Διαβάζετε μονογραφίες πολιτικής/στρατιωτικής ιστορίας;

Αν και ο @Πράκτωρ ΔΔ παρεθεσε πλουσια βιβλιογραφία να προσθεσω και εγω δυο βιβλία.
"Στην κολαση των δυο πολέμων" του Ιαν Κερσοου απο εκδοσεις Αλεξανδρεια. Ενας τόμος που ασχολειται και με τους δυο πολέμους αλλα και τη περιοδο του μεσοπολεμου. Ουσιαστικά καλυπτει το πρώτο μισό του αιωνα. Αναλυει αιτια, επιπτώσεις κ.λ. Καλογραμμενο και η γραφη του Κερσοου έχει τα στοιχεια που ζητας @Νικος Λυκ.
Επισης το "Δευτερος παγκοσμιος πόλεμος" του Αντονι Μπιβορ, εκδοσεις Γκοβοστη. Ενας ογκωδης τομος που νομιζω καλυπτει τα πάντα σχετικα με τον ΒΠΠ. Να προσθεσω οτι ο Μπιβορ θεωρειται αυθεντια σχετικα με τον Β' παγκοσμιο και εχει γραψει αρκετα βιβλια που ασχολειται ξεχωριστα με τις σημαντικοτερες μαχες του πολεμου (Αρνεμ, Βερολινο, Σταλινγκραντ, Αποβαση Νορμανδιας, μαχη Κρητης κ.α.)
Για τον Μπιβόρ, τον έχω σε δύο προτάσεις ως Beevor.
Για το Στάλινγκραντ και το Βερολίνο.
Δες τι αναφέρω πάνω για τους περιορισμούς του συγκεκριμένου.

Για τον Κέρσοου, έχω το Hitler Hybris του συγκεκριμένου (δεν βλέπω να το έχω στην λίστα), το οποίο είναι πολύ καλό.

@Χρυσόστομος σε ευχαριστω πολυ

ειναι και στα ελληνικα αυτα τα βιβλια που προτεινεις ,οπότε ειναι ακομα πιο ευκολο να διαβαστουν . και παλι ευχαριστω.

@Πράκτωρ ΔΔ διαβαζεις γενικα παρα πολυ ολων των ειδων τα βιβλια ή μονο για ιστορια?

μου φαινεται απιστευτο το ποσο πολλα βιβλια εχεις διαβασει για τους 2 αυτους πολεμους (και σιγουρα ξεχνας καποια). σου βγαζω το καπελο

respect

@Πράκτωρ ΔΔ διαβαζεις γενικα παρα πολυ ολων των ειδων τα βιβλια ή μονο για ιστορια?

μου φαινεται απιστευτο το ποσο πολλα βιβλια εχεις διαβασει για τους 2 αυτους πολεμους (και σιγουρα ξεχνας καποια). σου βγαζω το καπελο

respect
Διαβάζω γενικά πολύ πάνω από τον μέσο όρο (40-70 βιβλία/έτος μέσο όρο), κυρίως επιστήμες, φάνταζι-scifi, επιλεγμένα λογοτεχνικά και μερικά για την δουλειά.
Η στρατιωτική ιστορία ήταν το χόμπι από μικρός, έτσι κάλυψα/πτω μεγάλο αριθμό βιβλίων (αυτά στην λίστα είναι περί το 1/10 ή λιγότερο, εάν μετρήσουμε και τα βιβλία από osprey/schiffer/squadron signal και λοιπούς niche οίκους)

Καλησπέρα παιδιά. Επανέρχομαι σε αυτό το τοπικ.

Χάρη στις συμβουλές σας αγόρασα πριν κάποιο καιρό 3 βιβλία για την εποχή των 2 παγκοσμίων πολέμων και σκοπεύω να τα διαβάσω σε πρώτη ευκαιρία αν και αγοράζω πιο πολλά βιβλία από όσο προλαβαίνω να διαβάσω χαχα. Προσπαθώ να διαβάζω 5-10 βιβλία το χρόνο τουλάχιστον.

Τώρα θέλω να αγοράσω βιβλίο/βιβλία για το μεγα Αλέξανδρο. Θα ήθελα βιβλίο το οποίο να έχει τα εξής χαρακτηριστικά.
Να είναι όσο πιο πλήρες γίνεται κι αν είναι εφικτό να πιάνει και την περίοδο μετά το θάνατο του και να γράφει και για το πώς οι διάδοχοι διέλυσαν την αυτοκρατορια του, και αφετέρου να είναι ευχάριστο στην ανάγνωση. Ευχάριστο από λογοτεχνικής απόψεως εννοώ. Και φυσικά αντικειμενικό και χωρίς μυθοπλασίες κτλ.

Αν κάποιος έχει κάτι να προτείνει, ευχαρίστως να ακούσω γνώμες