Κατάθεσε την υπογραφή σου πριν... την χάσεις

Κι εγώ πρόσφατα καταχώρησα υπογραφή.Πρόκειται για μια ρήση του Μαχάτμα Γκάντι που με στιγμάτισε και αποτελεί πλέον κομμάτι της κοσμοθεωρίας μου!!

Πρώτα σε αγνοούν,
μετά σε κοροϊδεύουν,
μετά σε πολεμούν,
μετά τους νικάς

Πριν από καιρό είχα το «Είναι ο Κουασιμόδος, ο κωδωνοκρούστης της Νοτρ Νταμ!» και τώρα το "Ceci tuera cela. Le livre tuera l' edifice" (Αυτό θα σκοτώσει εκείνο, το βιβλίο θα σκοτώσει το οικοδόμημα) από το ίδιο μυθιστόρημα, μια φράση διφορούμενη που καταλήγει σε μια ολόκληρη θεωρία...

Τώρα βρήκα κι εγώ πως βάζουμε υπογραφή!
Έβαλα λοιπόν τους στίχους 19-20 από το άσμα 20 της Κόλασης του Δάντη, και σημαίνει:
« Έτσι ο Θεός το διάβασμα, αναγνώστη,/ να σου καρπίσει…».(έμμετρη μετάφραση Ν. Καζαντζάκη.)

Όταν οι συγγραφείς απευθύνονται στους αναγνώστες θα ‘θελα να μπορούσα να τους δώσω ένα φιλί!

Ορίστε, η πρώτη μου υπογραφή αντικαταστάθηκε σήμερα...

"Cambierebbero vita i santi, se sapessero che il paradiso non c'e'?"
"Θα άλλαζαν ζωή οι άγιοι, αν ήξεραν πως ο παράδεισος δεν υπάρχει;"
-La nuvola di smog, Italo Calvino

Διατσέντα

Λαίδη Βιβλιοδέτρα
Δράκε υπέροχη υπογραφή. Εγώ την ξέρω ως Αmor Vincit Omnia από τον Βιργίλιο. Αυτή και το Αμούρ ο ποταμός, Αμούρ ο έρως...του Ανδρέα Εμπειρίκου ήταν κάτι σαν κωδικές εκφράσεις αντί του σ’ αγαπώ, σε δημόσιους χώρους ανάμεσα σ’ εμένα και τον πρώην σύζυγό μου. Επίσης όταν επιβιώναμε από δύσκολες φάσεις μεταξύ μας ή και γενικότερα πάλι υπογράφαμε σημειώματα AVO ή λέγαμε AVO.

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Η προηγουμενη υπογραφη μου:

Imaynatan munanki chaynallatataq munasunki.
Μη ξεχασετε το n στο munanki :ρ

Ειναι μια Περουβιανη παροιμια στη γλωσσα Quechua, την οποια αγαπαω για διαφορους λογους, (ενας απο αυτους ειναι οτι ακουγεται ομορφα και εξωτικά) και ελπιζω καποτε να αξιωθω να μαθω. Σημαινει "οπως αγαπας τους αλλους θα σε αγαπουν κι αυτοι". Δεν ξερω αν συμφωνω με αυτο το αφελες αξιωμα, αλλα μου αρεσει το θετικο του μηνυμα.

Last edited:
Η προηγούμενή μου υπογραφή ήταν το "αργότερα", από το 1q84 του Μουρακάμι που έλεγε πόσο ανακουφιστική είναι αυτή η λέξη, όταν μερικές φορές την λες σα να ζεις στην αιωνιότητα (με πολύ δικά μου λόγια, βέβαια, ο Χαρούκι το είχε πει τέλεια, αλλά δεν βρίσκω το σημείο).

Η πρώτη μου υπογραφή ήταν μια φράση του Τσαρλς Μπουκόφσκι, που με εκφράζει "Μερικοί άνθρωποι δεν κάνουν ποτέ τρέλες. Τι τρομακτική πρέπει να είναι η ζωή που ζουν!"

Η δεύτερη έλεγε "Girls got balls. They're just a little higher up, that's all!" και την είπε η ροκ τραγουδίστρια Joan Jett. Την πάω την συγκεκριμένη γιατί είχε την μαγκιά να ακολουθήσει τα όνειρά της και να ενταχθεί σε ροκ συγκρότημα και μάλιστα σε ηλικία 15 ετών σε μια εποχή που το είδος μονοπωλούνταν από άνδρες.

Ήρθε ο καιρός και για μένα να καταθέσω την υπογραφή μου και να προχωρήσω στην επόμενη.

"...and smiles reined in and spirits dancing in private rapture..."
Είναι από το βιβλίο "Πειθώ" της Jane Austen, ένα από τα αγαπημένα μου. Η συγκεκριμένη φράση είναι μια πολύ όμορφη έκφραση της ευτυχίας δύο ανθρώπων ερωτευμένων...

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Το θυμάμαι αυτό το απόσπασμα Βου! Κορυφαίο!!!
(λέω για την καινούρια σου υπογραφή :)))) )

...il tempo e importante... Αυτή η έκφραση "ο χρόνος είναι σημαντικός" είναι για για μένα η ουσία της ζωής,της δικής μου,δεν το πήρα από κάπου ...απλά προσπαθώ να μη "χάνω" χρόνο!

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
God speed the time when every day
Shall be as Christmas Day.
Frederick Niven

Για τις γιορτες

Thrill me

Το άκουσα να το λέει κάποιος ήρωας στο σινεμά ή στην τηλεόραση, δεν θυμάμαι ποιος πότε που. Πρέπει να ήταν αστυνομικός ντετέκτιβ ή κάτι τέτοιο και αυτή τη φράση την έλεγε συνέχεια σε όποιον βοηθό του τον πλησίαζε για να του αναφέρει κάποια νέα θετική εξέλιξη στην εξιχνίαση κάποιου εγκλήματος. Του έλεγε δηλ. ο άλλος "έχω κάποιο νέο" και αυτός του έλεγε, λίγο επιθετικά, λίγο ειρωνικά, "thrill me", δηλ. συνάρπασέ με, εξέπληξέ με τις νέες πληροφορίες σου, για να δούμε τι έχεις να μου πεις κλπ.

Η δική μου πρόσληψη (και πρόκληση) είναι περίπου παρόμοια: συνάρπασέ με, εξέπληξέ με, εξίταρέ με με αυτά που θα γράψεις ή θα πεις.

Ψάχνοντας λίγο, βρήκα την ίδια φράση να εμφανίζεται και στο γλυκανάλατο σαχλοτραγουδάκι

Hold Me Thrill Me Kiss Me του Mel Carter

αυτό όμως δεν με πτοεί :))))

Ώρα για νέους ορίζοντες, έχω καταθέσει πινακίδες και το έσυρα στη μάντρα.

Chic-ω χόρεψε κουκλί μου, να σε δω να σε χαρώ (κινηματόγραφος «Άδωνις» - 3 έργα σεξ)

Βρε Στράτη, έχω απορία από τότε που πρωτοείδα την προηγούμενη υπογραφή. Αυτοί είναι όντως τίτλοι ταινιών από τον κινηματογράφο Αδωνι ή τους σκέφτηκες εσύ;;;

χοχο χο
@Μεταλλαγμένη, καλησπέρα.
Ναι, δικά μου τέκνα είναι. Μόνο το δικό μου υπέροχο μυαλό μπορεί να γεννήσει τέτοιο πλούτο. Έχω σπουδάσει στα καλύτερα χειροτεχνικά Ιδρύματα, άπειρες προβολές σοβαρών ταινιών, θάλασσες ολόκληρες από σπάνια τσάγια έδωσαν το κάτι παραπάνω, αμέτρητα σοβαρά έντυπα με πολλές εικόνες. Χρόνια και χρόνια είμαι ο πολυτιμότερος παίκτης.