Η θεία (σύγκρυο) Ελλη προτείνει

Βράζεις τις φακές, τα κρεμμύδια, το σκόρδο κλπ και σερβίρεις σε άλλο πιάτο τα οσπρια + λαχανικά και σε κανάτα το ζουμι! 🤦‍♂️

Νικόλα, το σούρωμα υγρου στοιχειου δεν ειναι αποδόμηση. Ειναι σούρωμα υγρου στοιχείου.
Δε θα με μπουρδουκλώσεις, επειδη αποφασισες να σερβίρεις εναλλακτικά, λες κι εισαι ο Κοντιζας...

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Νομίζω πως αν έπρεπε, σώνει και καλά, να αποδομήσω μία σούπα, επειδή για παράδειγμα, οι Ναζί μου βάλαν το πιστόλι στον κρόταφο, τότε το πρώτο που θα έκανα θα ήταν να αφαιρέσω το νερό. Από εκεί και πέρα θα βρισκόταν ο δρόμος. Όχι;

Κάνω συμπαράσταση στη σύζυγο.. Και ζηλεύω (καλοπροαιρετα) που θηλάζουν οι γυναίκες. Είναι απίστευτο πόσο αναπτύσσει τη σχέση της γυναίκας με το παιδί. Εγώ πρέπει να τραγουδάω και να παίζω όλη την ώρα για να κερδίσω μερικά χαμόγελα
Λογικό. Εκείνη προσφέρει το βασικό: φαϊ. Εσύ προσφέρεις διασκέδαση. Ρίξε μια ματιά στην πυραμίδα του Μασλοου...

To λοιπόν, Βαγγυ, οι πρώτες ειχαν σιγουρα μελι, ταχινι, κουβερτουΛα, ξηρους καρπούς, βρώμη, λιγα δημητριακά και κάτι αποξηραμενο, σταφιδα; cranberries; Δεν θυμάμαι, μαλλον το δευτερο θα ειχα επιλέξει. Η λογική ειναι αναμειξη των υγρων στοιχείων και ενσωματωση των στερεων, και μετά πατικωμα (επαγγελματικό) σε κάποια επιφανεια, ταψι κλπ, ωστε όλο αυτό το πράγμα να γινει σαν πίτα. Παιζει να ειχα ψησει λίγο τη βρώμη, ετσι για το καλο. Δεν θυμάμαι ποσότητες, αλλά νομίζω οτι ειναι και λιγο σχετικό αυτό.

Οι δευτερες, είχαν βρωμη, μέλι, σιγουρα κολοκυθοηλιοσπορους + κουκουνάρι (ναι, νομιζω κατι τετοια ειχα βαλει γιατι μονο σε μενα αρεσαν τελικά), φουντούκια ή ο, τι ειχα εκεινη την ώρα.

Τις τρίτες που εφτιαξα δεν τις πολυθυμάμαι, αλλα ειχαν βρωμη (:))))) και μπανανα; κάτι τετοιο. Δεν θυμαμαι τί αλλο ειχα ριξει μέσα, ειχα αρχισει να κουράζομαι κιολας, καταλαβαινεις...

Μα έκανες και πολλές παραλλαγές. Ήθελες να τους ευχαριστήσεις όλους απ' ότι κατάλαβα; :ρ ωραία, άρα από ζάχαρη τίποτα ε, την παίρνει τη γλυκά από το μέλι.

Φαροφύλακας

Προσωπικό λέσχης
Λοιπόν, ο θείος (σύγκρυο) Δημήτρης, σας προτείνει.

Αυτές τις μέρες με πεθαίνει (δηλ. πραγματικά, κλείνω τα μάτια και δακρύζω από γαστρονομική ηδονή) με το εξής:

• καθαρίζω ένα ρόδι
  • ρίχνω τα σπόρια σε ένα κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • ρίχνω μέσα κομματάκια αποξηραμένη μπανάνα
  • ανακατεύω καλά και πασπαλίζω με κανέλα
αγάπη... έρωτας... πόθος... πάθος

όπως όταν διαβάζεις Ντοστογιέφσκη κι έχεις αυτήν την βαθιά στεναχώρια που κάθε υπέροχο κεφάλαιο που τελειώνεις σε φέρνει πιο κοντά στο τέλος αυτής της θείας εμπειρίας...

@Φαροφύλακας μαζί σου! Αξίζει 101% το μαζοχιστικό ξεσπόριασμα ροδιού - αποζημιώνει πλήρως και υπογραμμίζει ότι τα απλά και φυσικά πράγματα μπορεί να κρύβουν ηδονές ανώτερες από τις πιο περίτεχνες συνταγές ζαχαροπλαστικής!

Φαροφύλακας

Προσωπικό λέσχης
ω ναι.. το έκρυψα πόση ώρα το ξεσποριάζω το χαμένο. Βλέπω ένα-δυο ντοκιμαντέρ για τους Κονκισταδόρες, κι ένα για τον Λαφουαζιέ.

Δήθεν έχει κόλπα για εύκολο καθάρισμα. Πιο εύκολα παίζω γιουκαλίλι γυρνώντας χούλα-χουπ ενώ απαγγέλω μελωδικά τον περιοδικό πίνακα των στοιχείων.

Τα κόλπα για εύκολο καθάρισμα του ροδιού είναι σαν τα βιβλία για πετυχημένο μεγάλωμα των παιδιών. Πολύ καλά στη θεωρία, αλλά δεν δουλεύουν στην πράξη (κάτι βαρέματα με το κουτάλι, κάτι χαράγματα με το μαχαίρι- το ρόδι όχι τα παιδιά).

θειε Δημήτρη, η περιγραφή σου ειναι εξόχως λογοτεχνική, μην πω και λυρική όμως το ξεσπόριασμα του ροδιού ειναι ακόμη χειρότερο κι εκνευριστικότερο του να απλώνεις ενα πλυντηριο (8κιλης χωρητικότητας) με κάλτσες. :))))

Γελάω δυνατα:))))

Σε φανταζομαι μπροστα σε μια κεϋλανεζα και σε μια κανελα (κεύλανης) και να αναρωτιεσαι:
"Βρε ποια να διαλεξω; Ποια να ταιριάζει καλυτερα με ροδι, γιαουρτι κι αποξηραμενη μπανανα; :χμ:"

Βεβαια, καθε διλημμα θα εξαφανιζοταν, αν την κεϋλανεζα την ελεγαν Κανελα. :)))):)))):)))):)))):))))

Εχ.. τώρα θα έχω να κυνηγώ κι αυτό. Αυθεντική κεϋλανέζα. Κανέλα, τέλος πάντων...
Φάρε μη ακούς την @Έλλη Μ.:θρρ:
Όταν θα βρεθούμε από κοντά θα σου φέρω εγώ αυθεντική κευλανέζικη μισό κιλό!!!:σαςευχαριστώ: