Με αφορμή τις εκλογές στις ΗΠΑ

Να κάνω κι εγώ ένα μικρό σχόλιο πάνω στο θέμα, μιας και χθες παρακολουθούσα τις πρώτες κινήσεις Τραμπ, αλλά και τις αντιδράσεις όσων δεν τον ήθελαν για Πρόεδρο.
Να πω άλλη μια φορά, πως ούτε για μένα είναι η καλύτερη επιλογή, αλλά η απέναντι πλευρά ξεπέρασε κάθε όριο. Με το ζόρι ο / η Πρόεδρος να είναι γυναίκα και έγχρωμη. Όλα τα άλλα δε μας ενδιαφέρουν . Εστίασαν στο προφανές κι όχι στο ουσιαστικό και αγνόησαν τον κόσμο που τον ενδιαφέρουν κι άλλα πράγματα πέρα από την αναγνώριση των 70 φύλων ή το πρόβλημα των μη δυαδικών ατόμων στις τουαλέτες ενός εστιατορίου. Επίσης, οι λίμπεραλς ξέχασαν τελείως πως η αξία ενός ηγέτη και κατ' επέκταση ενός ατόμου δεν καθορίζεται από το φύλο ή το χρώμα του...
Η προεκλογική ατζέντα της Χάρις ήταν αόριστη στα απτά προβλήματα που έχει ο μέσος Αμερικανός. Ανεργία, πόλεμοι, περίθαλψη, ασφάλεια κλπ...Αντιθέτως, ο Τραμπ βασίστηκε εκεί. Λαϊκίστικα μεν αλλά εστιασμένα.
Η Χάρις αναλώθηκε στην woke ατζέντα και σε θεωρίες κι ο Τραμπ το εκμεταλλεύτηκε. Δυστυχώς, αυτή είναι αλήθεια. Ο προεκλογικός λόγος τον Δημοκρατικών αλλά και ο αντιπολιτευτικός τους, έχουν αποτύχει παταγωδώς. Οπότε, η απέναντι πλευρά θα το εκμεταλλευτεί, βγάζοντας ηγέτες σαν τον Τραμπ...
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Για εμένα το DEI (Diversity, Equity, and Inclusion) που επιβλήθηκε από την εκεί Αριστερά και τους Δημοκρατικούς είναι το αντίθετο από αυτό που προσπαθεί να κάνει. Διότι με αυτήν την πολιτική πρέπει πάντα να υπάρχει κάποιος μαύρος, κάποια λεσβία κτλ. και έτσι φτάνεις να προσλαμβάνεις... με βάσει την φυλή, τις σεξουαλικές προτιμήσεις κτλ. στερώντας μια θέση από τον πιο ικανό, ο οποίος μπορεί να είναι ένας στρέιτ λευκός. Είναι μία φύσει ρατσιστική πολιτική.

Αυτά που λέει ο Νικόλας, εδώ πιο πάνω.

Επίσης, ο λαός έβλεπε ένα βουνό χρήματα που θα μπορούσαν να διατεθούν μέσα στην χώρα, να πηγαίνουν στον πόλεμο στην Ουκρανία. Αυτόν που πάσχισε να ξεκινήσει το ΝΑΤΟ, με τις πλάτες των Δημοκρατικών.

Παρεμπιπτόντως, το υπουργικό συμβούλιο του Τραμπ, όπως φαίνεται να προκύπτει, είναι το χειρότερο δυνατόν για την Τουρκία, που ήλπιζε σε καλύτερες ημέρες, στις σχέσεις της με τις ΗΠΑ, από ότι με τον Τζο Μπάιντεν. Και να σημειώσουμε πως παρότι ο Μπάιντεν δεν δεχόταν τον Τραμπ, επί των ημερών του εκτοπίστηκε ο Μενέντεζ και απελευθερώθηκε η πώληση των F-16 στην Τουρκία, ενώ επί Τραμπ βγήκε έξω από το πρόγραμμα των F-35 με ενεργοποίηση του νόμου CAATSA (πίσω από την οποία ενεργοποίηση, βέβαια, ήταν το Ελληνικό (διάβαζε: Κυπριακό) λόμπι).
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Έχουμε λοιπόν μια κλιμάκωση της παγκόσμιας αστάθειας με την αχρείαστη κίνηση του ΝΑΤΟ (των Δημοκρατών στις ΗΠΑ) να πάει για ένταξη η Ουκρανίας, πράγμα που ήταν βέβαιο πως θα προκαλέσει βίαιη αντίδραση της Ρωσίας, όπως και έγινε, κι έχουμε πόλεμο στην καρδιά της Ευρώπης.

Και έχουμε τώρα την κυβέρνηση των Δημοκρατικών, την κυβέρνηση πιόνι-Μπάιντεν (διότι είναι σε όλους προφανές πως αυτός δεν κυβερνά σε καμία περίπτωση εδώ και χρόνια) να στέλνει πυραύλους στην Ουκρανία για να πλήξη την Ρωσία εντός... των συνόρων της. Και αυτό, δύο μήνες πριν λήξει η θητεία του! Δηλ. να προκαλέσουμε τον όλεθρο όσο προλαβαίνουμε.

Με ποια λογική; Ποιος άνθρωπος που έχει μια ελάχιστη αίσθηση της γεωπολιτικής δεν θα περίμενε την Ρωσία να απαντήσει περιπου όπως απαντά ο Πούτιν: Θεωρούμε ότι δικαιούμαστε να χρησιμοποιήσουμε τα όπλα μας ενάντια στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις εκείνων των χωρών που επιτρέπουν τη χρήση των όπλων τους ενάντια στις εγκαταστάσεις μας.

Και πες μου πως είναι και σούπερ παράλογο.

Και είναι ένας από τους πολλούς λόγους της στροφής των ΗΠΑ προς τον Τραμπ. Φτάσαμε όλοι να τον θεωρούμε ελπίδα πως θα τερματίσει αυτόν τον αχρείαστο πόλεμο που μόνο κλιμακώνεται από τους Δημοκρατικούς.
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Έτυχα αυτό το βιντεάκι όπου μια Δημοκρατική "πολιτική αναλύτρια" είναι τόσο απαίσια μέσα στον ναρκισσισμό, την έπαρση και την τύφλωσή της, όπου πριν τις εκλογές, και έχοντας ψηφίσει, πάει και αγοράζει σαμπάνια για να γιορτάσει την βέβαια, για αυτήν, επερχόμενη νίκη της Κάμαλα Χάρις και πικάρει και σνομπάρει τον πωλητή, που φαίνεται πως ψήφισε Τραμπ. Και έπειτα, βέβαια, μετά το αποτέλεσμα, είναι σαν βρεγμένη γάτα.

Καλά, είναι σίγουρα καί διασκεδαστικό, μέσα σε όλα.

Όμως πέρα από τα βαθιά μεσάνυχτα που έχει, ως "πολιτική αναλύτρια" μου κάνει βαθιά εντυπωση αυτό που λέει στον άνθρωπο, που ψήφισε τον Τραμπ: "you know you wasted your vote, right?"

Δηλ. κι ας πούμε πως η Κάμαλα νικούσε τον Τραμπ, θα ήταν μια χαραμισμένη ψήφος η ψήφος του; Δεν είναι μια έκφραση η ψήφος σε αυτό που πιστεύουμε, βγει δεν βγει; Χώρια που καταγράφεται στα ποσοστά. Τί αντίληψη για την ψήφο από μια "πολιτική αναλύτρια".

Δεν ξέρω κι αν είδατε κι όλους αυτούς που στήνουν την κάμερα και έπειτα έχουν έναν νευρικό κλονισμό. Πιο ωραίος, βέβαια, αυτός που τα πήρε και τα έκανε heavy metal:

Τί νάρκισσοι, πάντως. Η άλλη λέει "τόσο πολύ με μισείς" λες και ψηφίζουν οι Αμερικανοί με βάσει την ύπαρξή της.

Ένα άλλο φαινόμενο, μέσα σε αυτές τις εκλογές, η κατά συρροή υποστήριξη των διασημοτήτων στην Κάμαλα Χάρις. Νομίζω πως ο απλός κοσμάκης έχει πλήρη συναίσθηση τί βλέπει: έναν ζάμπλουτο που του λέει τί να ψηφίσει. Από τα διάφορα που ίσως γυρίσαν και μπούμερανγκ.

Το θέμα το καλύπτει ωραία ο Piers Morgan εδώ:
 
Αυτό για την εξωτερική πολτιτική των ΗΠΑ είναι μια ανάγνωση (όχι λανθασμένη, σίγουρα). Έχω να πω ότι καλώς ή κακώς οι ΗΠΑ είναι μια υπερδύναμη με διεθνή επίδραση η οποία δεν είναι μονοσήμαντη. Φεύγοντας - αποχωρώντας δεν κάνει απλώς κακό στην Αμερική (που χάνει την παγκόσμια επιρροή της) αλλά αφήνει καταστάσεις σε περιοχές της γης αμφιλεγόμενες.
Παράδειγμα: Ο Τραμπ ήταν αυτός που αποχώρησε από το Αφγανιστάν. Τι έμεινε στο κενό που άφησε; Οι Ταλιμπαν. Εξαιρετική πρόοδος θα έλεγα.
Φεύγει από κάπου (οπουδήποτε - υποτιθέστω άρει την υποστήριξη στην Ουκρανία, που είναι το αντίθετο από ότι κάνουν οι πολεμοκάπηλοι Δημοκρατικοί), τι αφήνει. τον Πούτιν να κάνει ότι θέλει. Τον Πούτιν δεν τον λες εγγυητή της ισορροπίας, έτσι; Άρωντας την υποστήριξη στην Ταϊβάν την αφήνει στο έλεος των Κινέζων. Αυτό είναι καλό;
Να κάων έναν παραλληλισμό. Η Ρώμη ήταν αυτοκρατορία- όταν άρχισε να παρακμάζει ποι ήταν η διάδοχη κατάσταση; Όχι πολύ καλή, έτσι; Μόνο εκεί που μια αυτοκρατορία διαλύεται, δεν επέρχεται μια καλύτερη ισορροπία. Και τώρα ο Τραμπ τι λέει; Εγώ τα μαζεύω και φεύγω. Και με αυτό δεν κάνει καλό (μπορεί να μην κάνει και κακό, αλλά σίγουρα δεν κάνει καλό στους Αμερικάνους ή πιο σωστά στην Αμερική - (/αυτό είναι το μόνο βέβαιο)
Τώρα για μας στην Ευρώπη, ίσως είναι μια πολύ καλή ευκαιρία (ειδικά χωρίς τα τσιράκια τους Εγγλέζους μέσα) να απογαλακτιστούμε από τους Αμερικάνους και να προσδιορίσουμε το ρόλο μας ως Ευρώπη με ενιαίο συμφέρον και όχι ως αχταρμάς κρατών που τραβάνε δεξιά αριστερά οι μισές ζωσμένες στο άρμα των ΗΠΑ και οι μισές γλυκοκοιτώντας διάφορους άλλους απολυτάρχες (αναλόγως με το ποιος κάνει κουμάντο και τι συμπάθειες έχει.
Και μια άλλη πτυχή: Θυμίζω ότι ο Τσίπρας, όχι πολλά χρόνια πριν φυσικά με την αμέριστη συμπαράσταση κάτι Σόϊμπλε και κάτι τέτοιων που θα χαιρόντουσαν με την παραδειγματική τιμωρία μας είχε ρωτήσει τον Πούτιν να μας εγγυηθεί στη μια περίπτωση δανεισμό και στην νομισματική υποστήριξη αν γυρνούσαμε στη δραχμή (προ κολοτούμπας και weighing his chances). Ερωτώ αν ήταν ο Τραμπ (και όχι ο Ομπαμα που είχε μεσολαβήσει τρόπον τινά λειαίνοντας τις γωνίες) και αν δεν ήταν ο Ολαντ (ακόμα πχ με τον Σαρκοζί τώρα) πώς πιστεύετε ότι θα ήταν η Ελλάδα αυτή τη στιγμή;
Άρα τι θέλουμε και τι μας συμφέρει; Δεν έχει απλή απάντηση. Ναι ο Τραμπ είναι (λογική και αναμενόμενη) αντίδραση. Καλό δεν είμαι σίγουρος ότι είναι για την παγκόσμια ισορροπία (μπορεί, δυνητικά, να είναι), ούτε για τα συμφέροντα των ΗΠΑ μεσομακροπροθεσμα. Για το περιβάλλον σίγουρα δεν είναι.
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Μα οι Ταλιμπάν είναι δημιούργημα της επεμβατικότητας των ΉΠΑ. Φαντάζομαι πως γνωρίζουμε όλοι εδώ το ποιος ξεκίνησε να χρηματοδοτεί και να εκπαιδεύει τους Μουτζαχεντίν, ως εχθρό των Σοβιετικών. Μόνο που τους γύρισε μπούμερανγκ. Κι όλη η τελική ενδυνάμωσή τους ήταν και πάλι εξαιτίας της επεμβατικότητας των ΗΠΑ. Ποιος θέλει έναν αλλόθρησκο αστυφύλακα στην χώρα του; Πας με το μέτωπο αντίστασης (τους Ταλιμπάν, στην συγκεκριμένη περίπτωση).

Και να ήταν μόνο εκεί. Η θεοκρατία που έχουν στο Ιράν από πού ξεκινάει; Δεν ήταν ίδια περίπτωση λόγω της αμερικανικής επεμβατικότητας, του πραξικοπήματος το ’53 και της υποστήριξής τους στον Σάχη; Όταν γίνεσαι αυτοδιόριστος πολιτσμάνος ο λαός πάει με όποιον βρει στην αντίσταση. Τους θρησκευτικούς ηγέτες καί στις δύο περπτώσεις.

Εάν οι ΗΠΑ δεν είχαν ανακατευτεί σε Ιράν και Αφγανιστάν, το πιο πιθανό είναι πως ούτε Ταλιμπάν θα είχαμε, ούτε Ιρανική θεοκρατία.

Επίσης, η απόσυρση των ΗΠΑ από εκεί, ήταν η αναπόφευκτη τελική πράξη ενός κακοπαιγμένου έργου που μοναχά έτρωγε χρήματα σαν μια τεράστια μαύρη τρύπα, όταν ήδη είχαν αρχίσει να χαράσουν νέα στρατηγικά ενδιαφέροντα (π.χ. στην Κίνα) Δεν είναι σύμπτωση πως αποσύρονται από το Αφγανιστάν το 2021 και υπογράφεται το AUKUS με ΗΒ και Αυστραλία επίσης το 2021. Το ανέκδοτο που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο είναι: «Αν νιώθεις άχρηστος σκέψου πως οι ΗΠΑ ξόδεψαν τρισεκατομμύρια δολάρια για να αντικαταστήσουν τους Ταλμπάν, με τους Ταλιμπάν».




Εξού και μάλλον δεν ήταν τόσο κίνηση Τραμπ όσο κίνηση ΗΠΑ και γι’ αυτό, ενώ η αποχώρηση ψηφίστηκε το 2020 επί Τραμπ, εκτελέστηκε το 2021 επί Μπάιντεν. Όπου όμως ο Μπάιντεν έκανε το ανεκδιήγητο, για το οποίο κατηγορήθηκε από τον Τραμπ: άφησε εκεί όλον τον εξοπλισμό!

Δηλ. οι επεμβατικότητα των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν θέριεψε τους Ταλιμπάν, τους χρηματοδότησε και τους εκπαίδευσε ως φίλος για πολύν καιρό, έπειτα τους πολέμησε ως αυτόκλητος πολιτσμάνος στην χώρα τους, πράγμα που τους ενδυνάμωσε κι άλλο, κι έπειτα άφησε αυτήν την χώρα συντρίμμια και πάλι στους Ταλιμπάν που έθρεψε, εξοπλίζοντάς μάλιστα επιπλέον με πολύ και ποιοτικό εξοπλισμό, του κουτιού, αφήνοντας πίσω οχήματα, όπλα και ό,τι άλλο.

Ελπίζω πως μπορείτε να κατανοήσετε την ακόλουθη εικόνα, που έχει το γούστο της:


Ε, συγχώρεσέ με. Στο Αφγανιστάν δεν θα έπρεπε να είχαν πάει, κι όσο πιο γρήγορα είχαν φύγει τόσο καλύτερα για το Αφγανιστάν και τον πλανήτη. Τώρα είναι ένας λαός που θα πρέπει κι αυτός να κάνει ό,τι κάνουν οι λαοί: να αυτοκυβερνηθεί, με τον όποιον τρόπο, να κάνει τις ζυμώσεις του, τις επαναστάσεις του αν χρειαστεί, και να προχωρήσει στην ιστορία.

Και σκέψου, η ιστορία ξεκινάει και πάλι με τις ΗΠΑ να τρίβονται στο ευαίσθητο υπογάστριο της Ρωσίας.

Ο Πούτιν είναι ένας λύκος, αλλά δεν είναι ανόητος και πιστεύω πως θα μπορούσαμε να βρισκόμαστε μια χαρά σε ισορροπία μαζί του, εάν η Ευρώπη είχε από την αρχή μια άλλη αντιμετώπιση και δεν τον έβαζε απέναντι, μάλλον μα επιρροή των ΗΠΑ.

Η μεγάλη ανισορροπία είναι ο τρελός πόλεμος τον οποίο προκάλεσε το ΝΑΤΟ των Δημοκρατικών, κάνοντας ό,τι έπρεπε να γίνει ώστε να δοθεί έρεισμα και ερέθισμα στον Πούτιν να εισβάλλει. Όπως κάνει τώρα όλες τις σωστές κινήσεις (επεμβάσεις εντός των Ρωσικών συνόρων) ώστε ο Πούτιν να κάνει το επόμενο βήμα και να βγάλει στο τραπέζι τις τρίτες χώρες ως στόχο (λογικό δεν είναι όταν σε πολεμούν έμπρακτα; ) και τα τακτικά πυρηνικά.

Όταν, επί της βαθιάς ανοησίας Τσίπρα, που απειλούσε τους συμμάχους μας (στην νομισματική ένωση) και έψαχνε πλάτες στον εχθρό των συμμάχων (την Ρωσία), ήρθε ο Ομπάμα, δεν ήταν προσωπική η κίνηση. Ο Τσίπρας διακύβευε τις στρατηγικές συμμαχίες της Ελλάδας, πράγμα που μάλλον δεν είχε προβλεφθεί από την Δύση. Μπορεί να είχαν χίλια σενάρια, αλλά αυτό δεν ήταν μέσα. Κι ερχόταν ο Ομπάμα να πει: βρε, τι πας να κάνεις; Η Ελλάδα πρέπει να μείνει στις στρατηγικές συμμαχίες της. Δεν νομίζω πως οι ΗΠΑ θα κάναν κάτι άλλο, με οποιονδήποτε πρόεδρο.

Ο μόνος λόγος τότε που η Ελλάδα έμεινε μέσα στις στρατηγικές συμμαχίες, όταν ο Τσίπρας κι ο Βαρουφάκης παίζανε τυφλό πόκερ με τα εθνικά κεφάλαια, δεν είναι άλλος, από το ότι η αποχώρηση της Ελλάδας από αυτές, δεν είχε προβλεφθεί και δεν υπήρχε σχετικό σενάριο για εκτέλεση.

Και με την ευκαιρία, ας ακούσουμε την Tulsi Gabbard, που βάζει ο Τραμπ ως κεφαλή του National Intelligence πώς επαινεί την Ελλάδα και πώς θάβει την Τουρκία.

Για την οποία να κάνω και το εξής σχόλιο: η γυναίκα είναι απίστευτη. Πραγματικό κομάντο. Όχι απλά στρατιώτης, αλλά ελίτ πεζοναύτης, αν την παρακολουθήσει κανείς. Και το γενικότερο σχόλιο του ίντερνετ ήταν πως επιτέλους μπαίνουν οι σωστοί άνθρωποι στις σωστές θέσεις, με αναφορά π.χ. σε εκείνη την ανίκανη Kimberly Cheatle, διευθύντρια secret service κιόλας, που δεν ήξερε τί της γίνεται κατά την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ, όπου σε μια στιγμή έσκυβε, μάλιστα, να αποφύγει τις σφαίρες (ας τις φάει ο Τραμπ :)))) ) ενώ οι άντρες είχαν κάνει τοίχο γύρω του, η οποία προσλήφθηκε, βέβαια, επί της Δημοκρατικής λογικής του DEI, που έγραψα πιο πάνω, δηλ. να προσλαμβάνονται καί γυναίκες, σώνει και καλά για να υπάρχουν και γυναίκες. Τι καλά να μην κοιτάμε φύλο ή φυλή και απλά να προσλαμβάνουμε πάντα τους καλύτερους κι ας είναι όλοι άντρες, ή όλοι γυναίκες, ή οτιδήποτε.

Βέβαια, όλους αυτούς θα τους δούμε...

Τώρα, για την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ας μην το πιάσουμε, γιατί είναι σύνθετο. Τα σύνορα άλλαζαν διαρκώς για αιώνες. Ένα σωρό διαφορετικοί λαοί και διαφορετικές καταστάσεις σε κάθε περίσταση.

Περιφερειακοί λαοί διεκδικούσαν την δική τους επικράτεια. Πού το κακό και πού το παράξενο. Έτσι κάναμε καποτε κι οι Έλληνες, εναντίον μιας επόμενης Αυτοκρατορίας, κι αποκτήσαμε την ανεξαρτησία μας. Εγώ για καλό το έχω, όση σταθερότητα κι αν πρόσφερε η Οθωμανική Αυτοκρατορία.
 
Last edited:

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Και ξέχασα να συμπληρώσω για την Tulsi Gabbard, πως παρότι κομάντο, όπου την έχω ακούσει να μιλάει, σημειώνει πόσο φρικτό πράγμα είναι ο πόλεμος και πόσο πρέπει να αποφεύγεται.


Στα λοιπά, παρότι η εκεχειρία στο Ισραήλ γίνεται επί Δημοκρατικών, ακόμη, ο Τραμπ διεκδικεί τα εύσημα για την Εκεχειρία στο Ισραήλ. Μοιάζει πολύ πιθανό η εκλογή του να έπαιξε ρόλο, σχετικά. 13 μήνες κλείσαμε από τις φρικαλεότητες της Χαμάς και έπειτα την καταστροφική μπουλντόζα του Ισραήλ. Τί κατάφερε σε αυτούς τους 13 μήνες, για την ειρήνη εκεί, η κυβέρνηση Μπάιντεν;

Να και σχετική ενημέρωση από τον Μιχάλη Ιγνατίου:

 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Σε μία από τις τελευταίες του ενέργειες πριν αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο, ο Τζο Μπάιντεν απένειμε χάρη στον γιο του, Χάντερ, ώστε ο τελευταίος να γλιτώσει τη φυλακή.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε λόγο για διακρίσεις εις βάρος του γιου του και κακοδικία, στηρίζοντας έτσι την απόφασή του. Υπενθυμίζεται ότι ο Χάντερ Μπάιντεν είχε κριθεί ένοχος για παράνομη οπλοκατοχή και φοροδιαφυγή.

«Κανένας λογικός άνθρωπος που θα εξετάσει τα γεγονότα στις υποθέσεις που αφορούν τον Χάντερ δεν μπορεί να καταλήξει σε άλλο συμπέρασμα από το εξής: ο Χάντερ υπέστη διακριτική μεταχείριση επειδή ήταν γιος μου και μόνο — κι αυτό είναι άδικο», τόνισε ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η απόφαση έχει πυροδοτήσει αντιδράσεις, καθώς ο Μπάιντεν είχε διαβεβαιώσει στο παρελθόν ότι δεν θα προβεί σε απονομή χάριτος στον γιο του. Μάλιστα ο Λευκός Οίκος είχε επιβεβαιώσει τη στάση του αυτή τον Σεπτέμβριο.

πηγή: Ναυτεμπορική
Φανταστείτε να το είχε κάνει αυτό ο Τραμπ τι θα έλεγε ο Πλανήτης, κι εμείς εδώ, καλή ώρα...

Δεν ξέρω γιατί σε πολλά πράγματα στον άξονα αριστερά-δεξιά, σε ΗΠΑ αλλά κι Ελλάδα, μοιάζει να υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά.

 
Top