Η θεία (σύγκρυο) Ελλη προτείνει

Φαροφύλακας

Υποθετικός Σοφέρ
Προσωπικό λέσχης
Όχι, εντάξει. Μου αρέσει πολύ η κανέλα, οπότε μισό κιλό είναι εντάξει. Να φτουρίσει.

Κεϋλανέζα βάλε παραπάνω. Ας πούμε 60 κιλά, αναλόγως και το ύψος. :))))
 
Να βάζεις Κανέλα Κεΰλάνης.
Η άλλη είναι υποκατάστατο και περιέχει καρκινογόνες ενώσεις πχ κουμαρίνη! :))))
Μήηηπως εχεις πρόταση με ονομασία προέλευσης και για καπνιστή πάπρικα; Γιατι εγώ ετσι τρώω το γιαούρτι.

Χθες, σε μια πολύ ομορφη κάβα, κι ενω εχει ξεκινησει ενα μινi σεμιναριο αναφορικά με το ροζέ κρασί, η συζήτηση, ως συνήθως, οδηγηθηκε στις μπύρες και μου πρότειναν, αφού ο νεαρός μου πηρε συνεντευξη για τις μπύρες που προτιμώ, αυτή. Πολύ έντονη και φρουτώδης γευση, αρκετά δυνατή, με επιγευση sinecod.:))))
 
Δεν γράφεις καλύτερα μια συνταγή για φακές;;:θρρ:
Μπορεί εσύ να ειρωνεύεσαι, αλλά εγώ πάντα σοβαρολογω, όταν μιλάω για φακές. Οπότε δώσε βαση:
Για αρχη, θα πας να αγοράσεις φακές.
Θα παρεις τις κλασικές (ψιλές), θα παρεις τις μαυρες (μπελούγκα), θα πάρεις και τις πορτοκαλί.
Όταν πας σπίτι, πιες κατι γιατι θα εχεις ιδρώσει με τόσα ψωνια και πανε στην κουζίνα, στάσου μπροστά από την κουζίνα κι αναψε 3 μάτια (για να εξοικονομήσεις χρονο), τοποθέτησε ισαριθμες κατσαρόλες με νερό, και βαλτο να βραζει.
Εν τω μεταξυ, εχεις συνειδητοποιήσει πως δεν εχεις ψωνισει τα υπόλοιπα υλικά (πού εχεις το μυαλό σου, όταν πας σ/μ; ) οπότε ειτε θα κάνεις το παρακάτω βήμα είτε θα το αφησεις για μετα, αφου εχεις επιστρεψει από το σ/μ, έχοντας στις σακούλες τα παρακάτω:
Δυοσμο και μαϊντανό
Κρεμμυδακια φρέσκα
Τοματινια βελανιδια ή ντοματα κλασικη. Firm
Πορτοκάλια 2-3
Λεμονι
Μουσταρδα
Λαδι μην παρεις, εχεις.
Πέστροφα καπνιστη, όχι κονσέρβα. Σε ψυγειο θα τη βρεις. (Όχι στο δικό σου, στο ψυγειο του σ/μ)
Θα βράσεις τις φακές όσο θες. Εγω θελω λίγο. Οι μαυρες θελουν περισσότερο χρόνο. Οι πορτοκαλί, τον λιγότερο. Γνωμη μου είναι να μην βρασουν σε δυνατη θερμοκρασία γιατι σκάνε. Εγω τις προτιμώ ολοκληρες, τελος πάντων.
Αν φτιαξεις πολλές (να φτουρίσουν :))))) κι εισαι ψυχαναγκα σαν μια γνωστή μου, βαλε τις υπόλοιπες σε διαφορετικα μπολακια. Ιδανικά, βρες μπολάκια στο αντιστοιχο χρώμα των φακών. (!!)

Τα υπόλοιπα:
Σε καρέ ντομάτες, μόνο τη σαρκα.
Ψιλοψιλοψιλοκομμένα τα μυρωδικά.
Ψιλοκομμένο το κρεμμύδι.
Πορτοκάλι φιλετο. Αν δεν ξερεις τι είναι αυτό, ψαξε στο you tube να δεις πώς να το κανεις εύκολα. Ουσιαστικά, οι φετες του πορτοκαλιου, χωρις περιβλημα και κουκούτσια. Εγω κατά βαση θελω 4 πορτοκάλια για να παρω καμια 10ρια φετες. Γκουφυ.
Λοιπόν, και τωρα η ώρα της συνθεσης:
Παρε μια ωραια σαλατιέρα, όχι πολύ ψηλη, ούτε πολύ φαρδια. Μιαν ωραια. Βαλε μεσα όσα υλικα θες, ανακάτεψε τα κι από πάνω πέτα ταχα μου δηθεν τυχαια, τα φιλέτα του πορτοκαλιου και τα κομμάτια της πέστροφας.
Παρε ένα βαζακι, ριξε μεσα λαδι, αλάτι, λεμονι, μουσταρδα (εγω προσθετω και χυμο πορτοκαλιου), κουνα το καλά και ριξε το πανω στη σαλάτα.

Όχι, δεν μπορείς να βαλεις κατι ακόμη. :όχιόχι:
Όχι, μην αντικαταστησεις κατι με κάτι άλλο, ετσι είναι η συνταγή κι αμα σου αρεσει.:όχισουλέω:


:σαςευχαριστώ:
 
@Έλλη Μ
Ευχαριστώ για τη συνταγή θεία Έλλη!:αγκαλιά:

Παρ' όλα αυτά έχω κάποιες απορίες!

- Με χύτρα δε θα ήταν πιο γρήγορη ή διαδικασία και λιγότερα τα σκεύη;; (για πλύσιμο)
- Τις φακές δε θα την ξεδιαλέξω;;
- Αναλογίες φακής / νερού;
- Τοματίνια ή ντοματίνια;;
- Στα κρεμμυδάκια βάζω και το πράσινο και άσπρο μέρος τους;

Κατά τα άλλα φαίνεται νοστιμότατη η συνταγή και μόλις την πετύχω θα ανεβάσω φώτο εδώ στο νήμα της Θείας Έλλης.

Μου έφυγες ο καφές από το στόμα με Ζήκο και φακές.

Μα που έχω τ μυαλό μου;;

Α ναι! Και :φιλί:
 
Είναι γένος θηλυκού, άρα δεν θα μου αντισταθεί!!:φιρουλί::φιρουλί:
Αυτο απο πού το τσιμπησες; Απο κεινα τα ημερολογια τοίχου που καθε μερα κρυβει ενα γνωμικο στην πισω σελιδα ή απο κεινα τα πλεχτα τυπου "Καλημερα!" που κρεμαν στους τοιχους;;
ΕπιτΎχια ατακα, κατευθειαν απο τη δεκαετια του '80.
Του περασμενου αιωνα :))))
.
 
Top