Κατάθεσε την υπογραφή σου πριν... την χάσεις

Φαροφύλακας

Υποθετικός Σοφέρ
Προσωπικό λέσχης
Αφήνω για λίγο στην άκρη την υπογραφή από τον "Βασιλιά με τα Κίτρινα", που φόρεσα για χρόνια, για να φορέσω λίγο αγαπημένο Κάφκα. (Αν και μάλλον θα επιστρέψω, έπειτα.)

"Ah," she said, "to come is easy and takes hours; to go is different—and may take centuries."
Robert W. Chambers, The King in Yellow
 

Φαροφύλακας

Υποθετικός Σοφέρ
Προσωπικό λέσχης
Ας αφήσω και το Κάφκα:

»Gibs auf, gibs auf«, sagte er und wandte sich mit einem grossen Schwunge ab, so wie Leute, die mit ihrem Lachen allein sein wollen.
Franz Kafka

(«Παραιτήσου, παραιτήσου», μου είπε, και μ' ένα μεγάλο άλμα μου γύρισε την πλάτη, όπως οι άνθρωποι που θέλουν να είναι μόνοι με το γέλιο τους.)
 

Οδυσσεας Βεντρις

Όμορφο Νιάτο
Το να πέσεις δεν είναι τρομερό, το να μη θέλεις όμως να σηκωθείς είναι ολέθριο.
Βικτωρ Ουγκω

Ο υγιής άνθρωπος δεν βασανίζει τους άλλους. Γενικά είναι οι βασανισμένοι που εξελίσσονται σε βασανιστές.
 

Φαροφύλακας

Υποθετικός Σοφέρ
Προσωπικό λέσχης
Κοιτούσα τώρα την υπογραφή του Μπέιζιλ Γκραντ:

“Journalism largely consists in saying "Lord Jones is dead" to people who never knew Lord Jones was alive.” ― G.K. Chesterton


Είναι αλήθεια σε πολλές περιπτώσεις και μου φέρνει στο μυαλό τον θάνατο εκείνου του τραγουδιστή που λεγόταν Παντελίδης, τον οποίο μήτε ήξερα πως υπάρχει και ξάφνου ο (σίγουρα τραγικός, όπως κάθε θάνατος νέου ανθρώπου) θάνατος του προβαλόταν στην τηλεόραση υπερμεγεθυμένος, λες και σκοτώθηκε δεν ξέρω 'γώ ποιος, και κοιτούσα σαν χαζός προσπαθώντας να καταλάβω τί επεισόδιο έχασα σε αυτήν την χώρα.
 
Αυτό που έχασες εσύ τότε το έχασα εγώ χθες. Γενικά στο αυτοκίνητο μου αρέσει το ραδιόφωνο και γενικά το προτιμώ. Χθες το πρωί μόλις έβαλα μπρος ακούω να λένε για τον ίδιο τραγουδιστή ότι οι δικοί του πνιγμένοι στον καημό τους αγόρασαν ένα αστέρι στο όνομα του. Ομολογώ πως δεν κατάλαβα αμέσως και η πρώτη ρεαλιστική σκέψη ήταν πως βάλανε το όνομα του σ' εκείνο το δρόμο στην Αμερική με τους διασήμους. Υποθέτω τελικά πως η αλήθεια ήταν διαφορετική αφού μιλάγανε οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί για άδειες, τίτλους κλπ. Το ''κοιτούσα σα χαζός'' που γράφεις δεν φτάνει καν να περιγράψει. Ξέχασα να στρίψω για τη δουλειά μου.
 

Μεταλλαγμένη

Κοινωνός
Η προηγούμενη: '...δεν ήταν ένα πλάσμα, μια οντότητα ήταν μια πολιτεία...', από το Αβεσσαλώμ Αβεσσαλώμ!, του Φώκνερ.

Η τωρινή είναι από το Κουτσό, του Κορτάσαρ.
"Y que quiere decir vivir de otra manera? Quiza vivir absurdamente para acabar con el absurdo...". Σε ελεύθερη μετάφραση: "Τι σημαίνει να ζεις διαφορετικά? Ισως, το να ζεις παράλογα για να ξεμπερδεύεις με το παράλογο..."

Θα ταίριαζε σαν εισαγωγή στον Μύθο του Σίσυφου, του Καμύ!
 

Τσίου

Μύστης
Είχα το "Why does a death's head always grin?" που το είχα διαβάσει στο "The scarf" του Μπλοχ. Μου άρεσε πολύ και λυπάμαι που το αλλάζω :ωιμέ:
 

Τσίου

Μύστης
Είχα το: "This is Gina The Machina. I made it when I was younger. I think there is some good stuff in it—I don't fucking remember." που λέει ο Σαμ Σύλβια (Μάρκ Μάρον) στην σειρά Γκλόου, για μια παλιά του ταινία-μετά από πίεση της Ρουθ (Άλισον Μπρι).
 
Προς το παρον, δεν εχω σκοπο να την αλλαξω αλλα για παν ενδεχομενο... :)

If more people... valued home above gold... this world would be a merrier place... - Thorin Oakenshield (απο The Hobbit, στην ταινια το λεει σιγουρα, για το βιβλιο δεν θυμαμαι...)
 

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
Ιστορικό :p

Για αρκετό καιρό μέχρι και τον Μάιο περίπου, είχα την παρακάτω που αποδίδεται στον συγγραφέα Kurt Vonnegut :

To be is to do - Socrates
To do is to be - Sartre
Do Be Do Be Do - Sinatra
Από τότε ως σήμερα είχα την φράση: Quod ubique, quod semper, quod ab omnibus που την πρωτοδιάβασα στο βιβλίο "Κάτω από το ηφαίστειο".

Και την αντικαθιστώ με την θεωρία του χάους (που αναφέρει στον ποιητικό ορισμό της τα φτερά μιας πεταλούδας).
 
Top