Τίτλος: Αθηνά, ευτυχώς που δε γεννήθηκα όμορφη
Συγγραφέας: Κώστας Καρακάσης
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Έτος έκδοσης: 2000
Σελίδες: 736
ISBN: 978-960-274-493-2
Το βιβλιο το εχω διαβασει 2 φορες και συγκαταλέγεται στα αγαπημενα μου, ή μαλλον μέχρι πριν καποια χρονια ηταν το αγαπημενο μου.
Απο το οπισθοφυλλο: "Στα τέλη του 19ου αιώνα, η Αθηνά ήταν μόλις 18 χρόνων, μια πανέξυπνη και δυναμική κοπέλα, κόρη του φημισμένου Καπετάν Βαγγέλη Καληβωκά. Όταν ο πατέρας και τα αδέρφια της χάθηκαν στη θάλασσα, μαζί τους χάθηκε και η ανεμελιά της ηλικίας της. Η Αθηνά αναγκάστηκε ν’ αφήσει πίσω τον τόπο της. Η μοίρα την οδήγησε σε τόπους μακρινούς, στη Βενετία, στη Ρωσία, ακόμη και στην Αίγυπτο. Γνώρισε ανθρώπους απλούς και ταπεινούς αλλά και βασιλιάδες, πολιτικούς και καλλιτέχνες. Από τους Ρομανόφ και τον Νιζίνσκι μέχρι τον Παύλο Μελά και τον Βενιζέλο, η Αθηνά κέρδισε το θαυμασμό και την εκτίμηση όλων ως μια γυναίκα μοναδική, γοητευτική, υπέροχη μα πάνω απ'' όλα Ελληνίδα. Η ιστορία της είναι μια ιστορία αληθινή. Κι αυτό την κάνει πραγματικά συγκλονιστική!"
ενα βιβλιο που σε ταξιδευει στην εποχη των Τσαρων της Ρωσιας,πριν απο την επανασταση των Μπολσεβικων.με ειχε συγκλονισει ο τροπος γραφης του συγγραφεως, καθως και το ιστορικο υποβαθρο που περιελαμβανε-γιατι αποτι αναφερει, το βιβλιο στηριζεται σε αληθινα γεγονοτα-.πανεξυπνη η ιστορια της Αθηνας, πολυ ωραια η πλοκη και βεβαια μαθαινεις αρκετα πραγματα για την εποχη εκεινη.στο βιβλιο μεσα περιλαμβανονται και αλλες πολεις και περιγραφεται και η ατμοσφαιρα αυτων-εαν θυμαμαι καλα και η Αθηνα και το Παρισι.
εχω διαβασει και αλλο ενα βιβλιο του συγγραφεα, το "αγαπη διχως τελος" αλλα με απογοητευσε παρα πολυ, δε μου αρεσε.