Μ' αρέσει… Δεν μ' αρέσει…

Μου αρεσει που 10 ξεφτερια πυροσβεστες εγραψαν τρολιες για τον Καμμενο στον τοιχο τους του φεισμπουκ, αγνοώντας οτι ο τοιχος ειναι δημοσιος χωρος και οχι ο κολλητος τους. Παρτους για ΕΔΕ τωρα :))))
Δηλαδή αν γράψω στον τοίχο μου στο φέισμπουκ κατι και βάλω προβολή μόνο εμένα ή κάποιους συγκεκριμένους "φίλους" είναι δημόσια δήλωση; Ρωτώ, γιατί στο μήνυμα σου που παραθέτω, δεν το διευκρινίζεις και γιατί είχα και κάποια διαφωνία γι αυτό το θέμα κάποια στιγμή.
 

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Δεν μπορω να ξερω λεπτομερειες, αλλα προφανως για να μαθευτει και να γινει δημοσιο θεμα, θα πει οτι οι εν λογω τυποι δεν ηταν τοσο γνώστες (ή προσεκτικοί) των ρυθμίσεων.

Το θεμα ειναι οτι οταν θες να μοιραστεις κατι που μπορει να ειναι ποινικα κολασιμο, το στελνεις σε πριβε γκρουπ στο μεσεντζερ, δεν το γραφεις σε τοιχο, οποιου τοιχος κι αν ειναι αυτος, ο,τι ρυθμισεις κι αν εχει
 
Οι δημόσιες αναρτήσεις στο φβ είναι αυτές που μπορεί να δει όλος ο πλανήτης κυριολεκτικά! Η επιλογή αυτή (γιατί περι επιλογής πρόκειται) χρησιμοποιείται συνήθως απο τους influencers, επαγγελματίες και μη. Η "ιδιωτικότητα" που κρατούν οι υπόλοιποι περιορίζεται στους γνωστούς, φίλους, συγγενείς ή ότι άλλο εχουν στη σελίδα τους, χωρίζοντας ίσως και αυτούς σε υποκατηγορίες. Απο κει και πέρα δεν ξέρω πόσο ιδιωτική μπορεί να είναι η κάθε σελίδα στο φβ (υπάρχει και η διεύθυνση του φβ) ή οι συμπληρωματικές εφαρμογές αυτού (messenger etc).

Το φβ είναι ένα πολύ ισχυρό παγκόσμιο πολιτικό εργαλείο, αλλά νομικά δεν ξέρω πως λειτουργεί όλο αυτό. Σίγουρα αν προβεί κάποιος σε ενέργειες που είναι ποινικά αδικήματα κάνοντας δημόσιες αναρτήσεις, θα διωχθεί. Δεν ξέρω όμως πως λειτουργεί όλο αυτό όταν οι αναρτήσεις είναι 'ιδιωτικές". Στην εποχή μου λέγαμε "δώσε μου το τηλέφωνο σου" όταν θέλαμε να γνωρίσουμε κάποιον. Τώρα λέμε "δώσε μου το φβ σου". Όταν, λοιπόν, κάποιος προβεί σε ποινικά αδικήματα χωρίς να κάνει δημόσιες αναρτήσεις στο φβ, χρειάζεται ή όχι εισαγγελική παρέμβαση για να ανοιχτεί ο λογαριασμός του;...

Δεν γνωρίζω το θέμα με τους πυροσβέστες που ανέφερες, αλλά έτσι όπως το περιγράφεις (πυροσβέστες vs Καμμένος) πιο πολύ για φιγουρατζήδες μου κάνουν με πλήρη άγνοια ευθύνης του λόγου τους, της θέσης τους και του φβ...
 

Χρυσένια

Αρχαιολόγος του Φόρουμ
Μου αρεσει ο Δημήτρης Στεφανάκης. Το μπάσκετ. Ο καλός ύπνος. Να σχολαω και να έχω έτοιμο φαγητό. Το ανθρακούχο νερό με λεμόνι και λάιμ. Τα παραμυθια. Να πηγαίνω στη λαϊκή αγορά. Να βλέπω ταινίες της Barbie. Να κερνάω σε ανύποπτες στιγμές τους φίλους μου γλυκάκια που έχω πάντα στην τσάντα μου (ειδικά για αυτόν τον σκοπό). Οι άνθρωποι που βάζουν πλάτη στα δύσκολα.
 
Top