"Κοπλιμέντα"

Και πως ξέρεις πως δεν το έλεγε για την Rachel McAdams που ήταν στο προηγούμενο πλάνο; :ρ
Για την συγκεκριμένη αποκλείεται:όχισουλέω:, αν ήταν καμία άλλη ίσως.

Πάντως τον Γκόσλινγκ τον αδίκησαν Ίζι, γιατί είναι απλά παίδαρος!:))))

Ε κοίτα. Τα Ημισκούμπρια είχαν ένα καλό ξεκίνημα. Ο πρώτος δίσκος (το 30 χρόνια επιτυχίες) δεν ήταν καθόλου άσχημος, και ήρθε σε μια εποχή που δεν υπήρχε ελληνικό χιπ χοπ πέρα από κάποια αντεργκράουντ σχήματα. Και ο δεύτερος δίσκος τους (ένας δίσκος που διαφημίζετε) ήταν ικανοποιητικός, είχε πάλι κάποιο χιούμορ. Μετά όμως και με την γενικότερη υποβάθμιση του χιπ χοπ στην Ελλάδα και την αναπόφευκτη πτώση στην έμπνευσή τους, αλλά και την μετατόπισή μου σε άλλα μουσικά ενδιαφέροντα σταμάτησα να ασχολούμαι οπότε δεν μπορώ να είμαι σίγουρος για το αν έχουν αναφορά στον Μπατσινίλα σε κάποιο τραγούδι τους.
Α δεν ήταν τα Ημισκούμπρια το θέμα:ρ
λοιπόν
Σίγουρα ένα κομπλιμέντο είναι θετικό για την ψυχολογία και την αυτοεκτίμηση του αποδέκτη, εξαρτάται βέβαια από το ποιος το ξεστομίζει και υπό ποιες συνθήκες. Προφανώς μια κοπέλα που προχωρώντας στο δρόμο την αποκαλέσει αιδοίο στον υπερθετικό ο Κουασιμόδος, το Φάντασμα της Όπερας (χωρίς τη μάσκα) και ο Άνθρωπος Ελέφαντας (τυχαία παραδείγματα) θα νοιώσει λιγότερο υπερήφανη για τις επιτυχίες της στους άντρες απ' ότι αν ήταν ο Μπραντ Πιτ, Ο Ράιαν Γκόσλινγκ και ο Κόρτο Μαλτέζε (τυχαία παραδείγματα). Ως παιδί της δεκαετίας του 1980 διαπαιδαγωγημένος με αριστουργήματα του Γαρδέλη, του Ψάλτη και τον Μόσιου δεν πιστεύω να πιστεύατε ότι θα ήμουν ιδιαίτερα ευρηματικός στα κοπλιμέντα (άσχετο αλλά στην Κρήτη το μανάρι σημαίνει μικρή μανάρα (=τσεκούρι)) να προσθέσω το φωνάρα.

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Κι αυτός στο ψαροκάικο πρέπει να είναι ο Λάτσης
Να κι ο Μπατσινίλας μ’ Αργεντίνα μπειγουότσα
Θα `ναι η ξαδέλφη του Χουαν Ραμον του Ρότσα
Εξακολουθώ να μη καταλαβαινω, οπως και οι αλλοι, γιατι αποτελει κοπλιμεντο.

μπατσινιλας ηταν ποδοσφαιριστης της μεγαλης ΑΕΛ που το 1986 η 1987 κατκτησε κυπελλο κ πρωταθλημα (γεννημενη το 1981 αλλα ποδοσφαιροφιλη πο μικρη)
δεν τον θυμαμαι εμφανησιακα,κρατα ως κοπλιμεντο οτι ηταν κορυφαιος στη δουλεια του

Τα κοπλιμεντα ειναι αναζωογονητικα, οταν ομως ειναι ειλικρινη κ οχι γλοιωδη.Δε με κολακευαν ποτε υπερβολες τυπου "εισαι σα μοντελο" γιατι ξερω οτι δεν ισχυει κ ο αλλος υποτιμα τη νοημοσυνη μου,νομιζοντας οτι θα με ριξει με ανοητες τραβηγμενες κολακειες.

Απο την αλλη,οταν νιωθουμε κατι ομορφο πρεπει να εχουμε τη γενναιοδωρια να το εκφραζουμε αφειδως, γιατι οι σχεσεις εχουν νοημα οταν κοινωνεις στον αλλον ατοφιο το συναισθημα σου.Δεν υπαρχει λογος να κραταμε πισινες.Χανουμε στιγμες αληθειας και χαρας που μπορουμε να προσφερουμε.

Τα επιφωνηματικα "μουναρος","κοπελαρα","κουκλα" ειναι πολυ ανεβαστικα και καθολου προσβλητικα.Επισης προσφωνησεις οπως "μαναρι μου",αποπνεουν ενα λαικο αυθορμητισμο που πολυ μου αρεσει.

Για τν αντρα φανταζομαι ιδανικη προσφωνηση κατι σαν"λεβεντης","θεος",αστερι και...στα πολυ λυρικα μου "σταυραετος".

Απεχθανομαι την προσφωνηση "μωρο μου"και τα υπερβολικα γλυκαναλατα"ζουζουνι,αρκουδακι κλπ

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
να μου συγχωρέσετε τον Φρόιντ, αλλά αυτό με τον Μπατσινίλα δεν παίζει να κρύβει μια υπόνοια ομοφυλοφιλικής επιθυμίας;

μα μπατσινιλας;; γελαω ,τωρα το ειδα αυτο το νημα
φυσικα καλοδεχουμενα κ αναζωογονητικα τα κοπλιμεντα
μα γιατι οχι κ απο αγνωστους; αν δεν ειναι προστυχα δεν το βρισκω καθολου κακο να ξεκιναει μια μερα με ενα ομορφο κοπλιμεντο ή ενα χαμογελο απο εναν αγνωστο
αφησαμε εξω απο την κουβεντα τα περιφραστικα κοπλιμεντα τυπου: τα σπας, δεν υπαρχεις κ τετοια (τωρα ποια σπας, γιατι δεν υπαρχεις κλπ ειναι αλλο)

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Εχω απορια, το σφύριγμα σας αρεσει ή θεωρείται πολύ ρετρο; :ρ

Ίζι

Κυρά των Σκιών
να μου συγχωρέσετε τον Φρόιντ, αλλά αυτό με τον Μπατσινίλα δεν παίζει να κρύβει μια υπόνοια ομοφυλοφιλικής επιθυμίας;
Μόνο αυτό; Δεν έχεις ακούσει που λένε (απευθυνόμενοι σε κορίτσια) "Τι τσολιάς είσαι εσύ μωρό μου!" :))))

Εχω απορια, το σφύριγμα σας αρεσει ή θεωρείται πολύ ρετρο; :ρ
Σφυρίζεις και μετά της πετάς ένα "ζαχαροπλάστης ήταν ο μπαμπάκας σου;". Έπεσε, είναι σίγουρο :ρ

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
δεν το περίμενα, πάντως, πως θα έχετε όλες θετική άποψη για τις λέξεις από μουν...

δεν το περίμενα, πάντως, πως θα έχετε όλες θετική άποψη για τις λέξεις από μουν...
Εγώ δεν έχω και τόσο θετική άποψη... Και από σχετικές συζητήσεις που έχω κάνει με φίλους μου, τέτοιες λέξεις καθώς και εκφράσεις τύπου "ωραία γκόμενα" τις χρησιμοποιούν για κοπέλες που δεν τις θεωρούν κατάλληλες για σοβαρή σχέση (είτε λόγω ντυσίματος, είτε λόγω συμπεριφοράς). Αντιθέτως θα αντιμετωπίσουν με πολύ περισσότερο σεβασμό μια σοβαρή κοπέλα και δεν θα κάνουν τέτοιους χαρακτηρισμούς.

Από την άλλη έχω ακούσει (δεν ξέρω αν ειπώθηκε ήδη) το "σκυλί" για κοπέλα που έχει κάπως άγρια ομορφιά αν έχω καταλάβει καλά και το "κατσαρίδα" για τις άσχημες κοροϊδευτικά.

Τι βρήκα, τι βρήκα.
Ωραίο θέμα.

Τα κοπλιμέντα ή καλύτερα η τέχνη “καμάκι” είναι και θα είναι πάντα στην επιφάνεια. Αμήν.
Μην πούμε τα δεδομένα, πού, πώς, πότε, γιατί, το παιχνίδι είναι αυτό και δεν χάνεται, δεν αλλάζει, οι εποχές ναι, το κομπλιμέντο όχι. Να πω κι εγώ μερικά που άντεξαν σε χρόνο και εποχές, βέβαια σήμερα υπάρχουν και πολλά άλλα και μπήκαν δυναμικά, όμως δεν είμαι εκπρόσωπος των σημερινών νέων παικτών, έτσι δεν θα πω κάτι από τα φρέσκα.

Μερικά κλασικά (τα διάβασα και παραπάνω):

-Μωρό μου εσύ!
-Μωράκι μου!
-Τι μωρό είσαι εσύ;
-Τι κουκλάρα είσαι εσύ;
-Τι κουκλάκι είσαι εσύ;
-Θεά!
-Μανάρι μου!
-Μαναράκι μου εσύ!
-Μάνα μου!
-Παιδί μου!
-Παιδάκι μου!

Last edited by a moderator:
Κάπως σχετικό με το θέμα.

Μια λέξη, που σε συζητήσεις μεταξύ αντρών δεν είναι προσβλητική, ενώ έξω από εκεί είναι πολύ προσβλητική, είναι η λ. μουνί και μουνάκι (μπαρδόν).

Έτσι, σε ανδρική συζήτηση η φράση "είναι πολύ καλό μουνί" σημαίνει "είναι πολύ όμορφη γυναίκα", και παραδόξως, καθόλου υποτιμητικά.

Βέβαια, εάν τύχει και το ακούσει η γυναίκα, το παίρνει σαν κάτι πολύ προσβλητικό.
Αγαπητέ Φαροφύλακα συμφωνώ, δεν είναι προσβολή.