Τι φοβερός συνειρμός! Και τέλεια σκηνή !!
Οι ταινίες του Ταραντίνο δεν μου πολυαρέσουν (αν και ο ίδιος μου αρέσει και τον βάζω συχνά να τον ακούω σε συνεντεύξεις), όμως νομίζω πως το δυνατό του σημείο είναι οι φυσιολογικοί διάλογοι. Κι είναι από τις διαφοροποιήσεις που έφερε στο σινεμά το ότι δύο εγκληματίες θα κάθονται και θα συζητούνε για καθημερινά πράγματα και ποπ κουλτουρα.
Παρεμπιπτόντως, το γουρούνι είναι "βρόμικο" επειδή καλλιεργείται και κρατείται σε στενούς χώρους. Το αγριογούρουνο που ζει φυσιολογικά μια χαρά καθαρό ζώο είναι. Ομοίως κι η κότα, που ζει σε περιορισμένο κοτέτσι, τσιμπολογά τις κουτσουλιές της. Εάν αφήναμε αυτά τα ζώα στην φύση, καταρχήν.... η φύση θα έβρισκε την χαρά της, γιατί θα είχε για λίγες μέρες λουκούλλειο γεύμα

καθώς αυτά τα ζώα, μέσα από την διαρκή καλλιέργεια, έχουν χάσει την ικανότητα της αυτοσυντήρησης. Εάν υποθέταμε όμως πως μια χουφτα θα κατάφερναν να ενταχθούν στην φύση και να αυτοσυντηρούνται ως είδος, με τον όποιο τροπο, προφανώς ως φυσικά θηράματα, θα ξαναεπέστρεφαν, όπως κάθε άλλο ζώο, στην καθαριότητα.
Το ζώο που αποφεύγω να φάω εγώ είναι η κότα γιατί θεωρώ πως καλλιεργούνται στις πιο αποτρόπαιες συνθήκες. Αν είναι στο χωριό, η κότα της αυλής, οκ. Όχι ότι αυτό μπαλαντζάρει την επίσης τραγική εκτροφή των τετράποδων θηλαστικών, βέβαια. Κάποτε έμεινα δίχως να τρώω κρέας για 2 χρόνια. Μετά δέχεσαι την φρίκη της πραγματικότητας διότι σε ευνοεί (το κρέας είναι σημαντικό στην διατροφή και επίσης την διευκολύνει).
Δεν ξέρω προς τα πού πάει η ανθρωπότητα, αλλά καμιά φορά σκέφτομαι πως σε κάποιο μέλλον ίσως δύο πράγματα που θα βλέπει από αυτήν την εποχή και θα φρικιάζει*, που εμείς τα θεωρούμε νορμάλ, είναι οι εκτρώσεις και η καλλιέργεια των θηλαστικών.
*
όπως φρικιάζει ο σημερινός κόσμος με την σκλαβιά, που κάποτε ήταν η νόρμα.
Να προσθέσω και κάτι. Βλέπω πως κατηγορούν πολύ συχνά τους χορτοφάγους πως όπου και να πάνε το λένε και, ας πούμε το φωνάζουν, πως είναι χορτοφάγοι. Να σας πω εγώ εμπειρία. Δεν τρώγαμε τότε κρέας μαζί με την πρώην σύζυγό μου. Παραγγέλναμε όλη η παρέα πίτσες (με μπέικον κτλ) και παραγγέλναμε κι εμείς μία δίχως αλλαντικά (πες χωριάτικη). Όλοι, μην σου πω ακόμη κι όταν ξέρανε πως την πήραμε γιατί δεν τρώγαμε κρέας, θέλαν να τσιμπήσουν κι ένα κομματάκι κι από αυτήν. Μα έτσι δεν έμενε τίποτα για εμάς, ενώ αυτοί τρώγανε από την δική μας κι είχαν κι όλες τις άλλες πίτσες να διαλέξουν. Εκεί δεν κάνεις statement "παιδιά, εμείς δεν τρώμε κρέας!"; Οπότε, πάντα έβρισκα αυτήν την κριτική κακόγουστη διότι αυτός που τρώει κρέας δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει τις πολλές δυσκολίες να βρει να φάει αυτός που δεν τρώει κρέας. Α, θυμηθηκα κι άλλο περιστατικό. Είχαμε πάει σε μια ορεινή ταβέρνα κάπου στο Πήλιο. Έρχεται το γκρασόν, ρίχνει το μπλοκάκι στο τραπέζι ώστε να ξεκινήσει το γνωστό τελετουργικό κι αρχίζει κι απαριθμεί τα φαγητά: μπιφτέκι, μπιφτέκι γεμιστό, χοιρινή μπριζόλα, παλτσέτα, λουκάνικο χωριάτικο κτλ. κτλ. Οπότε τον προλαβαίνουμε: δεν τρώμε κρέας. Έμεινε άφωνος. Η φωνή του κι έφρασή του χάθηκαν κι ίσως ταξίδεψε για μια στιγμή σε κάποια άλλη διάσταση πριν ξαναέρθει κοντά μας. Δεν θυμαμαι πια αλλά παίζει να είχαν μόνο τηγανιτές πατάτες και χωριάτικη. Αξέχαστο γεύμα για διακοπές, ένα πιάτο τηγανιτές κι ένα πιάτο χωριάτικη! Φωτογραφιά για ζηλευτό IG story! Συνήθως βρίσκεις πολύ περισσότερα δίχως κρέας σε μια ταβέρνα αλλά όσο πιο ψηλά ανέβεις στο βουνό, τόσο πιο κρεατοφαγικό το μενού. Οπότε, μονάχα κατανόηση στους χορτοφάγους, από εμένα, γιατί τα έζησα.