Και το δώρο ήταν βιβλίο!

Τελικά αγόρασα άλλα 9 βιβλία.
1. Children of Time του Adrian Tchaikovsky
2. Conclave του Robert Harris
3. Someone we Know της Shari Lapena
4. Miracle Cure του Harlan Coben
5. Never Look Away του Linwood Barclay
6. The Double Eagle του James Twining
7. I Shall Wear the Midnight του Terry Pratchett
8. The Drawing of the Three (The Dark Tower 2) του Stephen King
9. Fracture της Karin Slaughter

Και ναι θα πεθάνω από την πείνα.
Όποιος/;α έχει την καλοσύνη μπορεί να μου στείλει κεφτεδάκια, πίτα ή έστω φασολάδα....

Κι εγώ πήρα σήμερα απρόσμενο βιβλιοδωράκι, χωρίς να έχω ούτε γιορτή ούτε γενέθλια και από άτομο άγνωστο, γνωστό από Ίντερνετ. Συγκινητικές στιγμές η γεναιοδωρία μεταξύ αγνώστων. Σ' ευχαριστώ πολύ Τσίου! :ευχαριστώ:

Πριν φύγει, για τις καλοκαιρινές, διακοπές ο πολύ αγαπημένος μου κουμπάρακος μου.
Με φωνάζει στο σπίτι του να πιούμε ένα '' απεριτιφ'' και ξαφνικά, έρχεται η '' μαγική τσάντα!''
Μέσα είχε το βιβλίο, ''Αναμνήσεις Από Το Σπίτι Των Πεθαμένων'' του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι.
(Δυστυχώς δεν έχω, προλάβει να το διαβάσω ακόμα.)

Η δωροεπιταγη από το αγαπημένο μου ζευγαρακι μπορεί να δόθηκε 7 μήνες μετά, αλλά συνοδεύτηκε από happy birthday στα ολλανδικά. Εφήμερο gezellig ❤. Μπήκα για Γ. Π. Σαββίδη και Ν. Λαπαθιώτη, και βγήκα με Ζαν Μπλοχ Μισέλ και Λαπαθιωτη (δεν είχε Σαββίδη).
-Ο Μάρτυρας
-Ο μυστηριώδης φίλος και άλλες ιστορίες.

Μου έκαναν δώρο Το Κόκκινο και το Μαύρο του Στανταλ
εκδ Πάπυρος
ενδιαφέρον φαίνεται,με ένα πρόχειρο ξεφύλλισμα μου θύμισε το Αισθηματική Αγωγή
για να δούμε αν θα μπορέσω να το στριμώξω κάπου

Η ανεψιά μου, μου πήρε τα παρακάτω...
Θα προσποιηθώ ότι το 3ο βιβλίο της σειράς δεν έχει αυτό το εξώφυλλο.
Τα περιμένω να έρθουν.
901

Τι καλά είναι όταν πας για ψώνια με τον μπαμπά.
Καλά σερφάραμε αυτή τη φορά... είχε και χρόνια να με πάρει δώρο
και μου είπε θα μου πάρει βιβλίο... (έπεσα από τα σύννεφα γιατί συνήθως με κράζει).
Οπότε έψαχνα κανένα 2ωρο, τον ζάλισα και γιατί δεν ήξερα πιο να διαλέξω... :χαχα:😇
κατέληξα με 6 βιβλία από την Πρωτοπορία:
Γυρίστε τον γαλαξία με ωτοστόπ του Ντάγκλας Άνταμς
Η ζωή, το σύμπαν και τα πάντα του Ντάγκλας Άνταμς
Κόκκινη ανατολή 2: Ο χρυσός γιος του Πιρς Μπράουν
Κόκκινη ανατολή 3: Το άστρο της αυγής του Πιρς Μπράουν
Ο δράκος της Πρέσπας 2: Κεχριμπαρένια Έρημος της Ιωάννα Μπουραζοπούλου
Πρώτος νόμος 2: Πριν την αγχόνη του Τζο Αμπερκρόμπι

Του έβαλα υποβρύχιο, του έκανα καφέ του έταξα πάπια για σήμερα και του υπενθύμισα ότι έχω γενέθλια σε ένα μήνα και είμαι ανοιχτή σε δώρα,
αλλά από τον ίδιο και όχι από τη μαμά, γιατί από τη μαμά το πιθανότερο είναι να καταλήξω με μισό βιβλίο 😁.

Μου πήρε και 2 βιβλία ο big brother
Εργοστάσιο Σφηκών του Ίαν Μπάνγκς
Η ιστορία του Χειρούργου του Τζ. Π. Ντίξον

Ο σύζυγος μετά από τόσα βιβλία δήλωσε απεργός σε αγορές. 😒😒

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑΑΑΑ ΠΑΙΔΙΑΑΑ

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Πολύ ωραίο δώρο.

Σχετικά με την γεωγραφία, να πω πως περισσότερο "μαθαίνεται" όταν βρίσκεται εντός πλαισίου.

Π.χ. μικρός είχα προσέξει πως η μητέρα μου είχε μια καλή αίσθηση παγκόσμιας γεωγραφίας κι ήταν επειδή είχε έντονη πολιτική άποψη και παρακολουθούσε διαχρονικά με ενδιαφέρον τις παγκόσμιες εξελίξεις (με τον Ψυχρό Πόλεμο κτλ.)

Ομοίως κι εγώ έπειτα, από ενδιαφέρον π.χ. για την Μέση Ανατολή, μέσα από ντοκιμαντέρ, ταινίες αλλά και π.χ. παρακολουθώντας στενά τον πόλεμο κατά του ISIS, έφτασα αναπόφευκτα να έχω μια αίσθηση γεωγραφίας για την περιοχή. Για να δώσω ένα απλό παράδειγμα, εάν ξέρω την πρωτεύουσα του Λιβάνου, δεν είναι επειδή την διάβασα και το αποστήθισα από κάποια λίστα, αλλά επειδή έχω μέσα στο μυαλό μου εικόνα της εισβολής του Ισραήλ στον Λίβανο, κατά της PLO και όλη την πορεία των αρμάτων μάχης προς την πρωτεύουσα. Αυτό μέσα από ντοκιμαντέρ αλλά και ταινίες όπως "Χορεύοντας με τον Μπασίρ" και "Lebanon" (2009). Και όταν μια φορά κάτι αποκτήσει υπόσταση μέσα στο μυαλό εντός κάποιου πλαισίου, είναι πιο εύκολο και να την κρατήσει. Και π.χ. όταν έγινε η έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού, τον Αύγουστο του 2020, είχα ένα πολύ ξεκάθαρο στίγμα πάνω στον χάρτη, πού συνέβη.

Αυτά εμπειρικά, σχετικά με την Γεωγραφία. :)

Ωραία λογική.

Η αλήθεια είναι ότι το κύριο πρόβλημα μου είναι να τον προσανατολισμό και όχι με τη γεωγραφία αυτή καθαυτή. Αν κάνω μερικούς κύκλους γύρω από τον εαυτό μου, θα βάλω GPS για να πάω σπίτι.. Καπως έτσι..

Σε μεγάλη κλίμακα δεν έχω θέμα

Αυτό που λέει ο @Φαροφύλακας ! Υπάρχει και κάτι ακόμα που βοηθάει να μαθαίνεις γεωγραφία - ειδικά τους "οπτικούς τύπους ανθρώπων". Να χαζεύεις χάρτες. Και φυσικά ο πιο ακράδαντα καλός, αλλά και ο πιο δύσκολος από κάθε άποψη, να ταξιδεύεις σε κάποιο μέρος. Για το συγκεκριμένο βιβλίο έχω ακούσει πάντως καλά λόγια @Ειφφελ

Εγώ φέτος εξηγήθηκα στους δικούς μου και για δώρο ζήτησα λεφτά, να πάρω ότι πραγματικά μου αρέσει. Φαίνεται ότι τους άρεσε η ιδέα μου γιατί θα βαρέθηκαν να βλέπουν τη ξινή μου φάτσα αλά Μπράτη όταν άνοιγα τα δώρα με τα υπέροχα πουλόβερ και γενικώς με τα εντελώς άσχετα με τη προσωπικότητά μου πράγματα που μου αγόραζαν.
Έτσι σήμερα, ανάμεσα σε κάτι ρούχα που πηρα, αγόρασα και το Power and Thrones του Dan Jones, The essential Jung :Selected Writings του Anthony Storr και το Seven Ages of Paris του Alistair Horne.