Και το δώρο ήταν βιβλίο!

Σαώρη

Θεραπεύτρια Μαγικών Πλασμάτων
Χαχαχαχα! Η εξής ατάκα είναι, έχεις τόσα δεν χρειάζεσαι και άλλα! :χαχα:

Γι' αυτό να αγαπάτε αυτούς που σας παίρνουν βιβλία ως δώρα! :))))
 
Το έχω μεγάλο παράπονο πως ελάχιστες φορές μου έχουν φέρει δώρο βιβλίο και από αυτές τις λίγες κανένα δεν έχει πετύχει τα αναγνώσματα που προτιμώ. Ευτυχώς υπάρχουν οι κάρτες αλλαγής! Εγώ πάντως όταν ξέρω ότι ένας φίλος/η διαβάζει έστω και λίγο, προτιμώ να πάρω βιβλίο παρά κάτι άλλο γιατί μου είναι και η πιο εύκολη λύση από το να ψάχνεις τι να πάρεις.
 

Σαώρη

Θεραπεύτρια Μαγικών Πλασμάτων
Σε νιώθω, Σαωρη! Κι εγώ το έχω μεγάλο καημό να πάρω δώρο βιβλίο από τους κοντινούς μου ανθρώπους. Συνέχεια ακούω το κλασικό " Μα ήδη έχεις τόσα πολλά! ".
Κάποια στιγμή, κάποιος θα τολμήσει και θα είναι μεγαλύτερη η χαρά και η έκπληξη, γιατί δεν είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοιες κινήσεις. :ματιά:
 
Το πρώτο βιβλίο που μου χαρίσανε, ήταν όταν είμουν παιδί του δημοτικού, και η φιλόλογος πρώτη μου ξαδέλφη, μου έφερε στην γιορτή μου το '' Δέκα μικροί νέγροι '' της Αγκάθα Κρίστι. Ήταν το πρώτο μου απόκτημα και το φυλάω μέχρι σήμερα, όπως ο ...Σκρουτζ φυλάει το πρώτο του χρυσό νόμισμα. Καπάκι μου έφερε στα γενέθλιά μου το '' Ο Χριστός ξανασταυρώνεται '' του Καζαντζάκη, το οποίο μου άρεσε πάρα πολύ, αλλά δεν το πολυκατάλαβα τότε. Ειδικά με το γιουσουφάκι, δεν μπορούσα να καταλάβω τι ρόλο έπαιζε στην αυλή του πασά...χε χε !
Η Βαγγελίτσα λοιπόν ξύπνησε μέσα μου το πάθος για το διάβασμα, και ομολογώ πως την ευγνωμονώ γι' αυτό, διότι μόνο καλά μου έχει επιφέρει το διάβασμα.
Στις μέρες μας η μόνη που μου φέρνει δώρο βιβλίο στην γιορτή μου, είναι η γυναίκα του κουνιάδου μου, που διαβάζει και η ίδια πολύ. Το κακό είναι πως μου φέρνει πάντα βιβλία του ΔΙΚΟΥ της γούστου, που έχουν σχέση με βαριά λογοτεχνία, ενώ τα δικά μου γούστα είναι διαφορετικά. Δεν με πειράζει όμως, γιατί πάντα χαίρομαι όταν μου χαρίζούν βιβλία και τα δώρα της μπατζανάκισσας ( πω ρε φίλε, τι λέξη...) μου, είναι πάντα αξιόλογα.
 
Σε νιώθω, Σαωρη! Κι εγώ το έχω μεγάλο καημό να πάρω δώρο βιβλίο από τους κοντινούς μου ανθρώπους. Συνέχεια ακούω το κλασικό " Μα ήδη έχεις τόσα πολλά! ".
Το ίδιο κι εδώ. Μόνο η κόρη μου μου παίρνει δώρο βιβλία. Με τα χρόνια εχω διαπιστώσει οτι οι πιρισσότεροι δεν παίρνουν δώρο βιβλίο, γιατί φοβούνται οτι θα διαλέξουν κάτι που δεν θα μου αρέσει. Και έτσι φέρνουν κάτι άλλο που, σχεδόν πάντοτε, δεν μου αρέσει ή είναι άχρηστο.
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Ιδέα: τρεις εβδομάδες πριν γιορτή/γενέθλια αρχίζεις να συζητάς έντονα δεξιά-αριστερά για πολύ συγκεκριμένους τίτλους που επιθυμείς διακαώς να διαβάσεις, αλλά δεν έχεις στα χέρια σου.
:μαναι:
 
Όταν ήμουν μικρή με ευχαριστούσε να μου κάνουν δώρα βιβλία σε γιορτή,γενέθλια. Πλέον δε θέλω γτ πολυ απλά δεν μου αρέσει να διαβάζω τα "εμπορικά βιβλία ή ευπωλητα" γτ θέλω πιο ψαγμένα βιβλία.Οπότε κανεις δε μπαίνει στο κόπο να μου κάνει δώρο ένα βιβλίο.. Παρά μόνο μια φίλη μου που είναι βιβλιόφιλος και ανταλλάσουμε βιβλία για δώρα .
 
Η Καλή νεράιδα των βιβλίων μου έφερε τα παρακάτω δώρα!

- Η γυναίκα με τα άσπρα - Γουίλκι Κόλλινς
- Πεζογραφήματα - Γιώργος Χειμωνάς
- Όλοι οι άνθρωποι του βασιλιά - Ρόμπερτ Πεν Γουόρεν
- Σκοτεινό νερό - Νίκολα Πουλιέζε

3/4 είναι τούβλα, οπότε κάποιο μήνυμα θέλει να μου περάσει αλλά δεν το πιάνω ακριβώς
(🤦‍♂️ )
 
Καλα, ρε Νικολα! Κοτζαμαν 50χρονος, ακομη η νονα σου σού φερνει λαμπάδα, δωρα, παπούτσια, τσουρεκι κι αυγό;
Θυμάμαι πριν μερικά χρόνια (6 νομίζω) μου είχες πει πως και η δική σου η νονά σου έφερνε τα ίδια μέχρι τα 50!
 
Ο ταχυδρόμος μου εφερε το 'Όσα χάσαμε στις φλόγες' της Μαριάνα Ενρίκες :γιούπι:
Το καλύτερο; ουτε γενεθλια ειχα, ουτε γιορτη, και ο ανθρωπος που μου το εστειλε, δεν με γνωριζει.
(Αν με γνωριζε, θα αλλαζε γνωμη :μουάχαχα: Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥΥΥ😍)
 
Ο ταχυδρόμος μου εφερε το 'Όσα χάσαμε στις φλόγες' της Μαριάνα Ενρίκες :γιούπι:
Το καλύτερο; ουτε γενεθλια ειχα, ουτε γιορτη, και ο ανθρωπος που μου το εστειλε, δεν με γνωριζει.
Αυτε οι δυο λέξεις, στην ιδια πρόταση, απο σενα, μου προκαλούν ένα λυγμ:ουχ:
 
@Διχασμένη, ειλικρινά, η γενναιοδωρία μεταξύ αγνώστων, είναι κάτι που εκτιμώ 💗.
@Έλλη Μ , κάθε φορά, μα κάθε φορά, που γράφω τη διευθυνσή μου, αυτο σκεφτομαι. Μέχρι και ο Τσίου έκανε το λαγωνικό στην υπόθεση, αλλά όπως φαίνεται το κράτησαν αντί να με ειδοποιήσουν 😭. Ενταξει, δικο μου λάθος, μου εγινε μάθημα.
 
Επειδή είμαι μακριά από το σπίτι και με έχει φάει η μοναξία και η βαρεμαρα, μου έκανα δώρο βιβλία.
Ελπίζω να μη συνεχίσει ο βιβλιοκαταναλωτισμός, γιατί θα μείνω χωρίς φράγκο και θα πρέπει να πάω εκκλησία για συσσίτιο...
1. Six of Crows της Leigh Bardugo
2. Crooked Kingdom της Leigh Bardugo
3. Library of Souls του Ransom Riggs
4. Άνθρωπος στον Άρη του Weir Andy
Τα δυο τελευταία τα πήρα μεταχειρισμένα.
 
Top