Μπραμ Στόκερ (Bram Stoker): "Δράκουλας" (Dracula)

Η αλήθεια είναι ότι με έχει τραβήξει αρκετά η ταινία να την δω, δεν ήξερα ότι δεν ακολουθεί πιστά το βιβλίο και φοβόμουν μην μου ''προδώσει'' την ιστορία αλλά απ ό,τι καταλαβαίνω είναι αρκετά ανεξάρτητη

Ανεξ'αρτητη δεν είναι... ϊσα ίσα υπάρχουν πολλές σκηνές ίδιες σε βιβλίο και τανία...
Απλά δες την σαν το βιβλίο του στόουκερ + ένα love story!!!

Συμφωνώ απολύτως με τον Νίκολας. Άλλωστε ο Κόπολα ονόμασε την ταινία του όχι απλώς Dracula αλλά Bram Stoker's Dracula, ίσως λίγο εγωιστικά, αλλά πιστεύω ότι το έκανε για να διαφοροποιηθεί από πολλούς άλλους «Δράκουλες» που είχαν γυριστεί μέχρι τότε, με πλοκή εντελώς διαφορετική απ' αυτήν του μυθιστορήματος. Θέλησε να τονίσει ότι βασίστηκε στο βιβλίο σε μεγάλο βαθμό.

Απο τα αγαπημενα βιβλια που εχω διαβασει!!Οσοι ειναι λατρεις της λογοτεχνιας τρομου ξερουν..ειναι το νουμερο ενα!!

Έχει διαβάσει κανείς σας την Φωλιά του λευκού φιδιού, επίσης του Μπραμ Στόκερ, για να μου πει εντυπώσεις? :ανάγνωση:

Εγώ έχω εδώ και χρόνια του Στοχαστή..

Προσεγμένες εκδόσεις και καλή δουλειά στην μετάφραση.
Ο συγκεκριμένος εκδοτικός Οίκος μεταφράζει πάντα από το πρωτότυπο! Ότι βιβλίο έχω από Στοχαστή είναι άψογο...

Τους άλλους πρώτη φορά τους ακούω...:)

σ ευχαριστώ πολύ Νίκολας
από τον Καρακώτσογλου έχω το Καρμίλα του Λε Φανού,το οποίο έχει παρόμοια βιβλιοδεσία με αυτή του Δράκουλα,το είχα δει μια φορά στο βιβλιοπωλείο
το μόνο που μου κάνει εντύπωση ειναι που η έκδοση του στοχαστή είναι πολλές σελίδες λιγότερη

Εγώ την Καρμίλα την έχω διαβάσει από εκδόσεις Ars Nocturna, που θεωρώ πως είναι από τους πιο δυνατούς εκδοτικούς οίκους στο χώρο του φανταστικού/τρόμου!!

Για τις σελίδες τι να σου πω... Ίσως υπάρχουν επίμετρα, εισαγωγές κλπ κλπ που αυξάνουν τον όγκο του βιβλίου..

Η αληθεια ειναι οτι σχεδον παντα προτιμω τις ταινιες απο τα βιβλια.. αφου ειχα δει πρωτα την ταινια και μετα ετυχε και διαβασα το βιβλιο, θα συμφωνησω σε αυτο που λεει ο Νικολας για τις διαφορες βιβλιου - ταινιας, αλλα θα πω οτι η ταινια του Κοπολα με "αγγιξε" περισσοτερο.. (και με εντυπωσιασε πολυ η σκηνοθεσια). :)

Υ.Γ: Ναι, και η Καρμιλα ηταν ωραιο βιβλιο, πολυ ατμοσφαιρικο..