Διερεύνηση ενδιαφέροντος για νέο βιβλιοφιλικό Διαγωνισμό Φωτογραφίας

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Με τον κορονοϊό και την κλεισούρα στο σπίτι αναρωτιέμαι μήπως είναι οι συνθήκες γόνιμες για έναν νέο διαγωνισμό φωτογραφίας, ανάμεσα στα μέλη.

Η ιδέα είναι πως διαλέγουμε ένα πολύ γενικό θέμα, π.χ. διαβάζοντας επί κορονοϊού, και όποιος θέλει καταθέτει 3 διαφορετικές φωτογραφίες (επιτρέπονται φίλτρα).

Οι φωτογραφίες αναρτώνται κάπου, δίχως να ξέρουμε ποιες είναι τίνος, και έπειτα ψηφίζουμε όλοι τις φωτογραφίες των άλλων, με μια βαθμολογία τύπου eurovision.

Ο νικητής παίρνει τον τίτλο του "Δαγεροτύπη". :) (δεν ξέρω αν μπορέσουμε να δωρίσουμε και κανα βιβλίο, μαζί.)

Υπάρχει ενδιαφέρον; Πώς το βλέπουμε;

Προσωπικά, θα συμμετέχω. :ναι:

Ιδού οι φωτογραφίες που νικήσανε, μέχρι τώρα:

  • 1ος Διαγωνισμός (Φιλίπ)


  • 2ος Διαγωνισμός (Κουακέρος)


  • 3ος Διαγωνισμός (Κουακέρος)
 
Last edited:

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
Είμαι μέσα αν το οργανώσουμε!! :αγαπώ:
 
Ναι :) Τέλεια ιδέα :)
Κοιτούσα τα νήματα με τους προηγούμενους διαγωνισμούς και φαίνεται πολύ διασκεδαστικό :)
 
Ήταν από τις ωραιότερες πρωτοβουλίες που είχαμε, μια νέα έκδοση θα ήταν άκρως καλοδεχούμενη.
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
:χαχα: κάθε χρονιά, τέτοιον καιρό.
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Άντε κι εγώ μέσα, για να ενισχύσω την κίνηση.
 
Κι ήρθε ο καιρός για την βελτιωμένη βερσιόν του τρίτου διαγωνισμού φωτογραφίας της Λέσχης του Βιβλίου που προκηρύσσεται σήμερα, 23 Ιανουαρίου 2017 μΧ ή ΚΕ (κε βασικά)!

Θέμα: Βιβλίο και Διάβασμα

Κανονισμός:
1. Η συμμετοχή είναι δυνατή μόνο σε μέλη του φόρουμ "Λέσχη του Βιβλίου", εξαιρούνται μέλη διαγραμμένα ή περιορισμένα.
2. Επιτρέπεται η εγγραφή στο φόρουμ αποκλειστικά και μόνο για να συμμετέχει κάποιος στον διαγωνισμό.
3. Το θέμα είναι γενικά το βιβλίο και το διάβασμα.
4. Φωτογραφίες με θέμα άσχετο (π.χ. ένα αεροπλάνο στον ουρανό) ή με ακατάλληλο περιεχόμενο μπορεί να ακυρωθούν ή να ακυρώσουν στην σύνολο την συμμετοχή ενός μέλους.
5. Οι φωτογραφίες θα πρέπει να είναι βγαλμένες από το ίδιο το μέλος, αποκλειστικά γι' αυτόν εδώ τον διαγωνισμό, και να μην έχουν δημοσιευτεί πρωτύτερα οπουδήποτε. Επιπλέον σε περίπτωση που στην φωτογραφία εικονίζονται άνθρωποι, αυτοί θα πρέπει να είναι ενήμεροι και να συμφωνούν με την συμμετοχή της φωτογραφίας στον διαγωνισμό.
6. Κάθε μέλος μπορεί να συμμετέχει με τρεις διαφορετικές φωτογραφίες.
7. Οι φωτογραφίες θα αποστέλλονται με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στην ηλεκτρονική διεύθυνση diagonismosfotografias@outlook.com.gr. Κρητική (sic) επιτροπή απαρτιζόμενη από τους Κόρτο Μαλτέζε, Αντέρωτα και Χίθκληφ θα πίνει τσικουδιές συζητώντας για το αν η/οι υποβληθείσα(-ες) φωτογραφία (-ες) ικανοποιεί τις προϋποθέσεις ώστε να γίνει δεκτή στον διαγωνισμό Το μέγεθος κάθε φωτογραφίας θα πρέπει να είναι 1000 πίξελ σε πλάτος στα 96 dpi. Καλό είναι το μέλος να κρατήσει δικό του αντίγραφο στην καλύτερη δυνατή ανάλυση (ενδέχεται να χρειαστεί).
8. Επιτρέπεται η επεξεργασία εικόνας σε οποιονδήποτε βαθμό και με οποιοδήποτε λογισμικό όμως και τότε η/οι αρχική-ες φωτογραφίες θα πρέπει να είναι δημιουργία του διαγωνιζομένου μέλους και να ικανοποιούν τις προϋποθέσεις μεγέθους, θέματος κοκ για να γίνουν δεκτές.
9. Χρόνος υποβολής συμμετοχών: μέχρι την 28η Φεβρουαρίου του 2017. Κάθε συμμετοχή που θα γίνεται αποδεκτή θα αναφέρεται σε αυτό εδώ το νήμα χωρίς όμως να αποκαλύπτεται η φωτογραφία
10. Την 1η Μαρτίου (λογικά του 2017) το νήμα αυτό θα κλειδωθεί και θα ανοίξει ένα άλλο, στο οποίο κάθε μέλος της ΛτΒ (είτε συμμετέχει στον διαγωνισμό είτε όχι) θα μπορεί να δει τις φωτογραφίες και να ψηφίσει για τις αγαπημένες του (χωρίς να συμπεριλάβει όμως τις δικές του συμμετοχές). Λεπτομέρειες για τον τρόπο ψηφοφορίας σε εκείνο το νήμα.
11. Νικητής είναι όποιος έρθει πρώτος σε ψήφους. Σε περίπτωση ισοψηφίας θα υπάρξουν περισσότεροι από έναν νικητές.
12. Σε περίπτωση που κάποιος συμμετέχει με φωτογραφίες στον διαγωνισμό αλλά δεν καταθέσει έγκυρη ψήφο, ακυρώνεται η συμμετοχή του.
13. Ο νικητής θα λάβει τον τίτλο του "Ευγενή Δαγεροτύπη" ο οποίος θα περάσει από τα χέρια του προηγούμενου στον νέο νικητή.
14. Τα πνευματικά δικαιώματα των φωτογραφιών ανήκουν στον δημιουργό όμως παραχωρείται στην Λέσχη του Βιβλίου δια παντός το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει κάθε φωτογραφία του διαγωνισμού κατά πώς θα κρίνει σκόπιμο (π.χ. για να τυπώσει κάποιον σελιδοδείκτη), να την αποθηκεύσει σε δικό της χώρο καθώς και να την μαρκάρει (π.χ. με το λογότυπο ή το url της).
Ελλείψει Κόρτου, να δούμε ποιος θα αναλάβει τη συλλογή των φωτογραφιών; (το μέιλ, όπως και οι ημερομηνίες προφανώς δεν ισχύουν). Σίγουρα προσφέρομαι για την κρητική επιτροπή.
 
Κι εσύ θα φωτογραφίζεις, ή και εσύ θα κρητικάρεις; Να δούμε ποιος θα κοιτά τις φωτογραφίες και ποιος θα φροντίζει για τις τσικουδιές - η καλή οργάνωση είναι το παν!
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Αυτό που λέει η @Καστάλια είναι σημαντικό.

Υπάρχει κάποια δουλειά στην οργάνωση που κάποιος θα πρέπει να αναλάβει.

Γενικότερα: παρακολουθεί, οργανώνει και καθοδηγεί την διαδικασία. Παρουσιάζει της φωτογραφίες προς ψήφιση, παραλαμβάνει ψήφους και καταμετρά, και παρουσιάζει τα αποτελέσματα.

Πρέπει πρώτα να βρεθούν ένας-δυο (τρεις) που να επιθυμούν να αναλάβουν σε αυτό.

Δίχως αυτούς, δεν γίνεται τίποτα.
 
Μια και τρεις την ώρα εγώ το ξεθάβω το νήμα, κι αφού εκδηλώθηκε ενδιαφέρον, νιώθω ότι έχω την ηθική υποχρέωση να προσφερθώ θαρραλέα να αναλάβω κάποια ευθύνη. Αν βρεθούν κι άλλοι εθελοντές για να το κάνουμε μαζί, ακόμα καλύτερα - the more, the merrier.
 

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
@Καστάλια δηλώνω συμμετοχή στην οργάνωση. Θα ήθελα να παίξω και να βοηθήσω αν είναι δυνατόν σε κάποιο διαδικαστικό "ανώδυνο", ως προς την συμμετοχή στο παιχνίδι. Αν όμως χρειαστεί περισσότερη βοήθεια, τότε δεν με πειράζει μην παίξω.
 
Top