Και το δώρο ήταν βιβλίο!

Μικρη το βιβλιο ηταν το μονο δωρο που με εκανε πραγματικα ευτυχισμενη και παραμεριζα καθε ρουχο η παιχνιδι.Λατρευα βεβαια εικονογραφημενα βιβλια.

Σημερα πολυ σπανια μου δωριζουν βιβλιο ,δυστυχως.Απο την αλλη καλυτερα,που μου δωριζουν αλλα αξεσουαρ η ρουχα,αφου βιβλια ετσι κι αλλιως αγοραζω μπολικα απο μονη μου ΚΑΙ εγγυημενα του γουστου μου,αν κ τελευταια εχω γινει δυστροπη και ειμαι πολυ επιλεκτικη.Αν ενα βιβλιο δε με προσελκυσει σε σημειο να μου γινει εμμονη η επιθυμια να το διαβασω,δεν το αγοραζω-ακομη κι αν μου φανει ενδιαφερον,ακομη κι αν ειναι κλασσικο,best seller η προτεινομενο απο αξιολογους αναγνωστες με ποιοτικο γουστο κ βαθια γνωση του βιβλιου.

.Προφανως φταιει κ η οικονομικη κριση σε αυτο το δραστικο περιορισμο των βιβλιων που αγοραζω .Ετσι ουτε εγω δωριζω βιβλια -προτιμω πιο πρακτικα δωρα οπως ειδη ρουχισμου η μικρα κοσμηματα.

Επισης να αναφερω οτι ΔΕΝ αξιζει να αγοραζετε βιβλια απο συνοικιακα βιβλιοπωλεια η το public η τν Παπασωτηριου.Ειναι πανακριβα σε σχεση με ΠΟΛΙΤΕΙΑ,ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ κ καποιες προσφορες του ΙΑΝΟΥ...Εκει στην τιμη του ενος αγοραζεις δυο-τρια καλα.

Απο τα δε συνοικιακα βιβλιοπωλεια περναω μονο για...γραφικη υλη πλεον-τα εχουν πανακριβα στα ορια της "κλοπης"-συχνα δε σκονισμενα,τσαλακωμενα κ πολυκαιρισμενα στο ραφι,πραγμα που με εκνευριζει αφανταστα.

Είχα τη γιορτή μου πριν λίγες μέρες και μια πολύ στενή μου φίλη φρόντισε να μου κανει δώρο "πακέτο" ιαπωνικής λογοτεχνίας, στην οποία έχω εθιστεί τον τελευταίο καιρο! Έτσι απέκτησα τον Παράμεσο της Yoko Ogawa, το Κάπα του Akutagawa Ryunosuke και το Δίψα για έρωτα του Yukio Mishima.
Επίσης ο φίλος μου μού πήρε 3 τόμους της σειράς Loeb του Harvard με Λατίνους συγγραφείς, δεν ήθελα τίποτε περισσότερο!:γιούπι:

Είχα τα γενέθλιά μου τη Δευτέρα και ένας καλός φίλος μου έκανε δώρο "Το Σπίτι των Σκιών" της Χρυσηίδας Δημουλίδου μαζί με μία πρόσκληση για την παρουσίαση του βιβλίου, που θα πραγματοποιηθεί αύριο, εδώ στην Καβάλα! Τρελαίνομαι όταν μου δωρίζουν βιβλία! :τρέλα:

Ακόμα δε εχω καταλήξει αν μου αρεσε ή οχι αλλά νομιζω κι εγω πως πρεπει να του δώσεις μια ευκαιρία! Βέβαια αν δε σου αρέσει η αυτόματη γραφη σκέψου το.

Και εγώ πάντα εκτιμούσα ένα βιβλίο ως δώρο! Βέβαια μερικά δεν ταίριαζαν με τα γούστα μου αλλά ποτέ δεν έχω δυσαρεστηθεί. Βέβαια ένεκα του ονόματος είχα καταλήξει από δώρα με 4-5 εκδόσεις του "Μιχαήλ Στρογκώφ".

Μου έκαναν δώρο τον Αιώνιο Σύζυγο του Ντοστογιέφσκι, στις πολύ όμορφες εκδόσεις Ροές. Και είχα καιρο να διαβάσω κάτι δικό του :)

kαι το δωρο ήταν βιβλίο! και μου ήρθε σήμερα το πρωι ο Κλωντ Αννε και το μαγερλιγκ, δν ήξερα τιποτα για το βιβλίο πριν:ευχαριστώ:! πόσο καιρό είχα να πάρω δώρο βιβλίο και τα αλλα δηλ. τα ζητησα και τα πήρα δωρο:)))από φιλη που δεν πολυδιαβάζει και τα τρώγανε οι αράχνες!

καλά πολλά βιβλια δωρα αυτόν τον καιρό, σήμερα μου ήρθε το όνομα του ρόδου! η Κάθριν της Ωστεν και ένα υπέροχο του Μπέλ, τι να πω, ενα μεγάλο ευχαριστω!:γιούπι:

Σήμερα είχαμε ένα ριγιούνιον με κλήρωση δώρων και αγόρασα τη "Μικρά Αγγλία" μια και είναι επίκαιρο λόγω της ταινίας του Π. Βούλγαρη.

Είχα μια αγωνία μήπως πέσει στα 2 αγόρια της παρέας οπότε θα πήγαινε άπατο :)))) αλλά ευτυχώς έπεσε σε κορίτσι που διαβάζει ... Ουφ!

Οι γονείς μου που έκαναν δώρο τη Χριστουγεννιάτικη Ιστορία του Ντίκενς και το διαβάζω απο χθες το βράδυ .Απόλαυση :γιούπι:

Ο καλός μου χθες μου έκανε έκπληξη και μου έφερε την τριλογία του Άρχοντα των δαχτυλιδιών :γιούπι:

Τρελαίνομαι να μου κάνουν δώρο βιβλία!Ακόμα κι αν δεν είναι του γούστου μου με την πρώτη ματιά, σίγουρα θα κάνω μια προσπάθεια να το διαβάσω,πιθανόν να ανακαλύψω κάτι καινούριο που θα μου αρέσει ή θα ξέρω ποιον συγγραφέα να αποφύγω στο μέλλον,οπότε χαμένη δε θα βγω. :P

Συμφωνω Ονειροπαγιδα.Και εγώ της ίδιας άποψης είμαι.
Αν και συνηθως οι δικοί μου άνθρωποι για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο μου δίνουν δωροεπιταγες από γνωστό βιβλιοπωλείο.
Το χθεσινό μου δωράκι πάντως ήταν 5 βιβλια δερματόδετα κλασικής λογοτεχνίας:O εραστης της λαιδης Τσατερλι,Ανεμοδαρμενα υψη,Η παγαγια των παρισιων,Μεγαλες προσδοκιες και Εγκλημα και τιμωρια. Σχεδόν όλα τα είχα βέβαια αλλά δεν με χάλασαν καθόλου!!

Να πω κ δω πως το ταιρι μου ηταν ο αδαμαντιος κ η φρονηση κ πηρα δωρακι το " νυχτερινο τρενο για τη λισαβονα" του πασκαλ μερσιε

Επισης ενα απ'τα καλυτερα δωρα που πηρα. Ντεμιαν - εσσε & ναρκισσος κ χρυσοστομος - εσσε. Κατασταση εσσε κοινως

Έλαβα ως δώρο από την Ακτίς, τις δολοφονίες της οδού Μοργκ του Πόε, από την Έμιλυ την Εκδρομή της Μπεηνμπριτζ και από την Ανδρομάχη, που ήταν και το ταίρι μου, Του έρωτα και της σκιάς της Αλιέντε :ευχαριστώ::)))
Δεν έχω κανένα από αυτά και ανυπομονώ να τα διαβάσω!!

Φέτος στις γιορτές έκανα δώρο σε συγγενείς και φίλους, 7 βιβλία στο σύνολο. πέρυσι είχα φτάσει στα 12 δώρα που έδωσα.. φέτος και πέρυσι δεν πήρα ούτε ένα! :ωιμέ:

Εμένα τα χριστούγεννα μου πήραν δώρο οι γονείς μου το "Η γλώσσα, τα λάθη και τα πάθη" του Γιάννη Η. Χάρη. Και φυσικά τρελάθηκα απ' την χαρά μου (αφού εγώ τους είχα πει να μου το πάρουνε.. :)))))
Είναι πάρα πολύ ωραίο, σε κάποιον το είχε προτείνει ο Γλωσσολάγνος εδώ στην λέσχη, οπότε τον ευχαριστώ, γιατί έτσι το έμαθα.

Σήμερα έλαβα τα εξής δωράκια:Η Σπαρτιάτισσα-Rodriguez Cristina
και Ο κανόνας των τεσσάρων-Ίαν Κάλντγουελ, Ντάστιν Τόμασον