Η ζωή (μας) την εποχή του Κορωνοϊού

Τσίου

Μύστης
Σας ακούω, αλλά και εμένα αν με συγκρίνετε με την Αθηνά Μερτύρη, δεν είμαι άσχημη, όμορφη είμαι :)))) & *φατσάκι που βάζει κραγιόν*
 

Φαροφύλακας

Υποθετικός Σοφέρ
Προσωπικό λέσχης
Εφόσον κράτησες τις γόπες από την συνάντηση, αυτήν την ανάρτηση οφείλεις να την κρατήσεις! :))))
 

Νιικος

Κοινωνός
Σχετικά με τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη χθες έχω δυο σχόλια
αρχικά ο κύριος που μιλάει στο βίντεο και εξηγεί τι συνέβη δεν ήταν αυτόπτης μάρτυρας,όπως αρχικά υπέθεσα,αλλά είναι πολιτικός
της περιοχής

λέει λοιπόν ότι η αστυνομία έκανε ένα τυπικό έλεγχο για τους κανόνες μετακίνησης σε μια οικογένεια και ενώ έψαχναν τις ταυτότητες τους μια αυτόκλητη ομάδα συγκροτήθηκε και υπέδειξε στην αστυνομία του τι να κάνει
-κουτσαβακισμός δηλαδή-

Επίσης υπάρχει ένα βίντεο όπου αστυνομικοί και πολίτες βρίσκονται τετ α τετ και λένε σε κάποιον:
"Εσύ συλλαμβάνεσαι",αυτός αντιστέκεται και προχωρούν σε σύλληψη.
 

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
Αν είναι κάποιος αυτόπτης μάρτυρας, δεν μπορεί να είναι και πολιτικός της περιοχής; Οι δύο αυτές ιδιότητες είναι ασυμβίβαστες μεταξύ τους και αναιρεί η μία την άλλη;

Όπως και να έχει, μπορείτε να ενημερωθείτε καλύτερα από την αφήγηση της κάτοικου της περιοχής που ήταν με την οικογένειά της στην πλατεία με όλα τα απαραίτητα, όταν πήγαν να τους γράψουν πρόστιμο.
 

Φαροφύλακας

Υποθετικός Σοφέρ
Προσωπικό λέσχης
Τσίουυυυυυυ, εννοούσα πως αν μπαίνεις στον κόπο να κρατάς τα σκουπίδια, οφείλεις να κρατάς και τα καλά.
 

Τσίου

Μύστης
Εσύ τώρα μου φαίνεται είπες κάτι βαθύ αλλά... Επειδή σου χρωστάω και ένα κέρασμα (δεν ξεχνώ) αν θυμόμαστε τη συνομιλία μέχρι τότε, θα το συζητήσουμε. Στα σίγουρα είναι η μπύρα και το κάδρο :ματιά:
 

Νιικος

Κοινωνός
Εικόνες ντροπής και βαρβαρότητας στην Αθήνα σήμερα
εικόνες για γέλια και για κλάματα χθες στο Σύνταγμα με πολιτικές διαδηλώσεις με πρόσχημα την ημέρα της γυναίκας

την στιγμή που πολλές περιοχές μπαίνουν σε σκληρό(τερο) lock down

προσωπικά έχω χάσει την εμπιστοσύνη μου στο κράτος και τους συμπολίτες μου
 

Φαροφύλακας

Υποθετικός Σοφέρ
Προσωπικό λέσχης
Αυτά ήταν όντως στο πλαίσιο της Ημέρας της Γυναίκας; Ναι, μοιάζει κάποιος με άσχετη πολιτική ατζέντα να οργάνωσε το καλλιτεχνικό δρώμενο και φρόντισε και να το πάρει και με την κάμερα.

Εντωμεταξύ έχει πλάκα η κοντούλα (αλλά και οι άλλες αριστερά) που όλο τα μπερδεύει και όλο κοιτάει το χαρτί που της δώσανε, εντωμεταξύ δυο ατάκες είναι όλο κι όλο. :))))
 

Λήδα

Κοινωνός
Για πιο θέμα ακριβώς τραγουδάνε/φωνάζουν αυτές οι γυναίκες; Φεμινιστική διοργάνωση πάντως δεν φαίνεται να είναιι.
Ασε που εν μέσω πανδημίας αυτά δεν θα έπρεπε να συμβαίνουν.
 

Φαροφύλακας

Υποθετικός Σοφέρ
Προσωπικό λέσχης
Λένε "Σύνορα-σύνορα-σύνορα..... Στον φράχτη του Έβρου, στον πάτο του Αιγαίου, χτίζεται η ασφάλεια του κάθε Ευρωπαίου." (Μέσα από την ευρωπαϊκή τους ασφάλεια.)

Το σύνθημα εννοεί πως δεν πρέπει να υπάρχει φράχτης στον Έβρο και φύλαξη των συνόρων ώστε όποιος θέλει να μπαίνει στην χώρα χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του. Είναι καθαρά αριστερής πνοής και θυμίζει αρκετά την πολιτική του Σύριζα και ως κυβέρνηση.

Κοιτώντας την εικόνα, το δρώμενο, μοιάζει πως οργανώθηκε από λίγα άτομα. Π.χ. η ψηλή άμασκη κοπέλα μοιάζει να είναι στο κόλπο. Οι περισσότερες δεν είναι. Φαίνεται από το χαρτάκι που κρατάνε και το συμβουλεύονται συνεχώς ενώ είναι έξω από τον (τόσο απλό) ρυθμό. Κάποιος τους μοίρασε τα χαρτάκια τί θα λένε, ε, και το λένε. :ρ

Γενικά, εβρισκόμενη μέσα στην ομάδα σου, βλέπεις ένα δρώμενο με μουσική και κίνηση και πηδάς μέσα χωρίς πολλή σκέψη.
 
Last edited:

ΚρίτωνΓ

Κοινωνός
Φεμινιστική διοργάνωση πάντως δεν φαίνεται να είναιι.
@Λήδα Μια συγκέντρωση με εκατοντάδες γυναίκες μόνο (εντάξει υπάρχει και ο μοναδικός τύπος με το καπελάκι) τι σου μοιάζει; Πως θα έπρεπε να είναι;
Για πιο θέμα ακριβώς τραγουδάνε/φωνάζουν αυτές οι γυναίκες;
Αν κατάλαβα καλά για ανοιχτά σύνορα και για να μην κρατάμε εδώ "φυλακισμένους" τους οικονομικούς μετανάστες / πρόσφυγες που φτάνουν με τις καραβιές.
Ασε που εν μέσω πανδημίας αυτά δεν θα έπρεπε να συμβαίνουν.
Γιατί το λες αυτό; Επιτρέπεται να βγαίνουμε όλοι μαζί συμπούρμπουλοι βόλτα σε πάρκα και πλατείες, να κάνουμε συγκεντρώσεις και πορείες για άλλα φλέγοντα και δεν επιτρέπεται να γιορτάσουμε όλοι μαζί την ημέρα της γυναίκας με μια ειρηνική πορεία; Αντιφεμινίστρια σε κόβω!
Όπως έχω πει υπάρχει μόνο η ευθύνη του κράτους, της κυβέρνησης, των θεσμών (σαφώς και ΠΡΕΠΕΙ να υπάρχει) αλλά καμία δική μας για τίποτε. Και εάν δεν φτάνουν οι ΜΕΘ γιατί δεν υπάρχουν 2 εκατομμύρια (μία για κάθε έναν που θα ασθενήσει), φταίει φυσικά ΜΟΝΟ το κράτος.
 

Λήδα

Κοινωνός
Τη βολτα στις πλατείες και τα πάρκα (αυτά τα λιγοστά που υπάρχουν) την καταλαβαίνω. Αν κρίνω απο τους συγγενείς και φίλους στην Ελλάδα, έχουν αλλοφρονήσει οι ανθρωποι κλεισμένοι όλοι μαζι τόσους μήνες στα διαμερίσματα. Και τα παιδιά πρέπει να βγούν λιγο εξω. Δεν φτάνει που εχουν χασει τη σχολική χρονιά, εχουν απομονωθεί κιόλας. Αυτου του ειδους τις άσκοπες συγκεντώσεις δεν καταλαβαίνω.

Είναι καθαρά αριστερής πνοής και θυμίζει αρκετά την πολιτική του Σύριζα κα
Λείπω 20+ χρόνα απο την Ελλαδα, αλλά πάντα ετσι γινόταν. Η κάθε αντιπολίτευση βγάζει τους δικούς της στο δρόμο και κλεινει το κέντρο της Αθήνας για ψήλου πήδημα. Απλα το στυλ και εχει αλλάξει.
 

Φαροφύλακας

Υποθετικός Σοφέρ
Προσωπικό λέσχης
Πωπω, κι αυτό πολιτικό και στην ιδια αριστερή ατζέντα ("καταληψεις εκκενώνουν")

Και με τα ίδια χαρτάκια αλλά εδώ δικαιολογουνται. Εχει πολλά λόγια :))))
 
Top