Τι εννοούν όταν λένε "ιδεολογία φύλου";
Είναι άλλη μια εγκεφαλική ίωση made in USA.
Κατά βάση, όποιος λέει (πιστεύει; ) πως είναι ένα φύλο άλλο από αυτό που είναι πραγματικά, είναι αυτομάτως αυτό το φύλο. Και δεν χρειάζεται καν η εμφάνισή του να συμβαδίζει. Εάν π.χ. εγώ πω (γιατί νιώθω ή δήθεν νιώθω ή είμαι μπερδεμένος κτλ.) πως είμαι γυναίκα, παρότι είμαι ένας μουσάτος αρρενωπός άντρας, είμαι ξάφνου γυναίκα, και όλη η κοινωνία οφείλει να με αντιμετωπίζει σαν γυναίκα, να με λένε κυρία, κοπελιά, να λένε "αυτή" όταν μιλάνε για μένα, και φυσικά να πηγαίνω στις γυναικείες τουαλέτες κτλ.
Και το ποιο ωραίο, αποφασίζω με ποιες αντωνυμίες οφείλετε να μου απευθύνεστε εσείς π.χ. να με λέτε "αυτή" αντί για "αυτός" ή "αυτοί" [sic, στον πληθυντικό για εμένα τον ένα] ή κάποια που έφτιαξα μόνος μου ("σγκρούμπλε").
Η ιδεολογία/ίωση αυτή έχει εξαπλωθεί στις ΗΠΑ και πολύς κόσμος βρίσκεται να μπερδεύεται στα απλά (ποιο ειναι το φύλο του) και να ζει, φυσικά, δυστυχισμένος. Το χειρότερο, πολλοί γονείς μπερδεύουν τα παιδιά τους τα οποία ξαφνικά δήθεν βρίσκονται να "διαλέγουν" άλλο φύλο από το βιολογικό τους και οι γονείς τους χορηγούν "puberty blockers" για να ανακόψουν την φύση και την φυσική χημεία που σε κάνει άντρα ή γυναίκα.
Παρεμπιπτόντως, η συγκεκριμένη ιδεολογία βρίσκει έφορο έδαφος σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, στους liberals (ας πούμε τους αριστερούς, των ΗΠΑ). Ήδη έχουν αρχίσει να υπάρχουν κρούσματα και στην Ευρώπη και σίγουρα θα εξαπλωθεί μέχρι κάποιον βαθμό, μέσα από τα σόσιαλ μίντια (όταν τα σόσιαλ μπορούν να βάλουν τους νεαρούς να πίνουν απορρυπαντικό πλυντηρίου ως "challenge", δεν θα μπορέσουν να μεταδώσουν μία ιδεολογία που υποστηρίζεται από ενήλικες; Ενισχύεται δε από την ανάγκη των νέων, και δει αυτής της γενιάς, να νιώσουν ιδιαίτεροι και να φωνάξουν "κοιτάξτε με". Πιστεύω πως η σημερινή νέα γενιά έχει έντονα ναρκισσιστικά στοιχεία, όσο καμία προηγούμενη.)
Θυμάμαι πριν χρόνια ένα στένσιλ, σε τοίχο στο κέντρο της Αθήνας, που έδειχνε μια έγκυο γυναίκα, ένας να ρωτάει "τί είναι; αγοράκι ή κοριτσάκι;" και η έγκυος να απαντά "θα μας πει όταν μεγαλώσει". Δηλ. το παιδί δεν έχει φύλο, θα το βρει μόνο του. Άρα, ήδη έχουμε κρούσματα της ίωσης και εδώ.
Κερδισμένες οι φαρμακοβιομηχανίες που βρήκαν νέα αγορά, οι κλινικές "αλλαγής φύλου" και φυσικά οι ψυχαναλυτές, που τώρα έχουν ακόμη περισσότερο κόσμο να αντιπαλεύει μια ζωή την φύση του, από την ατόφια βλακεία μιας κοινωνίας, ίδια με αυτήν που σε άλλες κοινωνίες κάνει κλειτοριδεκτομή. Ένα πανηγύρι αχρείαστης δυστυχίας.
Μοιάζει με ένα δυστοπικό μέλλον, που είναι όμως εδώ.
Ο συντηρητικός Matt Walsh έχει ένα πολύ
κατατοπιστικό ντοκιμαντέρ "What is a Woman", όπου εξετάζει το ζήτημα ως εξής: όταν ο καθένας είναι απλά ό,τι λέει, δεν πρέπει να προσδιορίσουμε πρώτα το περιεχόμενο της λέξης; Δηλ. όταν λες "είμαι γυναίκα", μπορείς να εξηγήσεις πρώτα τι ορίζεται ως γυναίκα; Και από ό,τι φαίνεται, κανείς από τους υποστηρικτές του gender ideology δεν έχει έναν ορισμό, έστω άκυρο, τι σημαίνει γυναίκα. Αποφεύγουν την ερώτηση ή την απαντούν λέγοντας "γυναίκα είναι όταν νιώθεις γυναίκα", που είναι κυκλικός ορισμός. Διότι αυτό είναι το ζητούμενο: τι σημαίνει "γυναίκα".
Φυσικά "γυναίκα", για όλους εμάς τους λοιπούς, σημαίνει απλά "ενήλικο θυλυκό". Αλλά γιατί να μην μπερδέψουμε τα απλά και τα αυτονόητα ώστε να διοχετεύσουμε την φαιά ουσία μας στα λάθος πράγματα;
Μοιάζει με σημάδι παρακμής ενός πολιτισμού.
Παρεμπιπτόντως, η θεωρία/ιδεολογία/ίωση αυτή, ξεκίνησε από κάποιον John Money, ο οποίος έκανε τα πειράματά του πάνω σε παιδιά, τα οποία καταστράφηκαν σαν άνθρωποι, εννοείται:
In his early twenties, Reimer attempted to commit suicide twice. According to Reimer, his adult family life was strained by marital problems and employment difficulty. Reimer’s brother, who suffered from depression and schizophrenia, died from an antidepressant drug overdose in July of 2002. On 2 May 2004, Reimer’s wife told him that she wanted a divorce. Two days later, at the age of thirty-eight, Reimer committed suicide by firearm.
πηγή: David Reimer and John Money Gender Reassignment Controversy: The John/Joan Case
Η πηγή που παραθέτω είναι από Πανεπιστήμιο της Αριζόνας, και έχει περεταίρω πηγές στο τέλος. Το θέμα το παρουσιάζει και πάλι ο Matt Walsh σε αυτήν την εκπομπή του:
The Shocking And Twisted Origins Of Modern Gender Theory