Διαβάζετε πολλά βιβλία συγχρόνως;

Ναπολέοντας

Κοινωνός
Ναπολέοντα (απ'οτι έχω καταλάβει) εσύ διαβάζεις και δύσκολα βιβλία, συνήθως μη λογοτεχνικά, οπότε αν ήμουν στη θέση σου όχι μόνο δεν θα άγγιζα δεύτερο βιβλίο. Θα έπρεπε να κλειδωνόμουν στο δωμάτιο με κλειστά παράθυρα και παντζούρια, χωρίς τηλεόραση, χωρίς κινητό (καλά αυτό δεν είναι δύσκολο), χωρίς λαπτοπ και να έστελνα για διακοπές τους διπλανούς και τους από πάνω.
Αυτό ακριβώς κάνω. :ρ Όταν έχει θόρυβο δεν μπορώ να διαβάσω. Πρέπει να έχει απόλυτη ησυχία.
 

Βάγγυ

Μύστης
Ελάχιστες φορές το έχω κάνει, άλλες φορές με επιτυχία άλλες με αποτυχία. Αν διαβάζω πάντως παραπάνω από ένα θα είναι σε διαφορετικές μορφές (έντυπο - ηλεκτρονικό) και είδη. Συνήθως όμως επικεντρώνομαι σε ένα.
 

Τσίου

Μύστης
Μη μου δίνεις σημασία, πουλάκι μου. Έχω την μύγα! Σε λίγους μήνες γίνομαι 31. Έναν ώμο να κλάψω, ρε παιδιά!
 

Μαρινέττα

Κοινωνός
Λίγο η καραντίνα, λίγο το ‘να, λίγο τ’ άλλο έχω καταντήσει να διαβάζω 3 βιβλία ταυτόχρονα γιατί έλα μωρέ ωραίο και αυτό, ας δω τι γίνεται και στο άλλο συν ότι ακούω και ένα ακουστικό στο περπάτημα. Για να μην αναφέρω τα 2 βιβλία διηγημάτων που θυμάμαι κάθε 3-4 μήνες και 1 ιστορικό που διαβάζω 3-4 σελίδες που και που! Αυτά τα τρία τελευταία λογικά με έχουν ξετρελάνει !!
Υπόσχομαι στον εαυτό μου να τελειώσω ΕΣΤΩ ένα από τα τρέχοντα γιατί αρχίζω και μπερδεύω καταστάσεις ! 😅 Επίσης θα πάψω να αρχίζω βιβλία 1500 σελίδων αν δεν νιώθω έτοιμη. Αυτά. Τα ‘πα , τα ‘βγαλα από μέσα μου! 😜
 

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
Υπόσχομαι στον εαυτό μου να τελειώσω ΕΣΤΩ ένα από τα τρέχοντα γιατί αρχίζω και μπερδεύω καταστάσεις ! 😅
Τι ωραίο, δηλαδή αν σε αυτή την περίπτωση πεις την υπόθεση ενός από τα βιβλία που διαβάζεις, υπάρχει πιθανότητα να περιγράψεις ένα βιβλίο που δεν υπάρχει. :))))
 

Βασίλισσα

Κοινωνός
Αυτη την περίοδο που είμαι σπίτι μου ναι το κάνω. Προσπαθώ να διαβάσω βιβλία μεγάλα σε όγκο όπως π.χ το Το χρονικό του κόσμου που δεν μπορώ να το πάρω στο τρένο μαζί μου... το διαβάζω αργά και σταθερά δεν με νοιάζει πότε θα το τελειώσω... και ταυτόχρονα διαβάζω και άλλα.
Όταν δουλεύω γυρνάω τόσο πτώμα που διαβάζω πολύ λίγο... οπότε τώρα το εκμεταλλεύομαι όσο μπορώ.
 

Προφέσορας

Κοινωνός
'Οχι δεν το κάνω για τον λόγο πως όταν διαβάζω ένα βιβλίο, το κάνω εικόνα στο μυαλό μου και το να διαβάσω παράλληλα άλλο με βγάζει εκτός κλίματος.

Είναι δηλαδή σαν να βλέπω ταινία και την ίδια στιγμή να βλέπω άλλη ταινία. Δύο ταινίες την ίδια στιγμή, για μένα μειώνουν την απόλαυση. Το ίδιο και με τα βιβλία.

Προτιμώ για ένα διάστημα πχ 10 μέρες να διαβάζω ένα και μόνο βιβλίο και όταν το τελειώσω διάβάζω άλλο.

Επιπλέον συνήθως διαβάζω σειρά βιβλίων. Δηλαδή δεν θα ξεκινήσω με το 1 Witcher μετά θα διαβάσω 1 'Αρχοντα και μετά πάλι 2 Witcher. Για μένα πάει όλα τα Witcher και μετά άλλη σειρά.
 
Last edited:

Ροκμαντικ

Κοινωνός
Απαντώ στην ερώτηση του θέματος.
Ναι, το κάνω τα τελευταία χρόνια.
Κι όσο παλιότερα ήταν κάτι που σιχαινομουν, τώρα το απολαμβάνω.
Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου, ε;
 

Σελεφά

Κοινωνός
Εγώ το κάνω συνέχεια.
Πέρα του ότι μαζί με το ebook ή το κανονικό βιβλίο, ακούω και audiobook κατά τη διάρκεια των δουλειών,
οι λόγοι που διαβάζω συγχρόνως βιβλία είναι:
1. το βιβλίο που διάλεξα είναι κουραστικό οπότε διαβάζω συγχρόνως κάποιο άλλο για να χαλαρώνω
2. δεν ήξερα πιο από τα δυο/τρια βιβλία να διαλέξω, οπότε εκεί που θα βιβλιοδιχάζομαι τα διαβάζω συγχρόνως.
 

Βάγγυ

Μύστης
Παλιότερα δεν το έκανα αλλά πλέον κι εγώ διαβάζω 2 βιβλία συγχρόνως. Κυρίως γιατί το ένα το έχω σε ηλεκτρονική μορφή και το άλλο σε έντυπη, οπότε ό,τι βολεύει κάθε φορά. Πχ το βράδυ, για να μην ξυπνάω το σύντροφό μου, διαβάζω το ηλεκτρονικό που έχει φωτισμό.
 
Top