Εσύ πόσα αδιάβαστα έχεις;

Παλιοτερα ειχα το πολυ 10 αδιαβαστα στην βιβλιοθηκη μου αλλα σιγα σιγα ανεβαινουν.Εχω μερικα απο καθε ειδος που μου αρεσει ωστε να μπορω να διαλεγω οτι θελω...βεβαια καποιο σου μπαινει στο ματι καθε τοσο και αγοραζω και αλλα αντι να διαβασω απο τα υπαρχοντα...τωρα ειναι στα 33!(εφαρμογη στο κινητο με ολα τα βιβλια περασμενα και με κατηγοριες ακομα και read/unread εχει. φοβερο!!! :) )

Κατ' αρχάς, προνοούμε (και με τον πληθυντικό, αναφέρομαι σε μενα -ειμαι ευγενης!- για να μη σας τσουβαλιαζω και εσας στο επόμενο μισό της, εκτός παρενθέσεως, δυσοίωνης πρότασης) σε περιπτωση χρεωκοπίας, μείωσης μισθου, απόλυσης, απόλυσης και, ας μην παραλείψω το ενδεχόμενο της απόλυσης!

τι ευχαριστο προβλημα ομως τα αδιαβαστα.. εχω ο ψυχανωμαλος τα βλεπω και τα χαιρομαι...

πες οτι μια στιγμη μενω στην γη ο μοναδικος επιζησαντας ... θα εχω πολυ πραμα να διαβασω σκεφτομαι.:))

η εστω οτι αποκοβομαι μια μερα απο την κοινωνια και γινομαι ερημιτης...:χαχαχα:

(τι μπορει να κατεβασει η φαντασια του καθενος ετσι;;;)

Τα αδιάβαστα που έχω και είναι τακτοποιημένα σε λίστες: 1500 (πάνω κάτω). Αν υπολογίσω στο περίπου τα σκόρπια στο τάμπλετ, άντε να φτάνουν τα 1600-1650.

Last edited:

Καλικάντζαρος

Δαγεροτύπης
Τσιου διαβασα το τελευταιο μηνυμα σου 5 φορες για να το σκαμπασω!
Εχεις πανω κατω 1500 αδιαβαστα βιβλια;;;
Αν εχεις 1500 αδιαβαστα,ποσα εχεις διαβασμενα;
Εγω συνηθως εχω ενα ή δυο που τα "κραταω" για το χειμωνα και νιωθω ενοχες και απο πανω!!

:χαχαχα: Άσε, Καλικάντζαρε. Ζω ένα δράμα! Εκεί που είμαι μείον 2 βιβλία, φορτώνονται άλλα 5!
Λοιπόν, μαζί Αστερίξ, Λούκυ Λουκ και κάτι παιδικά, ο αριθμός διαβασμένων είναι: 547.
(Αν σου πω ότι το δικό σου σύστημα είναι καλύτερο, θα με πιστέψεις; )

Καλικάντζαρος

Δαγεροτύπης
Τσιου θα σε πιστεψω! :P
To χω ξαναπει,ειμαι πιο ρομαντικος στην επιλογη βιβλιου!

Θα σου πω τον τροπο!

Με σαουντρακ αυτο το κομματι..

[video=youtube;k1-TrAvp_xs]https://www.youtube.com/watch?v=k1-TrAvp_xs[/video]

Ερχονται εκεινες οι κρυες νυχτες του χειμωνα που καθομαι μπροστα στο αναμμενο τζακι,βλεποντας τις σπιθες που πεταει το βρεγμενο ξυλο οξιας,σα καποιες μαγικες νεραιδες να στησανε χορο..και σκεφτομαι πως ημουν καλος νοικοκυρης και την προηγουμενη χρονια... εχοντας κανει σωστες επιλογες,διαβαζοντας τα βιβλια που ηθελα.. αλλα εχω αφησει ενα βιβλιο.

Ενα μονο.

Καθε χρονο.

Αυτο που εβαλα στοργικα στη βιβλιοθηκη τον περασμενο ιουλιο,με τη ζεστη, γιατι η σοφια μου εκρινε πως δεν ειναι τοσο αναλαφρο να το διαβασω κατω απο τις ανθισμενες συκιες και το μεθυστικο κελαηδημα της κουρουνας.
Φετος εχω φυλαξει ενα βιβλιου του Ζοζε Σαραμαγκου,το Περι Φωτισεως.
Καθε φορα που διαβαζω την τελευταια σελιδα και κλεινω το βιβλιο,με συνεπαιρνουν διαφορα συναισθηματα..μια μικρη νοσταλγια,μια χαρα και μια λυπη ταυτοχρονα αλλα αν τα βαλουμε στη ζυγαρια της καρδουλας μας το προσημο θα ειναι παντα θετικο!
Μου αρεσει να μενω με αυτη τη γλυκα για λιγες ωρες,ισως και για μια δυο μερες!
Ποτε δεν εχω κατσει χωρις να εχω καποιο βιβλιο να με περιμενει να το διαβασω,αν θυμαμαι καλα παρα τους 33εις χειμωνες μου η μεγαλυτερη περιοδο που περασα χωρις να διαβαζω καποιο συγκεκριμενο βιβλιο ηταν 5 μερες.

Οποτε αφου τελειωσω το βιβλιο μου..συνηθως βραδυ,το πρωι μολις ανοιξω τα ματια μου, σηκωθω μεσα απο τα ζεστα σκεπασματα, τεντωθω και ξυσω τα...καρβουνα στο τζακι,φτιανω ενα ζεστο καφε και πηγαινω στο παραθυρο να χλευασω τον αερα που κανει τα παντα να κουνησει τη χαιτη μου,μα ο αμοιρος βρισκεται αντιμετωπος με ενα ταπεινο λεπτο διαφανο γυαλι. Το παραθυρο μου!
Μεγας εισαι Κυριε... 7 μερες εφτιαχνες το κοσμο..
Η πρωτη γουλια θα κανει τα χειλη μου να αναζητησουν ενα τσιγαρο αφιλτρο οπως δυο ερωτευμενοι ψαχνουν ο ενας τον αλλο οταν χαθουν στο πληθος.

Θα κατσω στο γραφειο μου αναπαυτικα και θα ξεκινησω το ταξιδι στο κοσμο των παλαιο/βιβλιοπωλειων,διαβαζοντας κριτικες και προτασεις απο αλλους ταξιδευμενους βιβλιοφιλους,μεχρι να βρω το επομενο λογοτεχνικο εισιτηριο που θα με στειλει στη Ρωσια του 1743 ή σε ενα κοσμο υπερφυσικο!

Με αυτο το τροπο αγαπητη κορασιδα Τσιου εξοικονομω χωρο στις βιβλιοθηκες μου, χρημα,καθως πολυ σπανια εχω παρει βιβλιο που αποδειχτηκε γεωμηλο και ειμαι συνεχεια ενημερωμενος ανακαλυπτοντας νεους συγγραφεις.
Επισης κανω πολυ καλο ρυζογαλο με μαστιχα χιου και ξυσμα περγαμοντο.

Last edited:
Χωρίς πλάκα, νομίζω αυτό το σύστημα θα μου πήγαινε.
:χαχαχα: Τέτοιο σκηνικό χωρίς ουίσκι;;; Ντροπή.

Αυτην την στιγμη εχω καμια εικοσαρια αδιαβαστα στην βιβλιοθηκη μου. Το θεμα ειναι οτι συνεχως αυξανονται τον τελευταιο καιρο αφου ενα διαβαζω, δυο-τρια αγοραζω. Τωρα ομως εχω δεσμευτει με τον εαυτο μου να μην αγορασω μεχρι να διαβασω τουλαχιστον τα μισά.

10 με 12 νομίζω τα αδιάβαστα .Χρυσόστομε κι εγώ σκέφτηκα να τα τελειώσω και μετά να πάμε γι' άλλα , αλλά μέσα στο βιβιοπωλείο ή βιβλιοθήκη είμαι όπως μέσα σε ζαχαροπλαστείο . Το μάτι μου θολώνει - ασυγκράτητη.

Θες λίγο τα δώρα, οι προσφορές στα βιβλιοπωλεία και το να αγοράζω κάποιο που μου αρέσει ενώ έχω αδιάβαστα μπας και δεν το βρίσκω μετά, έχουν μαζευτεί στην βιβλιοθήκη μου καμμιά πενηνταριά. Βέβαια είπα ότι πλέον δεν θα αγοράζω μέχρι να ρίξω τον αριθμό στα δέκα. Με αγχώνει να βλέπω τόσα αδιάβαστα μαζεμένα. Είναι και καμμιά δεκαριά που μου χάρισε ένας φίλος αλλά αυτά μάλλον δεν θα τα διαβάσω γιατί δεν μου αρέσει το είδος.

Σαν booklover και εγώ... ε είχα μερικά αδιάβαστα.... όχι πολλά... 10 στο σύνολο... έλα ντε όμως που εβάλαν οι εφημερίδες βιβλία και δελεάστικα... ε πήγα και λίγο στην πλατεία Κοτζιά... ε να παραβρέθηκα και στην παρουσίαση ενός βιβλίου ... τα βιβλία εγίναν 40. Έδωσα υπόσχεση στον εαυτό μου οτι δεν θα αγοράσω άλλα βιβλία μέχρι να τελειώσουν... τα μονάδικα που μου επιτρέπω να αγοράσω είναι βιβλία ψυχολογίας και αστυνομικά γιατί τα διαβάζω όλα εναλλάξ και πότε ίδιο είδος ανα σειρά μαζί...

Πιστεύω μέχρι το χειμώνα θα τα καταφέρω... έχω μεγάλες προσδοκίες απο μένα... :χαχαχα:

Φυσικά και δεν είσαι άρρωστη αλλιώς θα ήμουν και εγώ άρρωστος και αν ομολογούσα την αρρώστια μου θα συμφωνούσα κιόλας ότι πρόκειται για επιδημία αθεράπευτη σύμφωνα με τα σχόλια των προλαλησαντων. Και εγώ έχω 40-50 σίγουρα βιβλία αλλά όχι από προσφορές. Από προσφορές έχω γύρω στα 7-10 μόνο. Τα άλλα 20 σίγουρα είναι μυθιστορήματα που διαβάζει η μητέρα μου και φυσικά δεν είναι του γούστου μου και τα άλλα 10 είναι δικά μου που λόγω συγκυριών δεν κατάφερα ακόμα να ξεκινήσω. Ωστόσο το καλοκαίρι πλησιάζει και μετά τις Πανελλαδικές θα τα τιμήσω σίγουρα. Καποια στιγμή ίσως συμπληρώσω και μια λίστα εδώ των βιβλίων που δεν έχω διαβάσει ακόμα για να πάρεις κουράγιο και να μην νιώσεις ότι είσαι η μόνη που αγοράζει βιβλία χωρίς να τα διαβάσει.

Last edited:
Και εκεί που πλησιάζα το μονοψήφιο αριθμό αδιάβαστων πριν μερικούς μήνες, σήμερα μέτρησα 25+ αδιάβαστα...
Από που ξεφυτρώνουν; (Με έφαγαν οι πάγκοι των μεταχειρισμένων... μα να χάσω τέτοια ευκαιρία;;; )

Κάνω λίστες με τα βιβλία μου από τότε που αγόρασα 2η φορά βιβλίο που δεν θυμόμουν ότι είχα...και χαζεύοντας στη λέσχη βρήκα αυτό το νήμα και μπήκα στην διαδικασία να μετρήσω τα αδιάβαστα...202 λοιπόν, από τα οποία πολλά είναι οι σειρές των Ρώσων και των Γάλλων του Βήματος, του Καζαντζάκη, του Λουντέμη και της Πηνελόπης Δέλτα, αλλά και πολλά από πολιτεία, πρωτοπορία και παζάρι πλατείας Κοτζιά...
Δεν με αγχώνουν καθόλου τα αδιάβαστα, απλά πλέον προσπαθώ να αγοράζω πολύ επιλεκτικά και να μην ξεφεύγω από την ανάλογη λίστα που έχω φτιάξει ("βιβλία που θέλω να αποκτήσω") η οποία περιλαμβάνει 17 μόνο βιβλία τώρα, από συγκεκριμένες εκδόσεις...αν τα βρω σε τιμή καλή θα τα αγοράσω, γιατί μπορεί να έρθει η ώρα που θα τα θέλω και δεν θα τα βρίσκω.
Φυσικά, όσο διαβάζω βιβλία και ανακαλύπτω συγγραφείς ή είδη που μου αρέσουν ή τις βιβλιο-προτάσεις στη λέσχη, και η λίστα αυτή μακραίνει :)))) και μαζί τα αδιάβαστα...:τρέλα:

Με αφορμή την ακατανίκητη επιθυμία που με έχει πιάσει να αγοράσω το Λύκος ανάμεσα σε λύκους και το Εκεί που τραγουδάνε οι καραβίδες , μέτρησα τα αδιάβαστα μου για να με αποτρέψω. 152 αλλά σίγουρα έχω σκόρπια καμια δεκαριά στο χωριό και μέσα στο σπίτι...
Δεν θα αγοράσω
:ανέκφραστος:

152 αλλά σίγουρα έχω σκόρπια καμια δεκαριά στο χωριό και μέσα στο σπίτι...
Βγάζεις δέκα χρονάκια ναυαγός σε ερημονήσι με αυτά (θα πρέπει να κάνεις και άλλα πράγματα εκτός από το να διαβάζεις - για να επιβιώσεις).