Είναι η Αθήνα μια πολύ άσχημη πόλη;

Τώρα έτσι που το πες μπερδεύτηκα και εγώ :χμ: Εσύ τι δέκα είπες ότι ξέρεις; Ε, από αυτούς είμαι ο εντέκατος. (Σαφέστατα!)
Με το να κάνουμε τα νήματα έτσι, θα μας αποβάλουν από τη ΛτΒ στο τέλος.

Λίγο άσχετο αλλά κάτι άλλο που έχω παρατηρήσει είναι να θεωρείται από τους Αθηνολάτρεις όλη η Αττική Αθήνα. Λόγω μεγέθους υποθέτω αλλά δεν το βρίσκω λογικό. Αν η ερώτηση ήταν για την Πάτρα π.χ. το πιθανότερο είναι να μην αναφέρονταν όλες οι ομορφιές της Αχαΐας αλλά σε συζήτηση για την Αθήνα όλο και κάποιος θα πει ξέρω γω για το Σούνιο.
Δεν έχει συγκεκριμένα όρια η πόλη;
Το Καπανδρίτι, τουλάχιστον όπως το βλέπω όταν περνάω από τον κεντρικό δρόμο μου φαίνεται όμορφο. Και κάμποσοι Αθηναίοι έχουν μετακομίσει εκεί. Να το κατατάξουμε κι αυτό στα προάστια της Αθήνας;

Last edited:
Σε αυτη την περιπτωση θα παρουμε και τη θεσσαλονικη.:ρ
Εάν το Αθηνέζικο Παρακράτος κάνει το Μετρό, να την πάρετε.
Εάν δε φτιάσετε και καμία υποθαλάσσια να πάρετε και την Χαλκιδική και όλα μέχρι την Καβάλα.
Το Κιλκίς μέσα ως μπόνους, μαζί με την λίμνη.

Με έπιασε το μαζωχιστικο μου χθες και έψαχνα στο διαδίκτυο συζητήσεις για άσχημες πόλεις και άρθρα για την Αθήνα.
Πέρα λοιπόν από τον ενθουσιασμό και τον μεγαλοϊδεατισμο των φαν, δύο πράγματα βρήκα αστεία: ένας έγραφε ότι η Αθήνα δεν είναι όμορφη με το συμβατικό τρόπο ή συμβατικά όμορφη, κάτι τέτοιο. Αστεία είναι η έμμεση μομφή: ναι όμορφες πόλεις είστε συμβατικές, η Αθήνα μας έχει κάτι το αντισυμβατικό. Και επειδή ομορφιά και αντισυμβατικότητα δεν πάνε μαζί (δεν έχω δει να τα σεταρει κανενας), ντροπή σου Βιέννη!
Σε άλλο άρθρο ο συντάκτης ισχυριζόταν πως ναι, μπορεί άλλες ευρωπαϊκές πόλεις να είναι πιο όμορφες αλλά δε βλέπουμε τι κρύβεται πίσω από την επιφάνεια της καθαριότητας, της άνεσης, της λειτουργικότητας και της τάξης, ποιός βιαστής παιδιών μπορεί να μένει σε κάποιο από τα όμορφα διαμερισματα τους. Μα καλά δεν μπορεί να ανθίσει η εγκληματικότητα και σε πιο... αντισυμβατικής εικόνας πόλεις ίσως αναρωτηθείτε. Μη μου ανησυχείτε καθόλου, ο αρθρογράφος έχει την απάντηση: η Αθήνα είναι τουλάχιστον ειλικρινής.
Η πρωτευουσα μας είναι αντισυμβατική και ειλικρινής, τι άλλο θέλουμε!

Η πρωτευουσα μας είναι αντισυμβατική και ειλικρινής, τι άλλο θέλουμε!
Εγω αυτό που θελω ειναι να σταματησουν να συμπεριφερονται στο Συνταγμα και την Πανεπιστημιου σα να ηταν το γεφυρι της Αρτας (απο ενα).

Δηλαδή, παρεδωσαν το κατω μερος του Συνταγματος. Και τι βλεπεις οτι έκαναν; Μια τρυπα στο νερο. Φυγαν οι ουασιγκτονιες (πώς τα λεν κιολας), ξαναστρωσανε πλακακι και βαλαν σκέπαστρα. Δηλαδή τι;
Η, επισης, η Πανεπιστημιου; Ποιος σωφρων ανθρωπος θελει να περπαταει διπλά σε τοσο κεντρικο και με κινηση δρομο και να αισθανεται ασφαλεια στα αριστερα του (κατεβαίνοντας) ή στα δεξιά του (ανεβαινοντας) να τον προστατευουν οι ζαρντινιέρες; με τις πρασιναδες!;! Γιιατι, απλως, δεν μεγάλωναν το πεζοδρόμιο; It makes you wonder.

Last edited:
Ήρθε μια φίλη να με πάρει από τη δουλειά, κι έτσι όπως βγαίνουμε Σύνταγμα, κάνει κανονικό gasp και μου αρπάζει το χέρι. Τρομάζω (αλίμονο), μου δείχνει τα μαρμάρινα παγκάκια (πως να τα πω;) και λέει: νεκροταφείο το έκανε; Γελάω. Συνεχίζει: ετσι είναι ο οικογενειακός μου ταφος στο πρώτο. Τι γελάς, μα κοίταξε τα, ένας σταυρός τους λείπει :μουάχαχα:

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Χμ, ταξίδεψα Αθήνα πρόσφατα και θυμήθηκα αυτό το νήμα. Κι έχω να πω ότι δυστυχώς, μάλλον συμφωνώ με το Φαροφύλακα!
Στο Σύνταγμα ας πούμε, όπως και στο σταθμό του τρένου είδα άστεγους, επίσης η γειτονιά του Μεταξουργείου και του Κεραμεικού είναι πάρα πολύ απεριποίητες, ας πούμε, αν και είναι, δεν θέλω να πω αντισυμβατικές, καθώς θα αντιδράσει η Λοέλλα, αλλά είναι κάπως, με θέατρα, εστιατόρια, μπαράκια... Ιδιαίτερα με εντυπωσίασαν αρνητικά οι πιο "ουδέτερες" περιοχές, Λιοσίων κτλ, καθώς είναι ένα συνοθύλευμα γκρίζων πολυκατοικιών χωρίς νόημα.
Πάντως, και οι μικρές επαρχιακές πόλεις, αν και φυσικά οι συνθήκες είναι καλύτερες, δεν τα πάνε πολύ καλά από αισθητική: σπίτια μάλλον άμορφα, πολλές πολυκατοικίες και κανένας σχεδιασμός.

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Γενικότερα, ταξιδεύω αρκετά, και δυστυχώς, θεωρώ την Αθήνα ως την πιο άσχημη πόλη που ξέρω.

Αυτό μέχρι εχθές.

Διότι το Κάιρο, ω φίλες και φίλοι, ίσως είναι πιο άσχημο ακόμη κι από την Αθήνα! :))))

Έχει όμορφες γωνικές και σίγουρα, όμορφα κτήρια, κι επιπλέον έχει το αβαντάζ που έχουν οι πόλεις που διασχίζονται από ποτάμι. Όμως έχει έναν τεράστιο όγκο άθλιων κτηρίων που φθίνουν, που το κάνουν να μοιάζει με ανατολίτικη μελλοντική δυστοπία.

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
:αγαπώ:
μοιάζει με ανατολίτικη μελλοντική δυστοπία.
Όποτε μπορείς βάλε μια φωτογραφία, θέλω να δω πως μοιάζει αυτή η δυστοπία.

έκανα και ρίμα. :ρ

Αν το πηγαίνεις έτσι @Φαροφύλακας, νομίζω πως έχεις πολλές πόλεις που μπορούν να διεκδικήσουν τοπ 3 ασχήμιας. Κάνε μια βόλτα Σαουδική Αραβία π.χ. (Τζέντα, Ριάντ - αίσχος). Και σίγουρα Μέση Ανατολή έχει πολλές υποψήφιες μις Ασχήμια.

Οχι ρε γμτ μας πήρε η Αιγυπτος την πρωτιά. :))))

Παντως η πιο ασχημη κεντρικη πλατεία ελληνικης πολης που έχω δει είναι η πλατεια Ελευθερίας στο Ηρακλειο Κρητης. Διαβασα καπου οτι απο Σεπτεμβρη ξεκιναει η αναπλαση της. Ελπιζω να καλυτερευσει καπως αυτό το χάλι αν και είμαι αρκετα επιφυλακτικός.

Πήγαμε στην Αθήνα και ήταν χάλια,ο Παρθενώνας όμως μαγεύει. Στιβ Τζομπς

Δε νομίζω ότι έχω διαβάσει ακριβέστερη περιγραφή για την πρωτεύουσα.