Η ζωή (μας) την εποχή του Κορωνοϊού

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
@Ιπποπόταμος, αυτό είναι προετοιμασία για την καραντίνα! Ευτυχώς που έτυχε και προμηθεύτηκα βιβλία λίγες μέρες πριν και γλύτωσα την ουρά. Είχα ακουστική μαρτυρία για το φαινόμενο, από μια πελάτισσα στο dvd ( ; ) κλαμπ που πήγα να αφήσω κάτι ταινίες.

Εν όψει της καραντίνας, σκεφτόμουν μήπως δω την πολύωρη ταινία Satantango, αλλά μια κόπια που έχω μου κόλαγε. Τους ρώτησα απλά αν την είχαν για να την νοικιάσω μετά γιατί μένω μακριά και μου είπαν να την πάρω και να την επιστρέψω όταν μπορέσω. :αγκαλιά:
Υπέροχο μαγαζί, επαγγελματίες (πρόσφατα έψαξαν και μου βρήκαν τις ταινίες που βασίστηκαν σε βιβλία του Α. Ταμπούκι: "Έτσι ισχυρίστηκε ο Περέιρα" και "Ρέκβιεμ, μια παραίσθηση"), και άνθρωποι μαζί!
 

Σαώρη

Θεραπεύτρια Μαγικών Πλασμάτων
Πες τα, @Ιαβερης, ξαφνιάστηκα δυσάρεστα όταν από άτομα της οικογένειας και μη, είδα διάφορες δημοσιεύσεις στα κοινωνικά δίκτυα. Πετάγονταν στην αρχική και λέω δεν μπορεί να είναι τόσο παράλογοι; Πώς στο διάολο φτάνουν σ' αυτά τα συμπεράσματα, με τι λογική;
 
Άσχετο, το θυμήθηκα επειδή τον είδα τώρα στην φωτογραφια του Ιπποπόταμου. Είχα βουρκώσει όταν είδα αυτόν τον κύριο να μοιράζεται το ψωμί που έτρωγε με περιστεράκια (φαντάζομαι, όλοι νιώθουμε την διαφορά "έχω και μοιράζομαι" και του "στερούμαι για να μοιραστώ"). Θέλω να ελπίζω ότι με τόση ουρά έξω από βιβλιοπωλείο, θα τον προσέγγισαν πολλοί για να αγοράσουν χαρτομάντηλα (ή στυλό)... Κάνει και κρύο, αντί να ρουφάμε μυτούλες, καλύτερα να τις σκουπίζουμε.
 
Εγώ εξάλλου έχω ιδρυματοποιηθεί χρόνια τώρα -όπως και άλλα μέλη από όσο είδα- οπότε ούτε την πρώτη καραντίνα την κατάλαβα, ούτε και τώρα τη 2η. Αυτό που με στενοχωρεί είναι η αύξηση των ανέργων και πόσοι συνάνθρωποί μας δε θα έχουν να φάνε επειδή δε θα δουλεύουν. Δεν έχουν όλοι δικά τους σπίτια, δε μένουν όλοι με τους γονείς τους, ούτε έχουν κομπόδεμα και μπορεί να μένει ολόκληρη οικογένεια σε σπίτι 40 τμ.
 
Last edited:
Η μη υιοθέτηση κοινής γραμμής από την ιατρική κοινότητα αλλά κυρίως ο καταιγισμός της πληροφορίας του φόβου είναι που τρέφουν τις θεωρίες συνομωσίας και όσοι είναι λίγο επιρρεπείς εύκολα τις πιστεύουν..
Όλο αυτό το πανηγύρι που έχει στηθεί από τα κανάλια και τον πανικό που σπέρνουν λειτουργεί αντίστροφα για κάποιους...
Κάποιοι άλλοι θα καταλήξουν στο ψυχίατρο
Και κάποιοι ψύχραιμοι θα προσαρμοστούν και θα συνεχίσουν να ζουν φυσιολογικά.

Η ενημέρωση είναι για τα πανηγύρια.
 
Η μη υιοθέτηση κοινής γραμμής από την ιατρική κοινότητα αλλά κυρίως ο καταιγισμός της πληροφορίας του φόβου είναι που τρέφουν τις θεωρίες συνωμοσίας και όσοι είναι λίγο επιρρεπείς εύκολα τις πιστεύουν..
Ναι, την ενημέρωση της επιστημονικής κοινότητας περίμεναν οι ψεκασμένοι για να αρχίσουν τις συνωμοσίες και τις ασυναρτησίες τους:τσκτσκ:. Όταν το βίντεο του ανισόρροπου του Πετράκου έχει 20.000 κοινοποιήσεις δεν μας φταίει κανένας.
Επίσης ο συνωμοσιολόγος τέτοιες ευκαιρίες ψάχνει ανεξαρτήτως τι κάνουν τα ΜΜΕ και η επιστημονική κοινότητα.
 
Last edited:
Παράγγειλα βιβλία, ήρθε η παραγγελία... τα βιβλία είναι λάθος! Θα επιστρέψω τα βιβλία ή θα τα στείλω απευθείας στον σωστό παραλήπτη. Είμαι θετικός στον Κορωνοϊό! Ωραίο μπέρδεμα.
 

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Θελω να ρωτησω κατι απο απορια, χωρις η ερωτηση να αποτελει καποιο σχολιο, κριση ή οτιδηποτε αλλο.

Γινεται λογος για τις εθελοντριες νοσοκομες που εθελοντικα πανε να βοηθησουν τη δυσκολη κατασταση στη Θεσσαλονικη.

"Εθελοντριες" σημαινει οτι θα προσφερουν αμισθί, ή λεγονται εθελοντριες επειδη απο δικη τους επιλογη (=εθελοντικα) ανταποκριθηκαν στο προαιρετικο και πολυ απαιτητικο καλεσμα, αλλα παιρνοντας μισθο;
 
Θελω να ρωτησω κατι απο απορια, χωρις η ερωτηση να αποτελει καποιο σχολιο, κριση ή οτιδηποτε αλλο.

Γινεται λογος για τις εθελοντριες νοσοκομες που εθελοντικα πανε να βοηθησουν τη δυσκολη κατασταση στη Θεσσαλονικη.

"Εθελοντριες" σημαινει οτι θα προσφερουν αμισθί, ή λεγονται εθελοντριες επειδη απο δικη τους επιλογη (=εθελοντικα) ανταποκριθηκαν στο προαιρετικο και πολυ απαιτητικο καλεσμα, αλλα παιρνοντας μισθο;
Ο εθελοντισμός είναι στο ότι θα αφήσουν πίσω την οικογένεια τους για να εργαστούν σε μια άλλη πόλη. Αυτό και μόνο αρκεί για να τις πεις εθελοντριες.Τα γράφω εκ πείρας..
 
Last edited:
Αναρωτιέμαι αν κάποιος από εμάς τους κοινούς θνητούς έχει βγει από τον εαυτό του, να κοιτάξει τον πλανήτη από ψηλά , κατανοήσει τη θέση της ανθρώπινης ύπαρξης ,το ρόλο που προορίζεται να παίξει,νοερά πάντα. Και αντί αυτου του ρόλου τι έχει πράξει.Ίσως τότε κατανοήσουμε ότι ο Κορωναίος είναι το λιγότερο που θα μπορούσε ο άνθρωπος να υποστεί...
 

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
Δεν είμαι σίγουρη αν κατάλαβα με ποιο τρόπο εννοείς ότι πληρώνει ο άνθρωπος για τις πράξεις του, ως μια θεία δίκη, ή ως αποτέλεσμα των ενεργειών του. Όπως κι αν έχει, θυμήθηκα την παρακάτω γελοιογραφία:



Είναι μεγάλη κουβέντα αυτό το θέμα, αλλά γενικά, παρόλο το πρόσωπο που έχουμε δείξει καθόλη την διάρκεια της Ιστορίας, προτιμώ να τρέφω μέσα μου ελπίδα..
 
Όπως κι αν έχει, θυμήθηκα την παρακάτω γελοιογραφία
Για να μη μου ανεβαίνει όλο το αίμα στο κεφάλι, σκέφτομαι αυτό. Δυστυχώς δεν πιάνει πάντα
Σχετικό άσχετο, η μάσκα με έχει βοηθήσει στην ιγμορίτιδα. πάνε οι καθημερινοί πονοκέφαλοι του χειμώνα. Καλύπτει και το μεγαλύτερο μέρος του προσώπου, οπότε θα την κρατήσω για πάντα :ωραίος:
 
Η ουρά στην Πολιτεία θα ήταν μικρότερη αν κάποιοι πελάτες δεν βολτάριζαν άσκοπα μέσα στο κατάστημα, σε φάση "γύρω γύρω πανδημία, και στη μέση κανένας περιορισμός στον αριθμό των πελατών". Δεν είναι τα 15+ λεπτά που περίμενα, είμαι πολύ υπομονετική σε τέτοιες καταστάσεις, αλλά να έχει φτάσει η ουρά πιο κάτω από το σουβλατζίδικο, και οι άλλοι μέσα να κάθονται ένα τέταρτο, να πιάνουν το ένα βιβλίο, να αφήνουν το άλλο, να συζητούν με τον διπλανό τους, και ξανά μανά να ανοίγουν το βιβλίο, να το κλείνουν, να πιάνουν άλλο (τους κάρφωνα από την τζαμαρία), σα να μην εξαρτάται η αναμονή μας από την παραμονή τους, είναι αναισθησία και για τους εργαζόμενους και για τους άλλους πελάτες. Ένας άλλος κόντευε να διαβάσει όλο το βιβλίο, κάθε φορά που γυρνούσα η μόνη αλλαγή πάνω του ήταν που στήριζε το βάρος σε άλλο πόδι (όπως εγώ όσο περίμενα--ευτυχώς που τον είδα να τσιμπάει το βιβλίο που διάβαζε. Άξιζε γι' αυτόν η αναμονή). Δεν λέω ότι πρέπει να πας με χαρτάκι, μην πας όμως χωρίς να ξέρεις τι θέλεις (να αγοράσεις). Ας περάσει αυτό το χάλι, και μπέκα μέσα για βόλτα.
 
Ποιος είναι ο ελάχιστος αριθμός ατόμων που μπορούν να μπουν σε ένα βιβλιοπωλείο; Στην Αγγλία πάντως στα Waterstones, όπου πήγα τις προάλλες, γινότανε της τρελής. Ήμασταν σαν τις σαρδέλες εκεί μέσα, ευτυχώς εγώ ήξερα τι ήθελα και ακόμα καλύτερα ήξερα σε ποιο ράφι θα το βρω οπότε σε 10 λεπτά ξεμπέρδεψα.
 
Top