Διακρίσεις εις βάρος του ανδρικού φύλου

Λήδα

Κοινωνός
ο μεγάλος αδερφός δεν μπορούσε να παντρευτεί πριν παντρευτούν πρώτα οι αδερφές το
Aυτό ειναι αλήθεια. ο πατέρας μου πχ. περιμενε να παντρευτούν οι δύο αδελφές του πριν παντρευτεί ο ιδιος. Η μόνη διαφορα ήταν ότι καθώς περίμενε, ζουσε τη ζωη του, ταξίδεψε, γλέντησε, δούλεψε, ειχε ερωμένες, ήταν οικονομικά και κοινωνικά ανεξαρτητος. Οι αδελφές του, εν τω μεταξυ, καθόντουσαν στο σπίτι, κεντώντας την προίκα τους.

Φαντάζομαι οτι αν ζούσα εκείνη, την οχι πολύ μακρινή εποχή, θα ήμουν μία από τις ερωμένες, τον τύπο της οποίας τον εχουν περιγράψει με αναγλυφο τρόπο, οι παλιές ελληνικές ταινίες.
 
Last edited:

Τσίου

Μύστης
Οι άντρες αν ήταν από φτωχές οικογένειες (που οι περισσότεροι ήταν), δεν είχαν χρόνο ούτε χρήματα για γλέντια, ταξίδια και γκομενες. Ειδικά αν είχαν πάνω από μια αδερφή να παντρεψουν, ήταν για να τους κλαίνε οι ρέγγες.

:))))Εγω θα ήμουν η Ευτυχία!
Σας αρέσει το κλειδοκυμβαλο;
 

Φαροφύλακας

Υποθετικός Σοφέρ
Προσωπικό λέσχης
Έχει στο tiktok ένα «τρεντ» όπου γυναίκες ντουμπλάρουν τον εξής διάλογο ανάκρισης:
— You murdered this man.
— Yes.
— You tortured him.
— Of course. I took him to my house. Walked him down the street. (I don’t know why the media acts like the motherfucker couldn’t walk; he walked very well.) Walked him upstairs, kicked his ass and killed him.

Στην αρχή δεν έδινα σημασία, μέσα σε όλο το χάος από επαναλαμβανόμενα μοτίβα στα βιντεάκια, αλλά όταν το είδα, το ξαναείδα και ξανάδα, άρχισα να αναρωτιέμαι τι στην ευχή είναι. Οπότε έψαξα να καταλάβω περί τίνος πρόκειται. Στο tiktok ευτυχώς βρίσκεις εύκολα το αρχικό βιντεάκι το οποίο ανάγεται σε κάποια χρήστη @sarahjane0818 αν και δεν είναι εκεί η αρχή του. Φαινόταν πως και αυτό είναι ντουμπλαρισμένο. Χρησιμοποιώντας το κείμενο της στιχομυθίας, έψαξα στο Google και έβγαλα άκρη.

Πρόκειται για ένα μικρό απόσπασμα από αυτήν εδώ την συνέντευξη και την ψυχρή δολοφόνο Angela Simpson η οποία δολοφόνησε, δίχως κανέναν λόγο, τον 46χρονο Terry Neely. Τον βρήκε στον δρόμο, του υποσχέθηκε ναρκωτικά και σεξ και τον οδήγησε στο διαμέρισμά της όπου τον ακινητοποίησε και τον βασάνιζε για τρεις μέρες (του έβγαλε τα δόντια, τον χτυπούσε με ένα σίδερο κτλ.) μέχρι που τον στραγγάλισε με το καλώδιο της τηλεόρασης. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε κι εδώ.

Το θέμα δεν είναι η αδυσώπητη φρίκη. Το θέμα είναι το τρεντ του τικτοκ. Κάποια είναι σε κάποιο μαυρο-χιουμοριστικό πλαίσιο. Δηλ. υπάρχει κάποιο συνοδευτικό κείμενο όπως «when he cheats on my bestfriend» ή κάτι τέτοιο όπου σαν να λέμε: τι θα έκανα στο αγόρι μου αν με απατούσε. Πάρα πολλά είναι εκτός πλαισίου. Μια σειρά γυναικών αρέσκονται να ντουμπλάρουν αυτό το απόσπασμα, υποδυόμενες την ψυχοπαθή Angela Simpson η οποία βασάνισε και σκότωσε τον αθώο Terry Neely.

Να πω την αλήθεια, ούτε αυτό θα ήταν το θέμα αν δεν ήταν αυτά τα λεγόμενα “double standards” δηλ. τα δύο μέτρα και δύο σταθμά. Φανταστείτε τώρα άντρες να υποδύονταν, ως «βάιραλ τρεντ», κάποιον άρρωστο άντρα ο οποίος έπιασε και βασάνιζε μια γυναίκα τρεις μέρες πριν την στραγγαλίσει. Νομίζω πως μπορούμε να παραδεχτούμε ότι η ευαισθησία που έχουμε αναπτύξει όλοι για την βία κατά των γυναικών θα μας έκανε να αντιδράσουμε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Πως π.χ. ωραιοποιούμε τον δολοφόνο ή πως έτσι μπορεί να περνάμε το λάθος μήνυμα σε αγόρια κτλ. Φυσικά, οποτεδήποτε υπάρχει η αντίστροφη περίπτωση δεν ιδρώνει αφτί.

Δεν μπορούμε να είμαστε φεμινιστές, άντρες-γυναίκες, διότι καταλήγουμε σε αυτά τα double standards. Άντρες-γυναίκες μαζί στα δικαιώματα του φύλου. Είναι ένα πρόβλημα με δύο όψεις. Με τον φεμινισμό στρέφουμε το σπότ-λάιτ στην μία όψη αφήνοντας σταθερά την άλλη στην σκιά.

Θυμάμαι μια φορά σε μια πώληση βιβλίων από 2ο χέρι, ένα κοριτσάκι δίπλα μου έπιασε το «Καλός Άντρας Είναι ο Νεκρός Άντρας» της Gaby Hauptmann και ο τίτλος της έκανε μεγάλη εντύπωση: Μαμά! Εδώ λέει: Καλός Άντρας Είναι ο Νεκρός Άντρας! Η μαμά δεν εξήγησε περαιτέρω. Ασχέτως το περιεχόμενο του βιβλίου, φαντάζεστε στις βιτρίνες βιβλίο με τίτλο «Καλή Γυναίκα Είναι η Νεκρή Γυναίκα»; Πείτε μου πως δεν θα είχαμε ουδεμία φεμινιστική ενόχληση για λάθος μηνύματα που μπορεί να περνάμε π.χ. στα αγοράκια που απλά βλέπουν τον τίτλο σαν εντυπωσιακό σλόγκαν.

Προσωπικά δεν είμαι της αποστείρωσης και της υπερευαισθησίας που βλέπω στην σημερινή εποχή όπου βλέπουμε φαντάσματα σε κάθε γωνία. Για το συγκεκριμένο βιβλίο π.χ. πιστεύω πως καλά έκανε και δεν υπήρξε αντίδραση κι ούτε θα έπρεπε να υπάρξει, κι αν ο τίτλος ήταν αντίστροφα. Αλλά δεν μπορούμε να χτίζουμε ισότητα πάνω σε δύο μέτρα και δύο σταθμά.
 

Σελεφά

Κοινωνός
Δεν βλέπω τίποτα από TikTok, οπότε δεν είχα ιδέα. Τα εκτός πλαισίου "αστεία" πάντα ενοχλούν.
Όσο μιλάμε για αυτό, τόσο θα ακούγεται και όσο θα ακούγεται τόσο θα αλλάζει η κατάσταση.
 

Νιικος

Κοινωνός
Υπάρχει μια αντικοινωνική φιλοσοφία στον δυτικό πολιτισμό,που όλο κερδίζει έδαφος
από το
και
μέχρι την Βρετανή που πήρε βραβείο,επειδή δημιούργησε μια καρέκλα που αναγκάζει τους άντρες να κάθονται με τα πόδια τους κλειστά και μια καρέκλα για τις γυναίκες που τις αναγκάζει να κάθονται με τα πόδια τους ανοιχτά
 

Σελεφά

Κοινωνός
Από τα 3 βιντεάκια το 1ο και το 3ο απλά απαράδεκτα.
Άντε σε λίγο να έχουμε και ξεχωριστά κρεβάτια και στις συγκεντρώσεις να πηγαίνουμε για πούρα οι γυναίκες και να αφήνουμε
μόνο του τον άντρα στη κουζίνα να μαζέψει και να πλύνει τα πιάτα.
Το 2ο έχει πολλές διαστάσεις ως πρόβλημα. Θα σταθώ μόνο στο ότι ξεκινούν
με επιπλέον χρηματικό προβάδισμα σίγουρα πάντως δεν εμψυχώνει το γυναικείο φύλο.
 
Top