Μάικλ Μπλέικ (Michael Blake) : "Χορεύοντας με τους Λύκους"

Δεν διαβάζω νεώτερη λογοτεχνία, όπως έχω πει, αλλά αυτό το βιβλίο το είχα πιάσει στα χέρια μου στην Γ' Λυκείου, επειδή το είχα περάσει για κλασικό. Δεν θυμάμαι και πολλά, αλλά θυμάμαι ότι μου είχε αρέσει πάρα πολύ: ποιητικό, συγκινητικό, ευαίσθητο, με υπέροχες περιγραφές και προσέγγιση των πολύπαθων Ινδιάνων. Στις αναμνήσεις μου το κρατάω σαν ένα από τα πιο ωραία βιβλία που έχω διαβάσει, και θέλω να το επαναλάβω για να το κρίνω και τώρα. ;Μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο με εξαιρετική επιτυχία από τον Κέβιν Κόστνερ και σε σενάριο του ίδιου του συγγραφέα.Το ξέρει κανείς σας;

Last edited by a moderator:

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Δεν είχα υπόψη μου πως υπήρχε βιβλίο. Η ταινία είναι αληθινά πανέμορφη πάντως!

Λορένα

Πολεμίστρια του Φωτός
Νομιζω πως γινοταν μια αναφορα στους υποτιτλους της ταινιας που βασιστηκε το εργο, αλλα και παλι.. σιγουρη δεν ειμαι.

Τεσπα την ταινια την παρακολουθησαμε με ολο το σχολειο στον κινηματογραφο, και ηταν πραγματικα πολυ ωραια. Το βιβλιο φανταζομαι πως θα ειναι ακομη καλυτερο

Υ.Γ. Με ξαφνιαζεις ευχαριστα με τις προτιμησεις σου Αμοντιλιαδο. Ασιατικη λογοτεχνια κτλ :)

Δεν έχω δει την ταινία, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα είναι καλύτερο το βιβλίο! Δεν περίμενα να είναι τόσο άγνωστο,πάντως!

Υ.Γ:Η ασιατική, βεβαίως, δεν έχει σχέση με αυτό εδώ, αλλά χαίρομαι που σε ξαφνιάζω ευχάριστα, αν και δεν καταλαβαίνω το γιατί!:))))

Λορένα

Πολεμίστρια του Φωτός
περιμενω να δω ποιο θα ειναι το επομενο που θα ακουσω πως διαβασες ;)

Αυτα για την ωρα :)))

Ενα απο τα ωραιότερα βιβλία που έχω διαβάσει ποτέ καλά για την ταινία δεν τίθεται ζήτημα:

Ο υπολοχαγός Τζων Ντάνμπαρ ως ανταμοιβή για τον ηρωισμό που έδειξε σε μια μάχη μεταξύ Βορείων και Νοτιων, επιλέγει να μετατεθεί στα Δυτικά, στην περιοχη των συνόρων! Σύντομα θα καταλάβει οτι δεν είναι μόνος και στην απέραντη πεδιάδα θα έρθει σε επαφή με την φυλή Λακότα Σίου! και τότε αρχίζει μια ιστορια πέρα από την λογική περα απο την πεζότητα! θα ενσωματωθεί με την ομάδα αυτη καθως θα δεθει με τους Ινδιάνους με αμοιβαίο σεβασμό και αγάπη και τοτε θα έρθει και ο έρωτας για την 'στέκεται με την γροθιά' , μια λευκή που υιοθετήθηκε απο τους Σιου πολύ μικρή..εκει ο Τζων θα καταφέρει να νικήσει την προκατάληψη και τον φόβο! Θα επικοινωνει συχνά-πυκνά και με εναν λύκο, που θα γίνει ο καλύτερος φίλος του! ενα ποιημα ειναι το βιβλίο αυτό στα στοιχεία της φύσης, στον άνεμο, στην άγρια ζωή, στα μυστηρια πέρα από την λογική!! ο Κόνστερ έκανε πολύ καλή δουλειά, το μετέφερε αυτούσιο! από τα βιβλια που δεν ξαναγράφονται, ευκολα, μια ωδή στην ιδια την ανθρωπινη φύση και στο τι αυτη μπορεί να καταφέρει, να νιωσει τρια πολυ, πολυ δυνατά συναισθήματα : την φιλία, την φυση και τέλος τον έρωτα

δηλ. το βιβλιο προυπήρχε της ταινίας:ναι:

κάποιοι πάντως εχουν ζήσει μαγικές ζωές όπως ο ενλογω Ντάνμπαρ, πολυ , πολύ μοναδικές...:γιούπι:

περιπέτειες που αξίζει πάντα να τις διηγούνται..από ανθρωπους που δεν φοβήθηκαν να ζήσουν..

Last edited:
Το βιβλίο γράφτηκε μετά την ταινία; Ή η ταινία είναι βασισμένη σε βιβλίο; Μπερδεύτικα λίγο τώρα... Για το βιβλίο δεν γνωρίζω αλλά η ταινία είναι φοβερή! Έφυγε πρόσφατα και ο Γράχαμ Γκριν και μια στεναχώρια την πήρα...