Εμείς απέναντι στον Φασισμό και τον Ρατσισμό

@Πεταλούδα το μέλος στο οποίο αναφέρεσαι είναι γνωστός για τις προβοκατόρικες του αναρτήσεις.
Ο ίδιος δε μοιάζει να έχει μπλεχτεί κάπου ανάμεσα σε ακροδεξιές απόψεις, ψεκασμένους και συνωμοσιολόγους.
Δεν υπάρχει καν λόγος σχολιασμού σε αυτά που ανεβάζει.

Μπράβο, Νικόλα πες τα! Κι εγώ διάβασα για κάτι δράσεις ακροδεξιών οι οποίες πολύ πιθανόν να πυροδότησαν την αντίδραση που μας λέει ο Νίκος, αλλά δεν ήθελα να το αναφέρω, γιατί θα έμοιαζε η φάση σαν παιδικός καυγάς, του στυλ ποιος άρχισε πρώτος.
Όσο για το κουκούλωμα της καταστροφής του Τσέρνομπιλ από την ΕΣΔ, σίγουρα ήταν κάτι άσχημο, αλλά, δυστυχώς γενικά στα περισσότερα κράτη η πρώτη αντίδραση νομίζω σε μια καταστροφή είναι η άρνηση.

Όχι
Ο ρατσισμός,η μισαλλοδοξία και η ρητορική μίσους είναι απαράδεκτες πρακτικές και στην χώρα μου διώκονται ποινικά.
Απ όπου και αν προέρχονται
Αν διαφωνεί κάποιος με αυτό και θεωρεί ότι από κάποιους χώρους επιτρέπεται λίγο ... του έχω άσχημα νέα

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
@Πεταλούδα το μέλος στο οποίο αναφέρεσαι είναι γνωστός για τις προβοκατόρικες του αναρτήσεις.
Ο ίδιος δε μοιάζει να έχει μπλεχτεί κάπου ανάμεσα σε ακροδεξιές απόψεις, ψεκασμένους και συνωμοσιολόγους.
Δεν υπάρχει καν λόγος σχολιασμού σε αυτά που ανεβάζει.
Απλά χρειάζεται κάποιες φορές να υπάρχουν καταγεγραμμένα τα γεγονότα στο νήμα.

Δεν διαφωνώ Νίκο, ούτε θεωρώ ότι επιτρέπεται... Προσπαθώ να εξηγήσω ένα φαινόμενο. Αυτό.
Αλλά τώρα πρέπει να το βουλώσουμε καλύτερα.

Όχι
Ο ρατσισμός,η μισαλλοδοξία και η ρητορική μίσους είναι απαράδεκτες πρακτικές και στην χώρα μου διώκονται ποινικά.
Απ όπου και αν προέρχονται
Αν διαφωνεί κάποιος με αυτό και θεωρεί ότι από κάποιους χώρους επιτρέπεται λίγο ... του έχω άσχημα νέα
"όχι,στην πολιτική δεν υπάρχει όριο στην κοροϊδία/θράσος (το είχε θέσει πολύ εύστοχα ο Χάρης Ρώμας σε μια σειρά του)
στην πολιτική μπορεί κανείς να πει κυριολεκτικά ότι θέλει με μηδαμινές συνέπειες"... #19

Όπου υπάρχει δράση υπάρχει και αντίδραση κ όπου υπάρχουν ακραίες φωνές, ξεκινάνε άλλες να τις αντικρούσουν.
Συμφωνώ απόλυτα, να αναφέρω εδω το παράδειγμα της Βόρειας Ιρλανδίας που διαβάζω αυτη τη περίοδο στο βιβλίο "Μην πεις λέξη " όπου όταν έγινε η διάσπαση σε Βόρεια Ιρλανδία και Ιρλανδία, στο βόρειο τμήμα η πλειοψηφία ήταν προτεστάντες με ένα εκατομμύριο κατοίκους και η μειοψηφία καθολικοί με τους μισούς περίπου,στο νότιο κομμάτι ήταν σχεδόν όλοι καθολικοί .Οι προτεστάντες αισθάνονταν μειονότητα στο σύνολο της Ιρλανδίας και φοβόντουσαν πως οι καθολικοί θα τους "καταπιούν" κάποια στιγμή,οι καθολικοί στο Βόρειο τμήμα αισθάνονταν μειονότητα έναντι των προτεσταντων, με την αστυνομία και τους πολιτικούς της χώρας να είναι προτεστάντες.

Κάποια στιγμή πολλοί φοιτητές καθολικοί κυρίως αποφάσισαν να διαδηλώσουν ειρηνικά για τα δικαιώματα τους αλλα όχι εναντίον των προτεσταντων καθώς ήθελαν να τους έχουν και αυτούς στο πλευρό τους τονίζοντας τους ότι δεν είναι οι καθολικοί ο εχθρός τους και πως μόνο ενωμένοι θα κατάφερναν να ευημερούν στην χώρα.Οι περισσότεροι προτεστάντες δεν το δέχονταν με τίποτα και ακολουθούσαν τη πορεία με υβριστικά συνθήματα και προβοκατσιες,οι καθολικοί ήταν αποφασισμένοι να συνεχίσουν ειρηνικά τη πορεία τους μέχρι τέλους.Σε ένα σημείο σε ένα στενό πέρασμα τους έστησαν ενέδρα πετροβολωντας τους και χτυπώντας τους πολύ άσχημα με λοστους κλπ. με την ανοχή της αστυνομίας που απλά παρακολουθούσε και έτσι διαλύθηκε η διαδήλωση καθώς έτρεχαν να ξεφύγουν απο αυτη την ενέδρα μίσους.

Για να μην τα πολυλογώ αργότερα και μετά απο αυτη τη τραυματική εμπειρία οι φοιτητές που συμμετείχαν στη συγκεκριμένη πορεία είχαν πειστεί πως ειρηνικά δεν πρόκειται να καταφέρουν τίποτα,οι αναταραχές στην κοινωνία συνεχίστηκαν και μετα την είσοδο στη χώρα και του βρετανικού στρατού πολλοί απο αυτούς τους φοιτητές έγιναν ενεργά μέλη της οργάνωσης IRA για την ένοπλη αντίσταση εναντίον του στρατού και των "ενωτικών" όπως έλεγαν τους προτεστάντες.

Ακόμα μια ρατσιστική επίθεση με το ίδιο απεχθές σύνθημα
το βρίσκω αποκαρδιωτικό να βλέπω τέτοιες συμπεριφορές

ας ελπίσουμε αυτή τη φορά οι δράστες να συλληφθούν και να δικαστούν σύμφωνα με τον αντιρατσιστικό νόμο
να εφαρμοστεί ο νόμος,τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο

Αφού πιάσαμε το θέμα θα προτείνω ένα βιβλίο που αγγίζει την ρίζα του προβλήματος . Ρατσισμός και κοινωνική αδικία. Μεταναστευτικό , συστηματική εκμετάλλευση και περιθωριοποίηση. Φτώχεια και εγκληματικότητα.
Η Ζούγκλα από τον Upton Sinclair γραμμένη στις αρχές του 20ου αιώνα περιγράφει την απάνθρωπη ζωή ενός Λιθουανού μετανάστη στα σφαγεία του Σικάγο.
Η γέννηση του φασισμού και του ρατσισμού βρίσκεται ακριβώς στην εξαθλίωση και στην εκμετάλλευση του ανθρώπου για το κέρδος όπως την περιγράφει ο Άπτον.