Αυτό το έργο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί πραγματεία, συλλογή δοκιμίων, δεν γνωρίζω ακριβώς. Αυτό που έχω δει ως τώρα είναι μια συλλογή σκέψεων επάνω σε πολλά και διαφορετικά θέματα. Οι καταγραφές έχουν μεγάλο εύρος, από το 1941 ως το 2003, δεν φέρουν χρονολογική σήμανση παρά μόνο κάποιον αριθμό. Δεν γνωρίζω αν αυτός ο αύξων αριθμός συμπίπτει και με χρονολογική σειρά. Από όσο έχω διαβάσει, τα κείμενα αυτά είναι ανεξάρτητα το ένα από το άλλο κ έτσι δεν έχουν ανάγκη να γνωρίζουμε το πότε γράφτηκαν.
Ως τώρα μου έχει κάνει εντύπωση ο τρόπος σκέψης του συγγραφέα καθώς και το μεγάλο εύρος της θεματολογίας του. Σχολιάζει μεγάλο αριθμό ελλήνων και ξένων λογοτεχνών και ποιητών. Υπάρχει κατάλογος 15 σελίδων με τα ονόματά τους στο τέλος του βιβλίου. Επίσης στο τέλος του βιβλίου θα βρείτε παράρτημα με τις μεταφράσεις όλων των αποσπασμάτων που σχολιάζονται στο έργο, καθώς και σημείωμα του επιμελητή της έκδοσης Σταύρου Ζουμπουλάκη.
Ως τώρα μου έχει κάνει εντύπωση ο τρόπος σκέψης του συγγραφέα καθώς και το μεγάλο εύρος της θεματολογίας του. Σχολιάζει μεγάλο αριθμό ελλήνων και ξένων λογοτεχνών και ποιητών. Υπάρχει κατάλογος 15 σελίδων με τα ονόματά τους στο τέλος του βιβλίου. Επίσης στο τέλος του βιβλίου θα βρείτε παράρτημα με τις μεταφράσεις όλων των αποσπασμάτων που σχολιάζονται στο έργο, καθώς και σημείωμα του επιμελητή της έκδοσης Σταύρου Ζουμπουλάκη.