθηκα, ούτε χάλασα (πιο πολύ) το κάρμα μου. Δεν μου αρέσει που βράζονται ζωντανά :όχισουλέω:
Δεν μου αρέσει όταν με προετοιμάζουν για κάποιο φαγητό, και μετά αλλάζουν γνώμη. Όταν μου λένε θα φάμε βάφλες, προετοιμάζω το στομάχι μου για βάφλες, δεν το προετοιμάζω για κέικ. Χάνω την όρεξή μου, και δεν τρώω. Γενικά μου αρέσει η σταθερότητα. Αν είστε φτερά στον άνεμο, κρατήστε απόσταση, και όταν λέτε θα φάμε βάφλες, θα φάμε βάφλες. Ευχαριστώ.
Όσο για τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, το καλύτερο κολατσιό για μένα είναι κρεμμύδι, μπλου τσιζ και παξιμάδια. Πάλι καλά που οι καλύτεροί μου φίλοι είναι το σαπούνι και ο Τιερύ Μιγκλέρ, αλλιώς αν ανοίξω το στόμα...
Κρύβεις έναν ποιητή μέσα σου, τι ωραία που περιέγραψες το δείπνο!! :αγαπώ:
Σα να διάβαζα απόσπασμα από το Το στομάχι του Παρισιού! :))))
 

ΚρίτωνΓ

Κοινωνός
Καλά ρε παιδιά δεν υπάρχει κανένας διαχειριστής ή έστω μοντεράτορας;;;;
Είναι δυνατόν να συνυπάρχει το αβοκάντο με την φέτα σε πρόταση εκτός από την "Η φέτα σε αντιδιαστολή με το αβοκάντο είναι το καλύτερο πράγμα στον κόσμο!"

Παρακαλώ πολύ να διαγραφεί η παραπάνω ανάρτηση για προπαβοκάντα και προσβολή των ηθών και των εθίμων μας. Ευχαριστώ.
Όπως θα δεις, οι Βρετανοί που φημίζονται για τη συνεισφορά τους στην παγκόσμια κουζίνα μπορούν και τα συνδυάζουν, όχι μόνο στην ίδια πρόταση, αλλά και στο ίδιο πιάτο.:ζντόινγκ:
 

Ιπποπόταμος

Κοινωνός
@Τσίου πάνω που πήγα να εκλάβω την απάντησή σου σαν ειλικρινή(;;;) δήλωση μεταμέλειας μ άρχισες τα περί κρέατος και το χασαμε πάλι...
Τέλος πάντων, επειδή έχεις να αντιμετωπίσεις δυσκολίες ("πρέπει να φτιάξω νύχια") το προσπερνάω.
Εύχομαι πάντως από αύριο να γίνεις σοφότερη! Χρόνια πολλά και καλά!
 

Καστάλια

Κοινωνός
Όπως θα δεις, οι Βρετανοί που φημίζονται για τη συνεισφορά τους στην παγκόσμια κουζίνα μπορούν και τα συνδυάζουν, όχι μόνο στην ίδια πρόταση, αλλά και στο ίδιο πιάτο.:ζντόινγκ:
Αυτό ακούγεται σαν τα τουίτ του Τραμπ - υπάρχει ένα για κάθε περίσταση. Πάντως εδώ που τα λέμε, το αβοκάντο είναι τόσο ουδέτερο, ακόμα και με το αβγό (που κι εμένα μου αρέσει ως συνδυασμός), ώστε η φέτα μόνο να το βελτιώσει μπορεί.
Αλλά αυτό για την προσφορά των Βρετανών στην παγκόσμια κουζίνα... :μουάχαχα:
 

Τουραντό

Κοινωνός
Αγαπώ κρεμμύδι και σκόρδο!! Σκόρδο βάζω σχεδόν σε κάθε φαγητό. Μου αρέσουν σχεδόν όλα! Κρέατα, λαχανικά, πίτες, σούπες, πουρέδες, φρούτα, γλυκά, αλκοόλ, αναψυκτικά, ξηροί καρποί, θαλασσινά, ζυμαρικά, θα μπορούσα να συνεχίσω αλλά δεν θα μου φτάσουν τα γράμματα.
Τα 5 αγαπημένα μου φαγητά: Bolognese/Σπαγγέτι με κιμά, Bouillabaisse/ Κακαβιά, Φασολάδα, Hünkâr beğendi/Χουνκιάρ Μπεγιεντί και Udon με μοσχάρι, αβγό και Cashews.
Τα 5 αγαπημένα μου επιδόρπια:
Tiramisu, Χαλβάς σιμιγδαλένιος, παγωτό, cupcakes και Macarons.
Απεχθάνομαι τον κόλιανδρο, το πολύ αλάτι, τα καυτερά φαγητά και το πολύ κύμινο.
Έχω δυσανεξία στις γαρίδες σαγανάκι! :)))) Ξεχωριστά τα τρώω μια χαρά, μαζί, το αποτέλεσμα είναι άσχημο:αψού:
 

Τσίου

Μύστης
@Ιπποπόταμος & @Πεταλούδα, ευχαριστώ! :αγκαλιά: (Ιπποπόταμε, ήδη νιώθω περικυκλωμένη, αν γίνω σοφότερη το κλείσαμε το μαγαζί :τρέλα:. Πεταλούδα, να το βάλεις στη λίστα, απλώς να ξέρεις ότι η αρχή είναι σαν μια μεγάλη ανηφόρα τρένου σε λούνα παρκ. Θέλει λίγη υπομονή μέχρι να αρχίσουν οι απότομες στροφές και βουτιές).
@Τουραντό, έχω το ίδιο πρόβλημα & με τον μαϊντανό (ξαδερφάκι του κόλιανδρου), το είχα αναφέρει σε αυτό το νήμα. Νομίζω είχα πει και γιατί (είναι λες και τρώω πάλμολιβ για τα πιάτα.) Πέρσι, με ενημέρωσαν ότι είναι γονιδιακό, και δεν είμαι η μόνη που μόλις το δω στο πιάτο μου, το διώχνω με το πιρούνι.
 

Τουραντό

Κοινωνός
@Τσίου
Χαχαχα ναι!!! Το ίδιο ακριβώς παθαίνω με τον κόλιανδρο! Νομίζω ότι τρώω σαπούνι!! Και ξέρεις στα εστιατόρια κάνω το κλασικό: "Έχει κόλιανδρο το πιάτο;; Γιατί εχω αλλεργία"
Την τελευταία φορά που είχα πει απλά οτι δεν μου αρέσει, έβαλαν όλο το μπαξέ στο πιάτο!!!
Με τον μαϊντανό όμως δεν εχω πρόβλημα :χμ:
 
Top