Μαργαρίτα Λυμπεράκη: "Τα Ψάθινα Καπέλα"

Δεν ξέρω την άποψη σας για την Μαργαρίτα Λυμπεράκη αλλά εγώ την θαυμάζω πολύ και τα ψάθινα καπέλα είναι απ' τα αγαπημένα μου βιβλία!
Είχαμε κάνει ένα απόσμασμα απ το συγκεκριμένο βιβλίο στη β' γυμνασίου και μου άρεσε τόσο πολύ που πήγα αμέσως και το δανείστηκα! είχα ξετρελαθεί και απο τότε άρχισα θυμάμαι να διαβάζω πολλά μυθιστορήματα εφηβικής ηλικίας όπως Ζωρζ Σαρρή, Άλκη Ζέη και ένα ωραίο θυμάμαι του Πολίτη το eroica!

Λορένα

Πολεμίστρια του Φωτός
Ειδα και την σειρά στην τηλεοραση και διαβασα και το βιβλιο.

Η μεταφορα στην τν ειναι εξαιρετικη και σχεδον πιστη στο βιβλιο (εγινε καλη δουλεια :) )

Το ιδιο το βιβλιο μου αρεσε πολυ. Οι τρεις αδερφουλες : η Μαρια η Ιφαντα και η.. κατερινα..; (αχ δεν θυμαμαι την πρωταγωνιστρια :ωιμέ:) που τοσο ειχα αγαπησει :)

θα πω το εξης ομως : το βιβλιο ειχε δυνατοτητες προέκτασης. Τοσο σε περιπετειες οσο και σε συναισθηματικη αναλυση, αλλα.. εστω ετσι εμενα μου αρεσε πολυ.
Ισως.. το ξαναδιαβασω τωρα τις γιορτες (μια αναλαφρη και ξεκουραστη αναγνωση :) )

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Η μεταφορα στην τν
τν από την τηλεόρασιν, επιτέλους είδα την αλήθεια κι έψαχνα τόσον καιρό να δω από πού βγαίνει αυτό το καταραμένο το tv! :γιούπι:

Ειδα και την σειρά στην τηλεοραση και διαβασα και το βιβλιο.

Η μεταφορα στην τν ειναι εξαιρετικη και σχεδον πιστη στο βιβλιο (εγινε καλη δουλεια :) )

θα πω το εξης ομως : το βιβλιο ειχε δυνατοτητες προέκτασης. Τοσο σε περιπετειες οσο και σε συναισθηματικη αναλυση, αλλα.. εστω ετσι εμενα μου αρεσε πολυ.
Προσωπικά, εμένα η τηλεοπτική σειρά δεν με ενθουσίασε και τόσο. Το βιβλίο μου άρεσε, αλλά δεν ήταν και κάτι το συγκλονιστικό σαν ιστορία. Ο τρόπος όμως που έγραφε η Λυμπεράκη ήταν αυτό που έκανε το βιβλιο να ξεχωρίσει. Συμφωνώ με την Λόρι...είχε δυνατότητες προέκτασης.

(Κάποια στιγμή, πάντως, θεωρώ ότι πρέπει να κάνουμε μια κανονική παρουσίαση του βιβλίου. )