Ιστορία του Ευρωπαϊκού Πνεύματος στο Βήμα

Το Βήμα ξεκινάει αυτή την Κυριακή 7/10 μία σειρά με τίτλο "Ιστορία του Ευρωπαϊκού Πνεύματος", του Παναγιώτη Κανελλόπουλου
https://www.tovima.gr/2018/10/01/culture/me-to-vima-tis-kyriakis-istoria-tou-eyropaikou-pneymatos-tou-p-kanellopoulou-sigkmount-froynt-kai-vhmagazino/

Έψαξα λίγο περί τίνος πρόκειται, και από ότι κατάλαβα πρέπει να είχε ξανακυκλοφορήσει με το Βήμα το 2010. Δεν μπόρεσα όμως να βρω κριτικές, και οι ελάχιστες βαθμολογίες βγάζουν περίπου 3/5 μ.ό. Επίσης δεν έχω καταλάβει πόσοι τόμοι θα είναι, αφού έχω δει να αναφέρεται και ως 12 και ως 22 τόμοι.
Έχει κανείς καμιά περαιτέρω πληροφορία ή κριτική για τη συγκεκριμένη σειρά?
 
Έχεις δίκιο , η σειρά αυτή είχε ξανακυκλοφορήσει στο παρελθόν , την έχω σχεδόν ολόκληρη την σειρά και είναι περίπου 22- 23 τόμους. Ενδιαφέρον κείμενο του Κανελλόπουλου , σίγουρα για αυτούς που τους ενδιαφέρει η ιστορία του πολιτισμού , είναι μια ενδιαφέρουσα σειρά. Εκδοτικά είναι μια πολύ καλή προσπάθεια που έκανε παλαιότερα το βήμα με σκληρό εξώφυλλο και προστατευτικό κάλυμμα , αλλά το χαρτί είναι χαμηλής ποιότητας (απορώ αν είναι απόθεμα που πιθανόν έχουν στις αποθήκες τους , σε τί κατάσταση θα είναι οι σελίδες - κιτρινισμένες κτλπ). Για όσους δεν πρόλαβαν να την αγοράσουν στο παρελθόν απο τα bazaar του Βήματος με 1 ευρώ , είναι μια καλή ευκαιρία να την αποκτήσουν ή να συμπληρώσουν τόμους που τους έλειπαν .
 
Ok, ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Οπότε ουσιαστικά θα πάρει μισό χρόνο περίπου να ολοκληρωθεί, και θα έχει και κάποιο κόστος (λογικό για 22 τόμους). Είναι επένδυση δηλαδή, αν την ξεκινήσεις.
 
Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω αν αυτή η σειρά έχει βγεί σε άλλες εκδόσεις.... Δηλ αξίζει κάποιος να το αγοράσει απο την εφημερίδα;
 
Για το αν έχει βγει σε άλλες εκδόσεις δεν ξέρω, πάντως στο βιντεο-παρουσίαση λέει ότι δεν κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία (αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να υπάρχει εξαντλημένη παλιά έκδοση)

Πάντως τους έστειλα email ρωτώντας για τους τόμους και μου απάντησαν το εξής: "Σχετικά με το ερώτημά σας, να σας ενημερώσουμε ότι κατ'αρχήν θα προσφέρουμε 4 τόμους, που αποτελούν την πρώτη ενότητα από το Βυζάντιο μέχρι την Αναγέννηση. Για τη συνέχεια του έργου δεν είμαστε σε θέση αυτή τη στιγμή να σας πούμε με ασφάλεια, διότι δεν έχει ολοκληρωθεί ο προγραμματισμός."

Που σημαίνει ότι θα πάρει πάρα πολύ καιρό να ολοκληρωθεί η σειρά, αν ολοκληρωθεί ποτέ. Αυτό λίγο με ανησυχεί. (αλλά έχω στείλει απάντηση ρωτώντας αν υπάρχει περίπτωση να μην την ολοκληρώσουν καθόλου)
 
Νομίζω οτι θα θέλουν να δούν πρώτα πως θα πάνε οι πωλήσεις... όπως είχε γίνει και με την "η Ιστορία της Φιλοσοφίας" του Umberto Eco. Στο τέλος πρόσθεσαν και άλλους τόμους.
Το θέμα είναι οτι αυξάνονται τα αδιάβαστα... και δεν ψήνομαι καθόλου να προσθέσω άλλα 22 βιβλιαράκια στα αδιάβαστα...
 
Με τον Eco το έκαναν με πολύ παράξενο τρόπο, γιατί έβγαλαν τα 12 από τα 15 μαζί, και μετά περίμεναν για τα τελευταία 3... Αυτό με 4 από 22 αρχικά ακούγεται πιο λογικό αν θέλουν να τεστάρουν τις πωλήσεις.
 
Νομίζω ότι η πρώτη έκδοση βγήκε από τις Εκδόσεις Γιαλλέλη αλλά λογικά θα είναι πιο εύκολο να την βρει κανείς στα παλαιοβιβλιοπωλεία.
 
Top