(εγώ μια μέρα έψαχνα για μια μετάφραση Μπόρχες κι έπεσα σε μια δική μου που την αντέγραψε κάποιος σ' ένα ιστολόγιο!! )
Ναι ρε παιδιά τι ήταν αυτό το πράγμα;;; Ο τύπος κάθε καινούργιο πρόσωπο που γνώριζε πρώτα τον πήγαινε να το εξετάσει στις διατροφικές του συνήθειες και μετά προχωρούσε στην πλοκή.Πιο πρόσφατο είναι το τελευταίο βιβλίο του Ουμπέρτο Εκο, "Το Κοιμητήριο της Πράγας", όπου ο ήρωας περιγράφει αναλυτικά τα αγαπημένα του εδέσματα και δίνει λεπτομερείς οδηγίες για την παρασκευή τους.
λοιπον εψαχνα στο google για snacks που συνοδευουν το τσαι και μεσα σε ολα τα αλλα που μου εβγαλε για αποτελεσματα ηταν και αυτο το νημα.η λεσχη βιβλιου ειναι παντου!!!!!:χαχαχα:
(Αυτά δεν είναι τίποτα Είχαμε βγει μια φορά ο Λάγνος, ο Μόντι, ο Αντέρωτας κι εγώ και ο Μόντι είχε φέρει κι ένα φίλο του μαζί, άσχετο με τη λέσχη. Κι εκεί που λέγαμε διάφορα γλωσσικού ενδιαφέροντος, πετάγεται αυτός ο φίλος και λέει για το "με λες" και "το να σε πω": "μα αυτό είναι το σωστό, το έχει πει και ο Μπαμπινιώτης, το διάβασα στο ίντερνετ!!!!!!!!!!!". Και αναφερόταν φυσικά σ' εκείνη την παλιά ιστορία με το επίμαχο νήμα της λέσχης... Κόκαλο εμείς στην αρχή για το πόσο μικρός είναι ο κόσμος τελικά, στη συνέχεια προσπαθήσαμε να του εξηγήσουμε ότι τον έναν από τους δύο Μπαμπινιώτηδες - το Λάγνο δηλαδή- τον έχει αυτή τη στιγμή μπροστά του )(εγώ μια μέρα έψαχνα για μια μετάφραση Μπόρχες κι έπεσα σε μια δική μου που την αντέγραψε κάποιος σ' ένα ιστολόγιο!! )
Κι εμένα μου έχει τύχει αν και δεν ομολόγησα πως το κείμενο στο οποίο αναφερόταν ο γνωστός μου το είχα γράψει εγώ, γιατί θεώρησα πως δεν θα ήταν πιστευτός ο ισχυρισμός μου. Απλά συνέστησα επιφύλαξη σε ότι ανακυκλώνεται στο διαδίκτυο γιατί μπορεί να πρόκειται για κάποιον αστικό μύθο, και διευκρίνισα πως προσωπικά συμμερίζομαι πολύ τον συγκεκριμένο ισχυρισμό· "τόσο που θα μπορούσα να το είχα γράψει εγώ ο ίδιος".(Αυτά δεν είναι τίποτα Είχαμε βγει μια φορά ο Λάγνος, ο Μόντι, ο Αντέρωτας κι εγώ και ο Μόντι είχε φέρει κι ένα φίλο του μαζί, άσχετο με τη λέσχη. Κι εκεί που λέγαμε διάφορα γλωσσικού ενδιαφέροντος, πετάγεται αυτός ο φίλος και λέει για το "με λες" και "το να σε πω": "μα αυτό είναι το σωστό, το έχει πει και ο Μπαμπινιώτης, το διάβασα στο ίντερνετ!!!!!!!!!!!". Και αναφερόταν φυσικά σ' εκείνη την παλιά ιστορία με το επίμαχο νήμα της λέσχης... Κόκαλο εμείς στην αρχή για το πόσο μικρός είναι ο κόσμος τελικά, στη συνέχεια προσπαθήσαμε να του εξηγήσουμε ότι τον έναν από τους δύο Μπαμπινιώτηδες - το Λάγνο δηλαδή- τον έχει αυτή τη στιγμή μπροστά του )
Στην Γ' Γυμνασιου ειχα κερδισει το φλουρι στην βασιλοπιτα, που κοψαμε στην ταξη, και ο συλλογος γονεων και κηδεμονων μου εδωσε ως αναμνηστικο δωρο τις αγαπες τηγανιτές. Ακομη το εχω σε μια απο τις βιβλιοθηκες του σπιτιου. Αρκετα ευχαριστο και κοροτσίστικο. Μου ειχε ζεστάνει την καρδιά τοτε.Να πω όμως και κάτι για το θέμα. Τα μαγειρέματα είναι όντως κάτι που συναντάμε συχνά στη λογοτεχνία. Θυμάμαι χαρακτηριστικά το Αγάπες Τηγανιτές της Λένας Μερίκα, ένα εφηβικό μυθιστόρημα, στο οποίο οι τηγανιτές πατάτες έχουν σχέση και με την πλοκή του βιβλίου.