Μ' αρέσει… Δεν μ' αρέσει…

Έλλη Μ

Συντονιστής
Ειμαι η Ελλη, οντως @Αντέρωτας κι ειμαι οκ μαλλον 🫡
Το δυνατο μου χαρτι, λοιπον, θεωρω, οπως εχω επαναλαβει χιλιαδες φορές, ειναι το αίσθημα δικαιου μου. Πολυ κοντα σε αυτο, ειναι οτι δεν με νοιάζει ποτέ τι θα πει ο υπολοιπος κοσμος. Ποτε. Ακομη κι ο συμβιος μου κατέληξε, μετα απο χρονια συνυπαρξης, να παραδεχτεί οτι αυτο που παντα διατεινομουν, ειναι εται
Αργησε βεβαια, αλλα οκ.

Το επόμενο για το οποίο επαιρομαι ειναι οτι δεν λεω ποτε ψέματα σε οποιον με εμπιστευεται, αλλα διαλεγω προσεκτικα τα λογια μου, ειδικα οταν μιλω στον γιο μου. Αντίστοιχα, ποτε δεν εμπιστεύομαι οποιον μου εχει πει ψεματα, ετσι, χωρις λογο.

Στα πιο fashionable, ξερω οτι εχω αισθητικη και ειμαι πολυ καλη στο να διαλεγω πχ ρουχα για το αντίθετο φυλο. Διαλεγω παντοτε με κριτηριο τι θα φορουσα αν ημουν άντρας. 😋😋

Δεν μ'αρέσει που χάθηκαν οι βαλίτσες μου από τραγικό λάθος υπαλλήλου αεροδρομίου.
Δεν μ'αρέσει η ζέστη, γιατί ιδρώνω σα γουρούνι και δεν έχω ρούχα να αλλάξω γιατί χάθηκαν οι βαλίτσες μου.
Μ'αρέσει που πρότεινα σε μια κυρία τον Άουστερλιτς (και τον πήρε!) στο bazaar της Άγρας απόψε.

Έλλη Μ

Συντονιστής
Δεν μου αρέσει ολος αυτός ο κόσμος που κατακλυζει την Αθηνα τα τελευταια χρόνια και βαινει αυξανομενος. Ολο το κέντρο, απο την Ομονοια ως την Πλακα και γυρω γυρω μοιαζει, σχεδον ολο το χρόνο, να ειναι η Ερμου παραμονες Χριστουγεννων. Δεν εχεις πού να περπατησεις πια και ειναι σαν να εκτοπιζεσαι απο την ιδια σου την πολη, για χαρη του ανελεητου τουρισμου. Βλεπεις τουριστες ακομη και σε γειτονιες που δεν θα φανταζοσουν ποτέ. Παντου κλειδωνιες airbnb, παντου. Παντου boutique (??) hotels. Κι ολα αυτά τα κιτσομάγαζα με τον υπερβολικο, φορτωμενο, παρδαλοδιάκοσμο, με τις ψευτικες μπουκαμβιλιες να κρέμονται απο παντου, που εντοπιζονται κατα βαση στην Αθηνάς, στου Ψυρρη -η αποθεωση του μπαναλιτέ, της κακογουστιάς και της κακης αισθητικής- και στα στενα της Ερμού, με την τερμα μουσική το ενα απεναντι απο το άλλο, να περπατας και να μυριζουν ολες οι κουζινες του γνωστού κόσμου.

Κοντά σε αυτό, μέρη που πηγαινα, ησυχα, κι αυτά φαινεται να τα εχουν βομβαρδίσει ορδές Ουννων, δηλαδή, αν δεν βγεις κατα τις 8-8:30, ειναι απιθανο να βρεις να καθισεις οπουδήποτε. Και παντου, επειδη ο καθε αντε να μην πω, ανεβαζει το ποτο και την πιτσα του στο ινσταγκραμ, βλεπεις ουρέεες κοσμου, όρθιοι, πανω απο τα κεφάλια των καθημενων, να παραγγειλουν ή να περιμενουν τη σειρά τους να σηκωθει καποιος για να καθησουν κι αυτοι, να ανεβασουν κι εκεινοι με τη σειρά τους το ποτό τους (πραγματικά, πότε θα σταματησει αυτή η μανία με το Απερολ σπριτς; Δηλαδή, καμπαρι σόδα. Τι να πω...) και την πίτσα τους. Πιτσα, ρε ανθρωπε, ανεβαζουν την πιτσα που τρώνε στον Κεραμεικο, δηλαδή, τι να πω...

Δεν μπορώ να ακούω λεξεις τυπου πένα, μπομπα, τούμπανο, για να χαρακτηρισει καποιος οτι κατι ειναι ή πήγε καλα ή λειτουργει σωστα ή ειναι ωραίο κλπ. Κανει πολύ lame στ' αυτια μου. Η πρωτη, πρεπει να ειναι σχετικά πρόσφατης καλλιέργειας. Επισης, δεν καταλαβαινω τι περιλαμβανει αυτή η τεραστια εννοιολογική ομπρέλα της λέξης "φασαιος" την οποια κι αυτη απεχθανομαι. :)))). Δεν καταλαβαινω κι ουτε θελω να καταλάβω. Γλυκούλα.:))))

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
το πένα πρεπει να ειναι αυτο το ρετρο που λεγαμε παλια "ηρθε ντυμένος στην πέν(ν)α"

Αυτό με τις φωτογραφίες φαγητού πραγματικά είναι πονοκέφαλος. Ειδικα αν το κάνει το άτομο με το οποίο βγαίνεις. Είναι από τα πράγματα που δεν μπορώ να καταλάβω. Γιατί να βγάλεις φωτογραφία το φαγητό σου;;; Θα μου φαινόταν πιο βατό αν το πρόσθετες σε κάποια συλλογή σου (if you know you know😁). Βέβαια το ίδιο σκέφτομαι και για τις σελφι. Δεν ξέρω αν τα πράγματα ήταν και άλλοτε τόσο σουρεαλ.

@Έλλη Μ είσαι αντιδραστικό στοιχείο και κατά της ανάπτυξης :μουάχαχα:. Δε θες να πηγαίνει μπροστά αυτός ο τόπος με τον τουρίστα. Στο κάτω κάτω δεν σε υποχρέωσε η κυβέρνηση να τον τραπεζώσεις σπίτι σου. Αυτό καταλαβαίνω.

Έλλη Μ

Συντονιστής
Ασε με, σε παρακαλώ, που, οοοπου κι αν περπατάς, στεκεται μπροστα σου και σου κοβει τη φορα ο τουριστας και χαζευει πχ τον κυριο λατερνατζη λες κι ειναι πολιτιστικό μνημειο της unesco. 🤦

Ο χωρος του αεροδρομίου πια, δεν επαρκει.
Κανένας χώρος δεν επαρκεί.
Δεν υπάρχουν οι υποδομές να εξυπηρετήσουν όλον αυτόν τον κόσμο.

Και δεν καταλαβαίνω πώς, πόσο και ποιοι κερδίζουν απ'όλο αυτό (έζησα 2 χρόνια στη Ρόδο, έχω υπεραρκετά παραδειγματα).

...οοοπου κι αν περπατάς, στεκεται μπροστα σου και σου κοβει τη φορα ο τουριστας και χαζευει πχ τον κυριο λατερνατζη λες κι ειναι πολιτιστικό μνημειο της unesco. 🤦
Εγω δεν καταλαβαινω αυτό το κολημα με τις γατες.. οπου δουν γάτα στεκονται και τις φωτογραφιζουν.. ζω κι εγω σε τουριστική περιοχή και κάθε μερα τους βλεπω. Αναρωτιεμαι δεν έχουν γάτες στις χώρες τους;

Αναρωτιεμαι δεν έχουν γάτες στις χώρες τους;
Εξαρτάται. Αν μιλάς για τουρίστες από την Κίνα, δεν έχουν (τις τρώνε και έτσι δεν υπάρχουν στους δρόμους). Αν μιλάς για Κέντρο- και Βόρειο Ευρωπαίους επίσης δεν έχουν στο δρόμο αδέσποτες (μόνο όσοι έχουν σπίτι τους), οπότε όντως είναι αξιοθέατο, στην ίδια κατηγορία μαζί με μουσακά, πιτόγυρο, φρέντο και γαϊδούρια .

Last edited: