Κάτι αντίστοιχο της " Παγωμένης πριγκίπισσας" της Camilla Lackberg?

Σελός

Όμορφο Νιάτο
Εξαιρετικό δείγμα αστ.λογοτεχνίας απο την χώρα του Βορρά. αμέσως μετά στην προτίμηση από τον sting Larson ....
Καποια άλλη ισάξια πρόταση ?
 
Last edited by a moderator:
ο Jo Nesbo (Νορβηγός) είναι στα πάνω του τελευταία. Ο Άρνε Νταλ (Σουηδός), επίσης, έχει λάβει καλά σχόλια από τον ίδιο τον Π. Μάρκαρη.

(πες μας και ένα-δυο πράγματα για το βιβλίο που αναφέρεις)
 
Last edited:

Διας

Κοινωνός
Μόλις τελείωσα το "Λαρς Κέπλερ - Ο Υπνωτιστής" επίσης σουηδικό (θα γίνει και ταινία).
Έχει λάβει πάρα πολλές καλές κριτικές, αλλά εγώ προσωπικά το περίμενα ποιο ανατρεπτικό και ποιο περίπλοκο, το περίμενα κάτι σαν το Old Boy σε συνδυασμό με το inception αλλά τλκ αποδείχτηκε ότι είναι κάτω από τις προσδοκίες μου.
Παρόλα αυτά έχει αρκετά καλή πλοκή, οπότε θα μπορούσες να του δώσεις μια ευκαιρία.

Ο βιβλιοπώλης μου είπε ότι Η παγωμένη πριγκίπισσα είναι πάρα πολύ καλό οπότε είναι το επόμενο στην λίστα μου (τώρα είμαι στο Χίλντα Παπαδημητρίου - Για μια χούφτα βινύλια)
 

Σελός

Όμορφο Νιάτο
σε σχέση με την τριλογία του Στιγκ Λάρσον(!!!!!) το βρίσκω υποδεέστερο , αλλά με κράτησε σε εγρήγορση για την συνέχειά του και αυτό το εκτίμησα.
αυτά που αναφέρεις δεν τα έχω υπόψη . εαν θέλεις βοηθησέ με.

για τον Nesbo εχω υπόψη ,αλλά για τον Νταλ θα το ερευνήσω.
Στην Π.Πριγκίπισσα ο χρόνος και η πλοκή ( ομοιότητες σκανδιναυικές..) σε έχουν σε εγρήγορση αν και ενίοτε η πλοκή δεν είναι τόσο περίτεχνη όσο ελπίζεις .
 
Last edited by a moderator:

Σελός

Όμορφο Νιάτο
το inception δεν με εντυπωσίασε , για τα αλλα θα δοκιμάσω..και επανέρχομαι!
 

Διας

Κοινωνός
μόλις τελείωσα την παγωμένη πριγκίπισσα. Καλή πλοκή αλλά πολύ μικρή ανάπτυξη χαρακτήρων, ειδικά αυτών που εμπλέκονται στην υπόθεση. Για να μην αφήσει να καταλάβεις ποιος και τι, δεν αναλύει τους χαρακτήρες, σε δυο αράδες δεν μπορείς να εξηγήσεις έναν χαρακτήρα.
 

Βιργινια

Όμορφο Νιάτο
Οι χαρακτήρες στην Παγωμένη Πριγκίπισσα πράγματι δεν έχουν βάθος.Εγώ πριν από λίγο καιρό διάβασα τα Ματωμένα Ιχνη του Μάνκελ.Τώρα ετοιμάζομαι να διαβάσω το Πριν πέσει η παγωνιά.Το έχει διαβάσει κανείς για να μου πει τη γνώμη του;
 
Μόλις τελείωσα τον " Ιεροκήρυκα " της Camilla LAckberg. Έχω διαβάσει και την " Παγωμένη Πριγκίπισσα ". Πρόκειται για μέτρια έργα. Καλούτσικη πλοκή όμως λίγο τραβηγμένη από τα μαλλιά και στα δύο. Οι χαρακτήρες ρηχοί. Δεν μπορώ να πω ότι θα τα προτείνω όπως και των άλλων σκανδιναυών που τα έχω διαβάσει, Αρνε Νταλ, Τζο Νεσμπο. Στινγκ Λάρσον δεν νομίζω ότι διάβασα. Πεστε μου ένα έργο του. Συνεχίζω να είμαι οπαδός του Ίαν Ράνκιν. Πολύ καλό αστυνομικό με κοινωνικές προεκτάσεις, καλή δομή στην υπόθεση και στη δόμηση των χαρακτήρων η " Τριλογία της Μασαλίας " του Ζαν-Κλωντ Ιζζό. Τώρα αρχίζω να διαβάζω του ίδιου τους " Βατσιμανήδες της Μασαλίας ". Αυτό δεν είναι αστυνομικό.
 
Top