Η Τεχνητή Νοημοσύνη γράφει λογοτεχνία και φτιάχνει τέχνη

Με τις ατομικές τα πάμε καλά ως τώρα επειδή δεν μπορεί να έχει πρόσβαση ο καθένας. Με την τεχνική νοημοσύνη όμως αυτό αλλάζει, φοβάμαι μόνο να σκεφτώ τις επιπτώσεις.
 
Και σίγουρα δεν είναι παιχνίδι όπως πολύ πιστεύουν ούτε απλώς ένα εργαλείο για να βγάλουμε εύκολο χρήμα, δυστυχώς δεν σκεφτόμαστε μακροπροθεσμα
 
Η ΤΝ είναι μια νέα τεχνολογία - το αν θα γίνει καλή ή κακή χρήση της τελικά εξαρτάται από πολλά πράγματα και συνθήκες. Ας μη γινόμαστε Λουδίτες ή νεολουδίτες.
Στο κάτω κάτω η τεχνολογία είναι εδώ για να μας λύσει προβλήματα που δεν θα είχαμε χωρίς αυτή :τρέλα:
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Είναι πράγματι εκπληκτικό που υπάρχει μια μηχανή με νοημοσύνη αλλά χωρίς συνείδηση.
Παρεμπιπτόντως, αυτό είναι για την ώρα. Είναι πολύ πιθανό πως η ΤΝ θα αποκτήσει κανονική συνείδηση. Προσωπικά, πιστεύω πως θα αποκτήσει καί συναισθήματα. Μάλλον περισσότερα και πολυπλοκότερα από τα δικά μας. (Κατά μιαν εκδοχή, πιο ανεπτυγμένα).

Το μόνο λογικό, στο μυαλό μου, είναι να μας ξεπεράσει σε όλα. Και φυσικά και αποτελεί τα πάντα, από ευκαιρία και εργαλείο μέχρι κίνδυνο για την ανθρωπότητα.
 

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Για όποιον ενδιαφέρεται πραγματοποιείται το διεθνές επιστημονικό συνέδριο με τον τίτλο: «Eco-Ευ ζην: Τεχνητή Νοημοσύνη, Τεχνοηθική και Νέοι» στην Κωνσταντινούπολη στις 20 και 21 Δεκεμβρίου 2024, το οποίο διοργανώθηκε από το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, το ΔΠΜΣ Ζώα: Ηθική, Δίκαιο, Ευζωία και το ΠΜΣ Φιλοσοφία του Τμήματος Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ.
Το συνέδριο μπορείτε να το παρακολουθήσετε ζωντανά εδώ*, ή να το δείτε μαγνητοσκοπημένο, υπάρχει ήδη η σημερινή μέρα με τις αρχικές ομιλίες.
(*Ώρα έναρξης συνεδρίου στην Κων/πολη 09:00, ώρα Ελλάδος 08:00)
14841485
14861487
1488
 

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Ναι καταλαβαίνω πως το εννοείς, αλλά πιστεύω ότι θα ακουστούν ενδιαφέρουσες απόψεις από όλους και ιδιαίτερα από τους αρκετά περισσότερους επιστήμονες / καθηγητές πανεπιστημίου.
 
Top