Κατερίνα Γκούνα : "Επιτέλους παντρεύομαι"

Λορένα

Πολεμίστρια του Φωτός

Τίτλος: Επιτέλους παντρεύομαι
Συγγραφέας: Κατερίνα Γκούνα
Εκδόσεις: Ωκεανίδα
Έτος έκδοσης: 2010
ISBN: 978-960-410-618-9
Σελίδες: 448

Το συγκεκριμενο βιβλιο ειχα σκοπο να του ριξω στα γρηγορα μια ματια, σιγουρη οτι και μια ματια, αρκετη του ειναι. Ομως.. μου αρεσε, και οι ματιες εγιναν πολλες. Ειπα.. να το διαβασω επιτοπου στο γρηγορο, οπως εχω κανει και αλλες φορες, αλλα η πωλητρια που με εβλεπε, μετα τα 5 λεπτα μου λεει : αφου σ'αρεσει γιατι δεν το παιρνεις; :)))) Και πραγματι μου αρεσε. Τοσο που ξεχασα να ειμαι διακριτικη στο διαβασμα (οπως συνηθιζω οταν διαβαζω κλεφτα :μαναι:). Ευτυχως.. μαζι με το βιβλιο μου εκανε δωρο και ενα ημερολογιο και ετσι δεν εκλαψα τα 15 ευρω που θεωρησα πως ηταν πολλα (για κλασσικα τα εδινα χωρις συζητηση).

Τεσπα.. το πηρα και δεν το μετανιωσα :)

Ηρωιδα ειναι μια 33χρονη κοπελα που μενει με τους γονεις της, διορισμενη καθηγητρια, ανετη οικονομικα, ομορφη, που μονο αγκαθι στην ζωη της ειναι η νυφη της (γυναικα του αδερφου της) αποφοιτη λυκειου που επιμενει να της πεταει φαρμακι πως αφου δεν παντρευτηκε, οτι και να κανει ειναι αχρηστο. Βλεπει την μανα της διπλα να δεχεται σιωπηλα την ταπεινωση της κορης της (αρα συμφωνει), και συνειδητοποιει πως δεν αντεχει πλεον να ειναι μονη της, καπου πρεπει να συμβιβαστει με τις επιταγες της κοινωνιας γι'αυτο... και αρχιζει μια απελπισμενη (αλλα απιστευτα κωμικη ετσι οπως περιγραφεται) αναζητηση γαμπρου.
(ολο αυτο στις πρωτες-πρωτες σελιδες, γιατι απο την συνεχεια θα αποκαλυψω ελαχιστα ;) :

Αυτο που αρεσει στην αναγνωστρια (γιατι αντρες δεν το κοβω να το διαβασουν) ειναι η απολυτη επιγνωση πως αυτο που κανει, το κανει με λαθος τροπο, αλλα αποφασισμενη να φερει ενα αποτελεσμα (κυριως για να "εκδικηθει" την νυφη της) αλλα και για να αποδειξει στους αλλους αλλα και στον εαυτο της οτι αξιζει, συνεχιζει... ακομη και αν πεφτει απο την μια γκαφα στην αλλη.
Οι δε αντρες που συναντα στο διαβα της, ειναι αντιπροσωπευτικα δειγματα καποιων αντρων που κυκλοφορουν σημερα, εκει.. εξω

Ο ειρωνικος και χιουμοριστικος τροπος που ειναι γραμμενο το συγκεκριμενο βιβλιο με εκαναν να ξεσπω σε γελια αμετρητες φορες και να μην θελω να το αφησω απο τα χερια μου μεχρι τελους. Δεν θυμαμαι αλλη φορα να εχω γελασει τοσο πολυ διαβαζοντας.
Διαβαζεται ευκολα.. το πολυ σε ενα απογευμα.

Παντως ειναι βιβλιο που δυσκολα θα το πιασω ξανα στα χερια μου (ισως.. αν θελησω ξαναγελασω παρα πολυ), αλλα του εκανα αποσβεση γιατι το εχω δανεισει σε πολλες φιλες μου (που το εδωσαν σε δικες τους) και ολες το λατρεψαν και γελασαν πολυ και αυτες.
Ειναι το βιβλιο που εχω δανεισει τις περισσοτερες φορες

Τελος... παραθετω το αισιοδοξο μηνυμα στο οπισθοφυλλο για οσους επιθυμουν να το διαβασουν

Γι’ αυτό σας λέω. Μη σκάτε αν δεν σας κάτσει ένας άντρας. Μη σκοτίζεστε αν σας παρατήσει η αγαπημένη σας. Έτσι είναι ο Έρωτας! Παλαβό πράγμα μερι­κές φορές. Σκέτος υδράργυρος. Εκεί που προσπαθείς να τον πιάσεις και λες: «Να, εδώ είναι, τον έχω κλεισμέ­νο στη χούφτα μου», τον βλέπεις ξαφνικά μακριά. Κι ούτε κατάλαβες πώς σου ξεγλίστρησε.
Παλαβό πράγμα ο Έρωτας. Εκεί που λες: «Πάει εγώ, τέρμα, για μένα δεν υπάρχει τίποτε πια», έρχεται και σε σηκώνει σαν ανεμοστρόβιλος και σου βάζει φτερά για να πετάς στον ουρανό.
Παλαβό πράγμα ο Έρωτας και υπέροχο συνάμα. Κι αν καμιά φορά αργεί, δεν χάθηκε κι ο κόσμος. Τις περισσότερες φορές είναι μακρύ το μονοπάτι της αγάπης. Το σίγουρο όμως είναι ότι θα σας βρει όπου και να ’σαστε.

Πολυ μ'αρεσουν τετοιου ειδους βιβλια, χαλαρωτικα και αστεια. Μαλλον θα το παρω, ειδικα αμα το βρω σε καλη τιμη, μεταχειρισμενο ή κατι τετοιο, γιατι μου χρειαζεται λιγη αισιοδοξια αυτο τον καιρο κ οχι κλαματα κ βαρια βιβλια.
Νομιζω σε παρομοιο υφος ειναι το "Μην πυροβολειτε τη νυφη" της Δημουλιδου, το "Ψωνιζω αρα υπαρχω" της Σοφι Κινσελλα, το "Ουυυ Μοιχευσεις!" της Μανανεδακη, μερικα απο αυτα που εχω διαβασει κ μου αρεσαν. :)

φανταζομαι το ταργκετ γκρουπ αυτων των βιβλιων ειναι γυναικες ανω των 30 για ευνοητους λογους.Οπως οι ερωτικες κομεντι που τις βλεπεις για να ξεχνας βιβλια τυπου "γελοιοι ερωτες " του Κουντερα που ειναι πολυ πιο κοντα στην αληθεια.

Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα!!!
Η Κατερίνα είναι λατρεμένη φίλη και συγγραφέας...το βιβλίο της όντως έχει να δώσει ένα τόνο αισιοδοξίας για να δεις με άλλο μάτι κάποιες καταστάσεις!!