Τίτλος: Έρωτας σαν βροχή
Συγγραφέας: Λένα Μαντά
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Έτος έκδοσης: 2009
Σελίδες: 493
ISBN: 978-960-453-533-0
Υπόθεση : Η ιστορία μας έχει να κάνει με την απιστία αλλά όχι με την απατημένη σύζυγο,ούτε με τον άντρα που κάνει την απιστία αλλά με το τρίτο πρόσωπο.Βλέπουμε πως είναι τα πράγματα και από εκείνη την πλευρά ,τι είναι ικανή να θυσιάσει μια γυναίκα για τον έρωτα ειδικά όταν είναι απαγορευμένος,θυσιάζει ακόμα και τον ίδιο της τον εαυτό και φτάνει κάποια στιγμή μεγάλη πια να καταλάβει πόσο χαμηλά έπεσε και πόσα έχασε χωρίς να αξίζει... "Μια ρομαντική ιστορία όπως τα τρυφερά κοριτσίστικα όνειρα.Μια γυναίκα που αναδύεται από το σκοτεινό πέλαγος του έρωτα,για να αντικρίσει,ώριμη πια,τον εκτυφλωτικό ήλιο της αγάπης."
Καλά λένε ποτέ μη λες ποτέ.Μετά απο δύο βιβλία τέτοιου είδους (όχι της Μαντά) που διάβασα και με απογοήτευσαν πολύ είχα πει πως δύσκολα θα ξαναπιάσω τέτοιο στυλ κι όμως όχι απλά διάβασα ,μου άρεσε παρα πολύ,δεν μπορούσα να το αφήσω απο τα χέρια μου και το τελείωσα σε πολύ λίγες μέρες.(τρεις αν θυμάμαι καλά)Αρκετά καλογραμμένο θα έλεγα,με απλές αλλά ταυτόχρονα όμορφες λέξεις και μια αρκετά καλή υπόθεση.Χάθηκα στις σελίδες του μαζί με την Κλαίλια ,τον Νικηφόρο και τον Παύλο που αν κάποιος έχει διαβάσει το συγκεκριμένο βιβλίο ίσως και να καταλάβει γιατί ήταν ο χαρακτήρας που συμπάθησα περισσότερο απο όλους.Συνήθως στα βιβλία συμπαθώ πιο πολύ την πρωταγωνίστρια και σε αυτή την περίπτωση θα ήταν λογικό να τη συμπαθήσω και να πονέσω μαζί της γιατί είμαι γυναίκα κι εγώ και θα έπρεπε κάπως να τη νιώσω.Αντίθετα όμως με εκνεύριζε το πόσο τυφλή ήταν ,το πως κατέστρεψε την ζωή της για έναν έρωτα χωρίς μέλλον και σκεφτόμουν συνέχεια "καλά να πάθει!!!".Τον Παύλο όμως τον συμπάθησα πάρα πολύ και με εκείνον πόνεσα κι εγώ.Είναι απο το είδος των ανθρώπων που αγαπάνε μια φορά,βαθιά,αληθινά και δυνατά..Μαζί με την Κλαίλια κατέστρεψε κι εκείνος τη ζωή του απο την αγάπη του και μόνο πως να μην τον λυπηθώ και να μη πονέσω έστω και λίγο κι εγώ μαζί του;;
Το βιβλίο βρισκόταν πολύ καιρό στο σπίτι αλλά δεν είχα σκοπό να το διαβάσω.Όμως τα πολλά κλασσικά μου είχαν πέσει μάλλον βαριά για καλοκαίρι και απο το να τα άρχιζα και να τα άφηνα στη μέση σκέφτηκα (μετά και απο την πρόταση της μαμάς μου γιατί το βιβλίο είναι δικό της) να το αρχίσω και βλέπουμε.Τώρα διαβάζω πάλι Μαντά για δεύτερη φορά (το "Χωρίς χειροκρότημα") και μου άρεσε αρκετά.Είναι ανάλαφρο και βοηθάει το μυαλό μου να ξεκουραστεί και να μη σκέφτεται γιατί το χρειάζομαι αυτό τον τελευταίο καιρό.Μόλις το τελειώσω θα σας κάνω μια παρουσίαση και γιαυτό.Επίσης θέλω να διαβάσω και άλλα δυο δικά της "Το σπίτι δίπλα στο ποτάμι" και το "Βαλς με δώδεκα θεούς" κάποια στιγμή μέσα στο χειμώνα αν μπορέσω θα τα αγοράσω.Αυτά λοιπόν για το βιβλίο και την Μαντά,το έχει διαβάσει κανείς απο εσας;;Ή κάποιο άλλο της Μαντά;Θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας!!