Μ' αρέσει… Δεν μ' αρέσει…

...οοοπου κι αν περπατάς, στεκεται μπροστα σου και σου κοβει τη φορα ο τουριστας και χαζευει πχ τον κυριο λατερνατζη λες κι ειναι πολιτιστικό μνημειο της unesco. 🤦
Εγω δεν καταλαβαινω αυτό το κολημα με τις γατες.. οπου δουν γάτα στεκονται και τις φωτογραφιζουν.. ζω κι εγω σε τουριστική περιοχή και κάθε μερα τους βλεπω. Αναρωτιεμαι δεν έχουν γάτες στις χώρες τους;

Αναρωτιεμαι δεν έχουν γάτες στις χώρες τους;
Εξαρτάται. Αν μιλάς για τουρίστες από την Κίνα, δεν έχουν (τις τρώνε και έτσι δεν υπάρχουν στους δρόμους). Αν μιλάς για Κέντρο- και Βόρειο Ευρωπαίους επίσης δεν έχουν στο δρόμο αδέσποτες (μόνο όσοι έχουν σπίτι τους), οπότε όντως είναι αξιοθέατο, στην ίδια κατηγορία μαζί με μουσακά, πιτόγυρο, φρέντο και γαϊδούρια .

Last edited:

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Μου αρεσει που αυτες τις μερες, με το σκανδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ, και αλλες παρομοιες περιστασεις στο παρελθον, οταν απομαγνητοφωνημενες συνομιλιες κατηγορουμενων πεφτουν στα χερια των καναλιων, και οι δημοσιογραφοι απο τη χαρα τους επιστρατευουν ο,τι.... ο,τι... μπορουν τελος παντων... για να αποδοσουν ερμηνευτικα και εκφραστικα τους διαλογους. Δηλαδη οι ιδιοι οι δημοσιογραφοι (χωρις τη βοηθεια ηθοποιων)

Δεν ξερω για εσας που παρακολουθειτει ειδησεις πιο προσεκτικα απο μενα, αλλα τα αποσπασματα ειναι ουτως η αλλως τοσο αποσπασματικα (και κακοπαιγμενα) που δε νομιζω οτι προσδιδουν και καποια παραπανω ενημερωση.

(ειναι ενα φαινομενο που σιγουρα θα προσεχαν οι Αρβυλα, και αναρωτιεμαι αν το εχουν αποδοσει σε καποιο βιντεο)

Last edited:

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Εγω δεν καταλαβαινω αυτό το κολημα με τις γατες.. οπου δουν γάτα στεκονται και τις φωτογραφιζουν.. ζω κι εγω σε τουριστική περιοχή και κάθε μερα τους βλεπω. Αναρωτιεμαι δεν έχουν γάτες στις χώρες τους;
Συμπτωματικά εχθές έβγαζα φωτογραφίες κάτι γατάκια. Αν μπορώ να σου εξηγήσω, είναι ο θαυμασμός και η λατρεία για αυτό το αδιανόητο ζώο. Δεν υπάρχει ζώο σαν την γάτα. Είναι κάτι ανάμεσα σε σουπερήρωα, θεότητα, μαγεία και τέχνη. Κι έχουν απόλυτη φωτογένεια και πόζες και δίνουν απλόχερα φωτογραφικές ευκαιρίες. Είναι τόσο υπέρτατα θαυμαστά πλάσματα που θες να τα χαϊδέψεις, να τα κερδίσεις, να τα φωτογραφίσεις. Σε όλη μου την ζωή αγαπώ τα σκυλιά, αλλά τα τελευταία 10 χρόνια απέκτησα έναν βαθύτατο και γνήσιο θαυμασμό για τις γάτες.

Μου έχει τύχει να μιλάω με μια αγαπημένη μου φίλη και να της θυμίζω πόσο όμορφη ήταν εκείνη η γάτα που είδαμε κάπου πριν πολλά χρόνια και την βγάλαμε φωτογραφία. (Και ήταν πραγματικά εντυπωσιακά όμορφη...)

Δεν μου αρέσει να έχω κάποιον στα νώτα μου. Όταν καθίσω ή σταθώ, συχνά, παίρνω τέτοια θέση που να μην αφήνω χώρο πίσω μου. Αν τύχει να περπατάω και νιώσω πως κάποιος είναι πίσω μου, παραμερίζω να περάσει. Δεν με ενδιαφέρει καν πώς θα του φανεί. Νομίζω πως είναι κάτι ανάμεσα σε φυσικό ένστικτο και σε μια έλλειψη εμπιστοσύνης.

Μου αρέσει να οδηγώ μηχανάκι στην βροχή. Αν πιαστώ με ανοιχτό κράνος, και τρώω την βροχή στα μούτρα, με πιάνουν γέλια κι είναι γέλια αληθινής χαράς.

Επίσης, μου αρέσει πως στο μηχανάκι μπορείς να κάνεις λεπτούς ελιγμούς με χορευτικές κινήσεις της μέσης.

Last edited:

Έλλη Μ

Συντονιστής
Δεν μου αρέσει να έχω κάποιον στα νώτα μου. Όταν καθίσω ή σταθώ, συχνά, παίρνω τέτοια θέση που να μην αφήνω χώρο πίσω μου. Αν τύχει να περπατάω και νιώσω πως κάποιος είναι πίσω μου, παραμερίζω να περάσει. Δεν με ενδιαφέρει καν πώς θα του φανεί.
Είμαστε κάμποσοι τελικά.

Επίσης, μου αρέσει πως στο μηχανάκι μπορείς να κάνεις λεπτούς ελιγμούς με χορευτικές κινήσεις της μέσης.
Ε ναι...το κορμί δεν παει μόνο για χορό, παει και για προσπέραση! Κι αν σε πετύχει κανας τροχονόμος θα νομιζει πως χορευεις σαλσα! :))))

Συμπτωματικά εχθές έβγαζα φωτογραφίες κάτι γατάκια. Αν μπορώ να σου εξηγήσω, είναι ο θαυμασμός και η λατρεία για αυτό το αδιανόητο ζώο. Δεν υπάρχει ζώο σαν την γάτα. Είναι κάτι ανάμεσα σε σουπερήρωα, θεότητα, μαγεία και τέχνη. Κι έχουν απόλυτη φωτογένεια και πόζες και δίνουν απλόχερα φωτογραφικές ευκαιρίες. Είναι τόσο υπέρτατα θαυμαστά πλάσματα που θες να τα χαϊδέψεις, να τα κερδίσεις, να τα φωτογραφίσεις. Σε όλη μου την ζωή αγαπώ τα σκυλιά, αλλά τα τελευταία 10 χρόνια απέκτησα έναν βαθύτατο και γνήσιο θαυμασμό για τις γάτες.

Μου έχει τύχει να μιλάω με μια αγαπημένη μου φίλη και να της θυμίζω πόσο όμορφη ήταν εκείνη η γάτα που είδαμε κάπου πριν πολλά χρόνια και την βγάλαμε φωτογραφία. (Και ήταν πραγματικά εντυπωσιακά όμορφη...)

Δεν μου αρέσει να έχω κάποιον στα νώτα μου. Όταν καθίσω ή σταθώ, συχνά, παίρνω τέτοια θέση που να μην αφήνω χώρο πίσω μου. Αν τύχει να περπατάω και νιώσω πως κάποιος είναι πίσω μου, παραμερίζω να περάσει. Δεν με ενδιαφέρει καν πώς θα του φανεί. Νομίζω πως είναι κάτι ανάμεσα σε φυσικό ένστικτο και σε μια έλλειψη εμπιστοσύνης.

Μου αρέσει να οδηγώ μηχανάκι στην βροχή. Αν πιαστώ με ανοιχτό κράνος, και τρώω την βροχή στα μούτρα, με πιάνουν γέλια κι είναι γέλια αληθινής χαράς.

Προσπάθησαν αυτοί οι οκάλτ θεωρητικοί της πλάκας, κάτι μεταδομιστές και μετασοδομιστές, αν θυμάμαι καλά ένας Γιάκομπσον, να τις αποδομήσουν και τις γάτες, είχε πιάσει ένας τύπος τις γάτες του Μπωντλαίρ να τις αναλύσει με έναν χάρακα και κάτι συνταγές για δισκοπάθειες...

Οι γάτες πάντα νικάνε στο τέλος όμως...

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Μου αρεσει να παρακολουθω τα βιντεακια οπου ο Χρηστος Αβραμιδης "ανακρινει" τον Παυλο Μαρινακη και τελειωνει συνηθως με την ερωτηση "ναι ή όχι" και ο Μαρινακης απανταει θεσμικά

Φαροφύλακας

Προσωπικό λέσχης
Μου αρέσει πολύ, από παιδί, η βροχή. Χθες βγήκα για μια βόλτα στο λιμάνι ενώ έβρεχε. Φόρεσα ένα φθηνό αδιάβροχο αλλά έμεινα τόσην ώρα εκεί που γύρισα λούτσα.

Έλλη Μ

Συντονιστής
Με ενοχλεί πάρα πολύ, απο πάντα, η φτήνια και η κακογουστιά. Και γράφοντας φτήνια, δεν αναφέρομαι σε χρηματική αξία κανενός πράγματος.
Σε οτιδήποτε. Απο το δώρο που μπορεί να προσφέρει καποιος εως την ευτελή φιλοφρόνηση, τις φτηνές δικαιολογίες, τα πρόχειρα ψέματα, την αναίτια, έωλη, just for the sake of it επιθετικότητα, την αυτολύπηση και το victimhood, το κακόγουστο χιούμορ και την γλυκερή, τοξική θετικότητα.

Δεν μ'αρέσει που σε κάθε γωνιά της Κυψέλης -κυριολεκτικά σε κάθε γωνιά-έχει φυτρώσει κι από ένα "εναλακτικό" μπαρ/καφέ μαζεύοντας στίφη "φασαίων" (και μη) συνωστιζόμενοι επί του πεζοδρομίου, όρθιοι με το πλαστικό ποτηράκι με το κοκτείλ ανα χείρας να φλυαρούν αγεληδόν τόσο δυνατά, ώστε να μην μπορείς να κοιμηθείς.
Είμαι γεροπαράξενος.-

Εμένα πάλι μου αρέσει η φθηνια και η κακογουστιά όπως και η ποιότητα. Γενικά μου αρέσει η ποικιλία στην ζωή και οι αντιθέσεις. Παλιότερα προσπαθούσα πάντα να αποφεύγω ό,τι θεωρείται (ή θεωρούσα) κακόγουστο αλλά οσο μεγαλώνω μαθαίνω να αποδέχομαι την κακογουστιά και που και που να την προσεγγίζω. Από όλα κάτι μαθαίνεις.

Φαροφύλακας

Προσωπικό λέσχης
Δεν μου αρέσουν οι οδηγοί που δεν ξέρουν να οδηγούν ομαλά και σε κάνουν κουδούνι με το γκαζόφρενο.

Έλλη Μ

Συντονιστής
Είμαι γεροπαράξενος.-
Δεν εισαι γεροπαραξενος, η Κυψελή εχει γινει -τολμω να πω - χειρότερη απο ό,τι ήταν. Οπως περιγράφεις, ανοιγουν τα δηθενοεναλλακτικομαγαζα, αναψυκτηρια ουσιαστικά, για take away, και καθεσαι να πιεις ενα τσιπουρο και τι λες σου φερνουν μαζί; Δυο ποτηρια κι ενα μπουκάλι νερο.
Και σε τι καθισματα λες καθεσαι; Σε ξεχαρβαλωμενα, τα περισσοτερα.
Και πώς λες ειναι ο περιβαλλοντας χώρος; Βρωμικος και smelly.
Και πόσο λες σου χρεωνει το τσιπουρο; 12 ευρώ (πεπαλαιωμένο βεβαια, που αν δεν εβλεπα το χρώμα, μητε που θα το καταλαβαινα).